Pa da pocnem! Grcka je zemlja u kojoj bi trebalo su sva cula zadovoljena. Dobra hrana, dobra muzika, toplo more, lepe plaze, dobro vreme, puno zelenila itd.
Ali Grci su na zalost jako lenj i nedokazan narod.
Letujem u istoj vec nekoliko godina u nadi da ce se nesto promeniti na bolje. Bio sam na ostrvima, Kasandri, Sitoniji, olimpskoj regiji, menjao opet u nadi da cu pronaci
mesto ljubaznih ljudi (Grka), kojima je stalo do povecanja broja turista. Na zalost jos nisam naisao na takvo mesto. U hotelima sve navodno super, a primera radi od 50 dece koja su boravila u hotelu,
30 se razbolelo, a evo izasto: radnik koji je zaduzen za odrzavanje bazena i okoline, cetkom pere pored bazena, a zatim umoci u bazen ne bi li je oprao, zatim tom istom cetkom trlja vece koji se nalazi uz bazen.
Nakon toga su mi se zgadili hoteli u Grckoj. Presao sam na apartmane. Opet primera radi Hotel, nazovi hotel Rodi u Polihronu, gazdarica je sve vreme u istom zajeno sa sinom snajom i jednom cistaciom.
Svi do jednog dolaze ujutru oko pola deset, krmeljivi, pa nakon sto popiju kafu, pocnu kao nesto da sredjuju, kao macka repom. Obzirom da je koriscenje suncobrana uz konzumaciju pica iz nazovi hotela,
mnogi gosti budu usluzeni oko 12h popodne. U vodi se nalaze cigle i kamenje kao otpad od zidanja okolnih zgrada, gde je nezamislivo uci u vodu bez gojzerica. Skoro svakog koga smo pitali kako je zadovoljan smestajem u Polihronu, naisli smo na negodovanje i razocarenje, na uslove apartmana, na pritisak vode u istim, na cistocu itd. Cak mi je jednom prilikom apotekarka rekla muka mi je od vas Srba, sto znaci da su Englezi i Nemci zlatni. Na zalost, nisu svesni toga da su ti isti Srbi sagradili pola turisticklih mesta u Grckoj. Sve ovo isto vazi za sve regije koje sam naveo.
Da skratim. Zao mi je sto oni nikad nece shvatiti gore sve navedeno, zao mi sto nikad vise necu uzivati u blagodetima koja im je priroda dala, a oni to ne umeju da iskoriste, i zao mi sto im se to vraca kroz situaciju u ekonomiji koja se kroz isoriju ponavlja.
Razocarani.