Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mozda nekome pomogne i ovo ...

Tripadvisor . >>> site za evaluaciju hotela gde ima misljenja i ocene potroshaca .

Nezavisno o pricama po agencijama , kategorizaciji koja moze biti fake i nabildana ... ima korisnih informacija koje daju odredjenu sliku potencijalnom gostu .

Pre nego sto rezervisem hotel (a nikad ne putujem preko agencija,uvek sama pravim kombinaciju za put) uvek procitam ocene prethodnih korisnika...
Svaki od sajtova za rezervacije (booking,venere isl) ima tu opciju da mozes da vidis komentare drugih ljudi.
Cesto sam bas na osnovu tih iskustava prelomila da li da idem u taj hotel ili ne :)

To je dobra osnova za svako putovanje .
Treba videti shta vecina potroshaca misli o konkretnom objektu , ali treba i oceniti ko su posetioci konkretnog objekta ...
Moja iskustva su da hoteli u nashoj neposrednoj blizini mnogo bolje ocenjeni od recimo nekih udaljenijih , a to se moze protumaciti tako da na lokalne destinacije idu manje zahtevni gosti , kojima je stvarno lepo , ali na znaju za bolje , a na tradicionalne top destinacije gde su globetroteri glavni gosti, ocene su uglavnom manje jer su i ocekivanja bila visoka ...
Moje iskustvo kaze da mora se verovati sebi , jer ima svega i svacega ...recimo , i kad se izuzme kategorizacija , cak i kada se prelistaju ocene potroshaca , ima nebuloza da je hotel koji u buffetu ima sveze kamenice je nize ocenjen no hotel u kojim sa za dorucak ne priprema omlet ...
Kada sam pomenuo tripadvisor , pre svega sam hteo da ukazem da ljudi citaju pre svega utiske i komentare gostiju , i to pogotovu negativne , jer ocene toliko kipte od subjektivizma da mega hoteli u Las Vegasu imaju mahom ocene 3 i 4 , vrhunski Bellagio 4,5 , a recimo ocenu 4,5 ima i bivsi hotel turist u Skopju kojeg su ovi iz Best Westerna samo dobro ocistili i okrechili ...

Poslednja izmena:
Pre nego sto rezervisem hotel (a nikad ne putujem preko agencija,uvek sama pravim kombinaciju za put) uvek procitam ocene prethodnih korisnika...
Svaki od sajtova za rezervacije (booking,venere isl) ima tu opciju da mozes da vidis komentare drugih ljudi.
Cesto sam bas na osnovu tih iskustava prelomila da li da idem u taj hotel ili ne :)

Teoretski si u pravu. Ipak ... ljudi mogu da budu užasno subjektivni. Radila sam kao vodič, pa mi se desilo, da je par po povratku ispljuvao i FANTASTIČAN hotel Amara u Singapuru , i mene kao vodiča, sve po novinama ...itd ..., samo zato što su se posvađali na putu, jer se on zaljubio u neku devojku u grupi, a posle se pokajao, pa je morao da bude na ženinoj strani.
Isto tako, čitala sam na Trip Advisor užasno negativne komentare o hotelu Mirabello (5* lanac hotela Iberostar) u Agios Nikolaosu na Kritu. Kada sam prvi put otišla da radim na Krit, pošalje me gazda iz Hanje u Agios da uplatim neke pare u banku (pošto neće da se u Hanji pročuje koliko on ima para), prolazim kolima pored hotela, setim se priče, svratim u hotel i padnem u nesvest ! (ne bukvalno, nego od iznenađenja) . Posle svih godina provedenih na Kritu, a radim u turizmu i obišla sam stotinak visokokvalitetnih hotela, tvrdim da je taj hotel najbolje rešenje kada se uzme u obzir odnos cena/kvalitet.

6070pola.jpg

Poslednja izmena:
Ove godine idem u Grcku na Sitoniju.Da li je neko bio tamo ili mozda zna da mi kaze kako je tamo i sta ima? :)

Ne bih da te razočaravam unapred jer imam drugare kojima se tamo dopalo, ali mislim da ti Sitonija nije dobar izbor. Plaže jesu OK, ali sigurno nisu toliko fantastične koliko ih ljubitelji Sitonije hvale. Mesta su mala i vrlo dosadna, po mom (i ženinom) mišljenju. Mi smo poverovali drugima i prošlog leta otišli u Sarti, mogu samo da kažem - veliko razočarenje. Planirali smo da ostanemo desetak dana, ali smo pobegli posle 3 (toliko smo platili unapred u dogovoru sa gazdom).

Otišli smo u Pefkohori narednih dana, tu smo se mnogo bolje proveli. Zatim u Hanioti još jedan dan, to je isto lepo ali ipak premalo mesto. Ko je skitao po grčim ostrvima ili Turskim letovalištima, Halkidiki a posebno Sitonija neće ga oduševiti, garantujem. Ako vam je bitna tišina i ne tražite provod i sređene plaže, biće vam ok.

Teoretski si u pravu. Ipak ... ljudi mogu da budu užasno subjektivni. Radila sam kao vodič, pa mi se desilo, da je par po povratku ispljuvao i FANTASTIČAN hotel Amara u Singapuru , i mene kao vodiča, sve po novinama ...itd ..., samo zato što su se posvađali na putu, jer se on zaljubio u neku devojku u grupi, a posle se pokajao, pa je morao da bude na ženinoj strani.
Isto tako, čitala sam na Trip Advisor užasno negativne komentare o hotelu Mirabello (5* lanac hotela Iberostar) u Agios Nikolaosu na Kritu. Kada sam prvi put otišla da radim na Krit, pošalje me gazda iz Hanje u Agios da uplatim neke pare u banku (pošto neće da se u Hanji pročuje koliko on ima para), prolazim kolima pored hotela, setim se priče, svratim u hotel i padnem u nesvest ! (ne bukvalno, nego od iznenađenja) . Posle svih godina provedenih na Kritu, a radim u turizmu i obišla sam stotinak visokokvalitetnih hotela, tvrdim da je taj hotel najbolje rešenje kada se uzme u obzir odnos cena/kvalitet.

6070pola.jpg

Da,znam da i toga ima kad su komentari u pitanju...meni se desilo da sam za hotel Mediteran Palace u Solunu pročitala neke jako loše komentare i baš sam se bila smorila (doduše,na komentare sam naletela tek pošto je muž već rezervisao hotel :lol: )
Medjutim,ono na šta su se ljudi žalili mi nismo doživeli...doduše,bili smo prošlog vikenda,a nije ni sezona nit je bilo puno turista sa strane...i super smo se proveli :)

Ove godine idem u Grcku na Sitoniju.Da li je neko bio tamo ili mozda zna da mi kaze kako je tamo i sta ima? :)
Препорука за Ситонију.Копнени део Грчке који по лепоти плажа може да приђе острвима Тасос и Скијатос.Неупоредиво лепша од Касандре и Олимпијске регије.Наравно уколико идете колима(или их изнајмите)Што се тиче ноћног живота ,чини се да није нешто изузетан,али ја нисам меродаван-на море идем због мора.

• Podržavam
Reactions: M12
Bilia sam prošle godine na Sitoniji .Super je plaže su divne.Mi smo bili u Marmarasu,mesto je dosta malo ali je lepo.Obišli smo celu Sitoniju,najviše mi se svideo grad Neos Marmaras,veliki grad ima puno radnjica i ulica za šetanje.Moje lično mišljenje je da nije loše naći smeštaj negde na periferiji grada bolje su plaže.Inače cela Sitonija je divna,u avgustu kad smo mi bili duvao je blagi vetar što nije loše jer nije toliko vruće.Bili smo preko Astre iz BG,super su.

E ovako... prelistala sam par tema, ima stvarno korisnih saveta ali ne nađoh odgovor.
Trebala bih po prvi put da idem na letovanje sa verenikom u Grčku. Pa su mi potrebni saveti.
Ono što bi meni odgovaralo je ovako: da su plaže čiste (bila sam na Tasosu, i bukvalno je po plaži bilo više pikavaca nego peska), da nije baš na samom jugu Grčke, da je to neko mesto koje ima onu tipičnu Grčku arhitekturu, da nije preterano malo mesto (da nije dosadno) i da po osobi sa sve klopom izađe maximalno 400 evra. Ne želim tipična letovališta, gde su samo hoteli i apartmani, nego da je malo urbanije mesto i da ima šta i da se vidi.

Hvala unapred na predlozima, pozdrav.

E ovako... prelistala sam par tema, ima stvarno korisnih saveta ali ne nađoh odgovor.
Trebala bih po prvi put da idem na letovanje sa verenikom u Grčku. Pa su mi potrebni saveti.
Ono što bi meni odgovaralo je ovako: da su plaže čiste (bila sam na Tasosu, i bukvalno je po plaži bilo više pikavaca nego peska), da nije baš na samom jugu Grčke, da je to neko mesto koje ima onu tipičnu Grčku arhitekturu, da nije preterano malo mesto (da nije dosadno) i da po osobi sa sve klopom izađe maximalno 400 evra. Ne želim tipična letovališta, gde su samo hoteli i apartmani, nego da je malo urbanije mesto i da ima šta i da se vidi.

za 400 evra sa sve klopom za dvoje? nema sanse....

tasos je penzionerski ako ste mladi bolje pre vencanja na zakynthos

Da li neko moze da mi kaze nesto o hotelu Alexandar the great u mestu Kriopigi

šta te interesuje konkretno?

par km posle Kalithea-e, lako se pronalazi jer je ulaz u komplex pored glavnog puta
poveći komplex, ima dosta zelenila, palmi, stabla pomoranži...
malo je stariji, sobe bi trebalo renovirati, malo modernizovati, ali usluga u hotelu je dobra
u glavnoj zgradi su standardne sobe 1/2+1, znači max 3 osobe, a u bungalovima su family(2-4 osobe), zgrade bungalov tipa su na 3 sprata i ima ih 5

plaža je prelepa:zaljubljena:
ukoliko ste gost ovog hotela, do plaže možete liftomn, ako niste onda stepenicama ili putićem(nije tako strašno)
ležaljke i suncobrani na plaži se plaćaju, set je 5-7€

Poslednja izmena:
upravo se vratio iz okoline soluna
benzin od 1,65-1,76e-preporucujem kupovinu u makedoniji, mada je i tamo skuplji nego kod nas, ali bolje ista nego nista
giros-2,5e
piza-10e
sladoledi skuplji 20ak %
hrana skuplja 10-20%
cena pica-nepromenjena-1-2e, naravno da ima i za 5e
grci namrsteni, rasejani, ali pojedinci i dalje fantasticni prema nama. npr. pregled kod pedijatra mi nisu naplatali
kriza se oseca svuda. na sve strane POLETAI, plaze i parkovi zapusteni jer su im javne sluzbe stalno u nekoj vrsti strajka, bojkota, 'bem li ga
vozni park sve stariji, ali su ulice i dalje prepune automobila, toga se ne odricu
sve je vise belih preprodavaca a ne samo afrikanaca
svi pricaju samo o politici
puno rusa, sto nije dobar znak
i na kraju, stigao sam za 7,5 sati iako sam vozio sasvim normalno, postujuci ogranicenje brzine: na putu nigde nikoga, na granici nigde nikoga

Vec 6 godina idem u Grcku i jako mi se svidja.Bio sam u Nei Pori , Paralija , na Tasos-u i Krf-u ...I mogu ti reci da mi se najvise svidelo na Krfu ! Ostrvo je prelepo , a jos bolje ako ides svojim autom jer ako obices ceo Krf videces mnogo toga (Srpska Kuca i Plava grobnica najznacajnije).Zelim lep odmor svakome ko ide u Grcku na odmor.

Nei Pori , taman si ga tako opisala.Bio sam tamo 3 godine i jako mi se svidelo.Samo za 400e sa klopom i smestajom nigde neces naci to.Ja sam bio u villi Antonia.Evo klik OVDE da vidis nesto vise o njoj.Mi smo platili 600e za nas 4.

Poslednja izmena:
upravo se vratio iz okoline soluna
benzin od 1,65-1,76e-preporucujem kupovinu u makedoniji, mada je i tamo skuplji nego kod nas, ali bolje ista nego nista
giros-2,5e
piza-10e
sladoledi skuplji 20ak %
hrana skuplja 10-20%
cena pica-nepromenjena-1-2e, naravno da ima i za 5e
grci namrsteni, rasejani, ali pojedinci i dalje fantasticni prema nama. npr. pregled kod pedijatra mi nisu naplatali
kriza se oseca svuda. na sve strane POLETAI, plaze i parkovi zapusteni jer su im javne sluzbe stalno u nekoj vrsti strajka, bojkota, 'bem li ga
vozni park sve stariji, ali su ulice i dalje prepune automobila, toga se ne odricu
sve je vise belih preprodavaca a ne samo afrikanaca
svi pricaju samo o politici
puno rusa, sto nije dobar znak
i na kraju, stigao sam za 7,5 sati iako sam vozio sasvim normalno, postujuci ogranicenje brzine: na putu nigde nikoga, na granici nigde nikoga

Cene su OK to sam primetio . U pravu si za sve sto si napisao osim da pricaju samo o politici , pricaju o raznim stvarima.Ja sam putovao 8 - 9 sati ali sam pravio 2 pauze , a jos je i bila guzva kod makedonske i grcke granice. :confused:

:D Dobro , mada ti je bolje preko agencije ako imaju neki izleti i sl.

Ali to opet nema veze sa smeštajem.... a i idemo kolima tako da ćemo samo da pravimo izlete :)

I još nešto, smeštaj preko agencije koji sam ja gledala je u proseku za oko 100e skuplji u odnosu na ono što se nudi na licu mesta, pa još ako se malo cenkaš ispadne to super posao :)

Ali to opet nema veze sa smeštajem.... a i idemo kolima tako da ćemo samo da pravimo izlete :)

I još nešto, smeštaj preko agencije koji sam ja gledala je u proseku za oko 100e skuplji u odnosu na ono što se nudi na licu mesta, pa još ako se malo cenkaš ispadne to super posao :)

Tako je uvek gde god da odes.Tako je najbolje u CG.I super je je sto idete svojim kolima , i mi uvek idemo tako pa nam i ne trebaju vodici.Sigurno ce te se lepo provesti. :D

Back