Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drustvo i ja planiramo da ove godine idemo u Grcku na letovanje.. Gde je najbolji provod,a da ne platimo puno,i da nisu ostrva? Imali smo u planu Paraliju,da li je istina da je tamo nocni zivot i provod odlican?
Veliki poz svima:))

E ovako... prelistala sam par tema, ima stvarno korisnih saveta ali ne nađoh odgovor.
Trebala bih po prvi put da idem na letovanje sa verenikom u Grčku. Pa su mi potrebni saveti.
Ono što bi meni odgovaralo je ovako: da su plaže čiste (bila sam na Tasosu, i bukvalno je po plaži bilo više pikavaca nego peska), da nije baš na samom jugu Grčke, da je to neko mesto koje ima onu tipičnu Grčku arhitekturu, da nije preterano malo mesto (da nije dosadno) i da po osobi sa sve klopom izađe maximalno 400 evra. Ne želim tipična letovališta, gde su samo hoteli i apartmani, nego da je malo urbanije mesto i da ima šta i da se vidi.

Hvala unapred na predlozima, pozdrav.

Nei Pori , taman si ga tako opisala.Bio sam tamo 3 godine i jako mi se svidelo.Samo za 400e sa klopom i smestajom nigde neces naci to.Ja sam bio u villi Antonia.Evo klik OVDE da vidis nesto vise o njoj.Mi smo platili 600e za nas 4.

Reci da se šališ!!! Šta to ima od tipične grčke arhitekture u tom groznom letovalištu, bivšoj američkoj vojnoj bazi!!? Možda one njihove dosadne vile sa ravnim krovovima, široke ulice, odsustvo vegetacije... To je baš tipično dosadno mesto sa apartmanima i, mislim, jednim hotelom. To je bio moj prvi susret sa Grčkom. Ne preporučujem. Jedino što je plaža ogromna i široka, ostalo je sve bljak. daleko od urbanog, selendra i nema ama baš ništa da se vidi.

Poslednja izmena:
Да ли је неко ишао на Халкидики (Атос, конкретно Уранополис) преко Бугарске?
Видео сам на viamichelin-у да је пут нешто мало краћи (38km), али не знам какав је део пута у Грчкој.

Lepa priroda..prelepe plaze .....ali mali gradovi.....nema provoda....u koje mesto ides?

Godinama čitam ovakve postove, pa sam se 2011te prevario i otišao na tu famoznu Sitoniju. Ja od te fascinantne prirode i prelepih plaža ne vidoh ništa, ubedljivo najveće razočarenje od svih letovanja. Par mojih prijatelja godinama ide u Sarti i super im je, ali za njih pouzdano znam da nemaju nikakvo iskustvo jer dalje od Halkidikija i Budve nisu otišli. Pa bih pitao, ukoliko ima nekog ko je malo iskusniji putnik a voli Sitoniju, u čemu je tajna? Jel postoje neka skrivena mesta, plaže i predeli koje nisam uspeo da pronađem? Jer iskreno sumnjam u to.

procitaj i pogledaj sitonijanadlanu.com mozda vidis nesto sto nisi uspeo da vidis..ima zaista prelepih plaza ( ne mesta, na Sitoniji nisam videla ni jedno lepo mesto)

Bio sam na nekima, recimo klimatariji, orange i nije to ni blizu Zakintosu, zapadnoj obali Krfa, da ne pričam o nekim drugim turističkim mestima... Ne pišem ovo da bi podcenjivao one koji vole tamo da idu, jer ponavljam dosta mojih dobrih drugova letuje tamo ali zaljubljenici u Sitoniju toliko dižu u nebesa to poluostrvo da se mnogi razočaraju kad odu, ja sam tipičan slučaj. Recimo "prelepo mirno mestašce" koje je ustvari potpuno mrtvilo ili "divlja netaknuta priroda i plaže" na koje kada odeš ne možeš da nađeš mesta da spustiš peškir. Na primer, na zapadnoj obali Krfa postoji prelepa peščana plaža na kojoj smo u potezu od preko kilometar mi bili jedini, to nisam doživeo na Sitoniji ni približno. A treba i pomenuti da Sitonija nije uopšte jeftinija od Pefkohorija/Haniotija, po mom iskustvu je i skuplja.

Tako da će onaj ko je dosad letovao samo u Paraliji, Sutomoru, Ohridu a sada traži mirnije mesto za odmor verovatno biti oduševljen, ali budite oprezni.

Sa drustvom bih isao kolima u grcku...tj. par automobila.. Koje bi nam mesto preporucili?? Isli bi pocetkom-sredinom Jula... Mi nebi isli preko agencije vec sami...Tj. da trazimo smestaj tamo...Moze li biti problema sto se toga tice posto je to ipak u Julu..pa nznm kolika je guzva??
Ja sam Bio u Olimpik bicu i Paraliji...
Mada sada gledam par ljudi kudi Olimpic Beach....mada meni nije bilo toliko lose...osim meduza posto sam bio u avgustu....Ima li ih i u Julu...??

Sa drustvom bih isao kolima u grcku...tj. par automobila.. Koje bi nam mesto preporucili?? Isli bi pocetkom-sredinom Jula... Mi nebi isli preko agencije vec sami...Tj. da trazimo smestaj tamo...Moze li biti problema sto se toga tice posto je to ipak u Julu..pa nznm kolika je guzva??
Mada sada gledam par ljudi kudi Olimpic Beach....mada meni nije bilo toliko lose...osim meduza posto sam bio u avgustu....Ima li ih i u Julu...??

Ponavljam se, ali iskrena preporuka za Krf, za onog ko ide kolima nema bolje destinacije. Blizu je, autoput do tamo je fenomenalan, plaže prelepe a ima toliko toga da se vidi da je deset dana apsolutno nedovoljno.

Bio sam na nekima, recimo klimatariji, orange i nije to ni blizu Zakintosu, zapadnoj obali Krfa, da ne pričam o nekim drugim turističkim mestima... Ne pišem ovo da bi podcenjivao one koji vole tamo da idu, jer ponavljam dosta mojih dobrih drugova letuje tamo ali zaljubljenici u Sitoniju toliko dižu u nebesa to poluostrvo da se mnogi razočaraju kad odu, ja sam tipičan slučaj. Recimo "prelepo mirno mestašce" koje je ustvari potpuno mrtvilo ili "divlja netaknuta priroda i plaže" na koje kada odeš ne možeš da nađeš mesta da spustiš peškir. Na primer, na zapadnoj obali Krfa postoji prelepa peščana plaža na kojoj smo u potezu od preko kilometar mi bili jedini, to nisam doživeo na Sitoniji ni približno. A treba i pomenuti da Sitonija nije uopšte jeftinija od Pefkohorija/Haniotija, po mom iskustvu je i skuplja.

Tako da će onaj ko je dosad letovao samo u Paraliji, Sutomoru, Ohridu a sada traži mirnije mesto za odmor verovatno biti oduševljen, ali budite oprezni.

Pa eto ja Zakintosom nisam odusevljena meni je Lefkada duplo lepsa.....no ne mogu da sporim prelepe plaze Sitonije...rekoh ne mesta, samo plaze. Nije niko spomenuo da je Sitonija jeftinija...naprotiv, dosta je skuplja, bila na Krfu lep je lepa je zapadna strana ali i tamo su sva mesta sem glavnog grada mala.....

Godinama čitam ovakve postove, pa sam se 2011te prevario i otišao na tu famoznu Sitoniju. Ja od te fascinantne prirode i prelepih plaža ne vidoh ništa, ubedljivo najveće razočarenje od svih letovanja. Par mojih prijatelja godinama ide u Sarti i super im je, ali za njih pouzdano znam da nemaju nikakvo iskustvo jer dalje od Halkidikija i Budve nisu otišli. Pa bih pitao, ukoliko ima nekog ko je malo iskusniji putnik a voli Sitoniju, u čemu je tajna? Jel postoje neka skrivena mesta, plaže i predeli koje nisam uspeo da pronađem? Jer iskreno sumnjam u to.

To tako ide valjda kad prvo odes na Krf, a posle na Sitoniju, znam, jer sam i ja istu gresku napravio :lol: Nije losa Sitonija, ima tih sasvim finih plazica, izolovanih, lepe boje mora, ali nakon Jonskog mora definitivno ostane ti nekakav utisak da nesto fali, ebg. Ne znam sta je to, kako bih opisao, ali jednostavno nema taj smek cele jonske obale. Valjda i zbog potpuno obicne arhitekture, nekako imam utisak da na celom tom Halkidikiju nema nicega istorijski i arhitektonski interesantnog sem Svete Gore. Mozda jos Neos Marmaras i to bi bilo to.

Planiram da jos jednom dam sansu tom kontinentalnom delu Egeja, Olimpijada i Stagira su mi cilj, vidim da je kod nas slaba ponuda smestaja tamo, ako i to bude razocaravajuce, vracam se proverenim vrednostima.

Sve zavisi ko šta traži. Sitonija je prelepo mesto za one koji vole mir, tišinu i "pasivan" odmor. Mesta su mala i nema provoda, ali su plaže i priroda zaista lepi. Plaže nude i pesak, i sitan šljunak i stene, a naročito su lepe one skrivene. Zaista je na sajtu xxxxxxxxxxxxx opisano sve što vredi obići (a to su uglavnom plaže). Cene su više nego u drugim neostrvskim mestima ali se boravak ne može porediti sa Halkidikijem, Haniotijem i sl. gde često peškir ne možeš raširiti od gužve. Vrlo često smo bili udaljeni od ljudi po više od 60-70m (poslednje 3 godine idemo na Sitoniju) tako da se može reći da smo bili sami na plaži. Krf, Skiatos i Tasos su drugačiji i bogatiji istorijskim obeležjima ali svakako treba obići što više različitih lokacija jer jedino tako čovek sebi može pronaći ono što mu najviše odgovara. Sve je to stvar ličnog ukusa i izbora.

Poslednja izmena od moderatora:
Meni je Sitonija prelepa i ne bi se slozila da je za pasivan odmor jer toliko toga ima i da se vidi i obidje da je 15 dana bilo malo i opet imam propusta ... dovoljno da se vratim ponovo. Pritom sam markirala mesta , plaze ... na kojima se treba stacionirati ... i ponovo krenuti u obilazak .
ps ... Sarti vise nije ono sto je bio pre desetak godina ... tako da sto se mene tice , zaobilazim ga, ne volim vasarista ;)

To tako ide valjda kad prvo odes na Krf, a posle na Sitoniju, znam, jer sam i ja istu gresku napravio :lol: Nije losa Sitonija, ima tih sasvim finih plazica, izolovanih, lepe boje mora, ali nakon Jonskog mora definitivno ostane ti nekakav utisak da nesto fali, ebg. Ne znam sta je to, kako bih opisao, ali jednostavno nema taj smek cele jonske obale. Valjda i zbog potpuno obicne arhitekture,..
Upravo tako, ko god prvo obiđe jonski kraj, neće ga oduševiti ništa na Halkidikiju pa ni Sitonija. Meni jeste lepa npr. Orange beach, ali ne može da se poredii sa npr. Katizmom na Lefkadi. Lefkada konkreno ima neki "karipski trip" .

Krf je zakon za tu soluciju .

Upravo tako, ko god prvo obiđe jonski kraj, neće ga oduševiti ništa na Halkidikiju pa ni Sitonija. Meni jeste lepa npr. Orange beach, ali ne može da se poredii sa npr. Katizmom na Lefkadi. Lefkada konkreno ima neki "karipski trip" .

evo ja ove godine idem na krf a bio sam godinama na sitoniji...videćemo da li ću podeliti vaše oduševljenje

Јел неко ишао у Грчку на бум? Хоћу у априлу да одем на Халкидики колима и да потражим смештај... Јел има неко искуства?

Back