Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Theoxenia Hotel - Ouranoupolis
3d72caac208d1a0912ccc635aea674034large.jpg

Upravo smo se vratili sa kraćeg letovanja, ovaj hotel mogu da preporučim svima sa malom decom - odličan je. Velika igraonica (sa vaspitačicom, radi od 10-14h i od 18-22h), fliperana, solidno igralište (6 ljuljaški, tobogani itd.), jedan bazen dubine 70cm, drugi 1m (plus dva velika, svi sa morskom vodom), do plaže se ide podzemnim tunelom tako da neće biti brige za prelazak ulice. Osoblje odlično, dobijete krevetac za dete, ima dovoljno dečijih stolica u restoranu. Nas nije poslužilo vreme, igraonica nam je bila spas.

Za odrasle: hrana vrlo dobra, sobe vrlo čiste, cena sasvim korektna. WiFi se naplaćuje (to im je jedini veliki minus kod mene), ali se može uhvatiti free od susednog hotela (na višim spratovima).

Drugari, nisam uspela da nadjem, nadam se da se ne ponavljam sa pitanjem... Da li neko ima iskustva sa letovanjem na ostrvima u oktobru? Konkretno nas zanima Skijatos, ali verujem da je slicna situacija i sa drugim obliznjim ostrvima pa bi nam bilo kakva info puno znacila :manikir:

U kom delu Grčke biste nam preporučili da letujemo?

Letujemo ja i otac, odnosno dve odrasle osobe. Minimum 10 noćenja, a može i više. Može i hotel i apartman, sva tri obroka ili samo doručak, bitno je da nije previše skupo (a vidim da ima stvarno povoljnih tura i aranžmana, već od četrdesetak evra). Važno nam je da nema previše gužve na plažama (i divlje dolaze u obzir), ali da u mestu gde bismo letovali ima još nešto da se vidi, dakle da ima i noćnog provoda, kafića, građevina koje treba obići, šetališta, okolnih mestašca za izlete, eventualno neka vožnja brodom... Ne želimo, dakle, da ceo dan budemo na plaži, nego i da istražujemo.

Tražio sam na netu i ponuda je zaista ogromna, kako destinacija tako i agencija, tako da ne znamo za šta da se odlučimo. U neki širi izbor su ušli Kasandra, Asprovalta, Lefkada, Leptokarija, mada destinacija ne mora obavezno da bude nešto od ovoga. Pa bi dobro došla neka preporuka, najbolje bazirana na ličnim iskustvima. Hvala.

Letujemo ja i otac, odnosno dve odrasle osobe. Minimum 10 noćenja, a može i više. Može i hotel i apartman, sva tri obroka ili samo doručak, bitno je da nije previše skupo (a vidim da ima stvarno povoljnih tura i aranžmana, već od četrdesetak evra). Važno nam je da nema previše gužve na plažama (i divlje dolaze u obzir), ali da u mestu gde bismo letovali ima još nešto da se vidi, dakle da ima i noćnog provoda, kafića, građevina koje treba obići, šetališta, okolnih mestašca za izlete, eventualno neka vožnja brodom... Ne želimo, dakle, da ceo dan budemo na plaži, nego i da istražujemo.

Tražio sam na netu i ponuda je zaista ogromna, kako destinacija tako i agencija, tako da ne znamo za šta da se odlučimo. U neki širi izbor su ušli Kasandra, Asprovalta, Lefkada, Leptokarija, mada destinacija ne mora obavezno da bude nešto od ovoga. Pa bi dobro došla neka preporuka, najbolje bazirana na ličnim iskustvima. Hvala.

od svega ovog sto si naveo meni je Lefkada najbolji izbor :)
Mada,ovog leta sam bila na Peloponezu,to bi svakome preporucila...mnogo lepih mesta koje treba videti,plaze za svaciji ukus i interesantan nocni zivot.

Ja preporucujem Krf, možda je vreme problematično jer bi krajem septembra i u oktobru trebalo ići južnije (Krit npr) ali ima svega. Neka vam baza bude Kerkira koja je prelep grad a na plaže kolima/busom.

Ovo boldovano nikako!

Zašto?

Nažalost, pošto je dosta toga već popunjeno, nemamo neki naročito veliki izbor. Izgleda da ćemo na kraju ići u Sarti. Naravno, nećemo biti samo tamo: verovatno ćemo obići i Svetu Goru, a ja lično bih voleo da vidim Neos Marmaras koji je tu blizu.

Zašto?
Nažalost, pošto je dosta toga već popunjeno, nemamo neki naročito veliki izbor. Izgleda da ćemo na kraju ići u Sarti. Naravno, nećemo biti samo tamo: verovatno ćemo obići i Svetu Goru, a ja lično bih voleo da vidim Neos Marmaras koji je tu blizu.

Au, nemojte Sarti nikako. Tamo nema ni N od noćnog života, niti šta zanimljivo u blizini. Bolja vam je Olimp regija, bar možete da skitate.

Au, nemojte Sarti nikako. Tamo nema ni N od noćnog života, niti šta zanimljivo u blizini. Bolja vam je Olimp regija, bar možete da skitate.

Nek ima bar nešto naroda uveče na šetalištu i može da prođe. Nije neophodno da budu neke lude žurke svake noći.

Čitao sam po prospektima i brošurama da je to fino mesto sa dosta toga što ima da se vidi. E sad, svestan sam ja da u brošurama sigurno neće nešto previše isticati mane dotične destinacije, pa sam gledao i komentare po netu i oni su mahom takođe pozitivni.

Onda bolje da odete u Neos Marmaras.

Ići ćemo i tamo, verovatno.

Kao što rekoh, nismo mogli previše da biramo jer je dosta aranžmana već popunjeno. Trebalo je da idemo sa jednim tipom koji ide preko firme, ali je ta kombinacija propala, pa smo onda bili prinuđeni na last minute ponude.

idi bilo gde i biće ti super
sitonija ima predivnu prirodu, olimpijska regija ogromne peščane plaže i potrošnju prilagođenu našem džepu (paralija, katarina, larisa)...
opisti se, uživaj i srećan put

moram da objasnim iako sam to više puta ponavljao, ali ima ovde članova koji ne kapiraju iz prve
biću u skladu sa temom sa malim osvrtom na cg.
dakle, grčka sa svojih 14000km obale, 3000 ostrva i istorijom koja se uči u svim školama sveta je turistički golijat čak i u svetskim okvirima a kamoli za mali, napaćeni balkan. crna gora je prema jednoj takvoj turističkoj aždaji mali mravak, takoreći ameba. i to nije za poređenje.
međutim, ta ameba može biti zanimljiva za turiste iz srbije koji tamo imaju obezbeđen besplatan smeštaj preko prijatelja, kumova, tetke, ujaka...
isto bi bilo i sa hrvatskom da nam hrvati nisu sve pokrali, popalili i konfiskovali pa više nemamo gde da odemo.
grčka može biti jeftina u junu i septembru, jeftinija od cg, ali i dalje ostaje trošak putarina i skupog grčkog benzina, a tu su i trajekti ako se ide na ostrvo.
sa druge strane, kao što sam rekao, ako se ima free smeštaj, recimo u kumboru, đenovićima ili baošićima, bez putarine i sa bosanskim benzinom u kolima letovanje u tom delu cg je zaista povoljnije od grčke.
naravno, nema te cene koje će cg učiniti atraktivnijom od grčke, ali nekad jednostavno postoje limiti.
ovo pričam iz ugla čoveka koji uvek i svuda putuje kolima.
busom je situacija drugačija. tada je grčka u svakoj opciji jeftinija.
eto toliko, nhf:bye:
ps
i ovo sam jednom rekao, cg ima fenomenalne prirodne lepote i neviđen turistički potencijal (u skladu sa svojom veličinom, naravno), ali šta vredi kad tamo žive crnogorci:D

Ajmo o necemu stvarno ozbiljno .
Pominje se dosta i na ovoj temi i na temi za CG low cost fare za smeshtaj van sezone , maj /septembar , pogotovu za Grcku .
Ali dodje neka vakva kishna godina i upropasti bash sve .
Znaci gde god da si poshao ovih dana , dali u Hrvatsku , Crnu Goru , Grcku ili Bugarsku ne bezi ti debelo camenje dali u sobi / apartmanu dali u kafanu / tavernu .
Zato sam pominjao , i josh uvek pominjem , da je vrlo bitno da smesshtaj ima sto veci komfor i da timing bude vishe ka shpicu sezone juli / avgust gde verovatnoca za oborine i kishu je tanja .
Moj kum je momentalno u Grcku ( krenuo sad ove prosle subote ) ... hebem li ga ... pa valjda mu dodje , na jesenovanje .

Back