Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
petre:
Ako vec idete prema Dojranu sta ce vam Istatov, idite u Dojran i prenocite u privatnom smestaju. Dojran je malo masto i necete izgubiti puno vremena u trazenju, a cena je oko 4-5 evra po krevetu i mislim da cete naci jer u ovom periodu nije neka guzva. Sto se tice radara, tacno je da ga ima ispred Velesa na jedno 10 km.

Tačno je da krevet u privatnom smeštaju košta oko 5€ po osobi. Istatov jeste skuplji (10€ po osobi) ali je i bolji nego te sobe što su po 5€/krevet

Evo, zvala sam hotel Istatov u Novom Dojranu (99 389 227 556).

Nocenje sa doruckom po osobi je 20 Eura.

Zoki NBGD, vredi li taj hotel navedenih para?

Imaju li parking prostor u dvoristu hotela?

A bazen, jel' zatvoreni ili na otvorenom?

Ima li u tom Novom Dojranu sta interesantno da se vidi (osim jezera, pretpostavljam)?

Ljudi ,joooos nisam nista rezervisao.Sve vise razmisljam da odem ,ovako (na slepo)pa tamo sam potrazim smestaj.Ali se plasim da ne trazim puno(idem sa klincem).!!!Sta mislite moze li se ovako naci smestaj,idem karajem augusta-pocetak septembra.

Požari širom Grčke
Autor: Beta | 27.06.2007 -
Na grčkom ostrvu Poros danas je izbio požar koji je primorao na evakuaciju turiste i stanovništvo.
Grčku je pogodio najgori toplotni talas za 110 godine, koji je već ubio osam ljudi, a temperatura dostiže 46 stepeni.
Zvaničnici vatrogasnih službi i stanovnici ostrva Poros rekli su da su evakuisani hoteli i kuće u blizina mesta Neorion na ostrvu oko 150 kilometara udaljenom od Atine.
"Ovo je najveća vatra na ostrvu koju sam video", rekao je jedan stanovnika ostrva u izjavi Rojtersu.
Zvaničnici još nemaju podataka koliko je kuća do sada izgorelo.
Širom Grčke gori još 11 požara: od Larise, preko okoline Atine, do Nafpliona i okoline antičkog Epidaurusa na Peloponezu. U gašenju je angažovano 14 aviona, osam helikoptera i stotine vatrogasaca čiji rad onemogućava vreo vetar olujne jačine.
Vlasti su zbog vrućine i vetra objavile protivpožarnu uzbunu za četvrtak, koja važi na Pelopnezu na jugu i na Halkidiki na severu.

Miro, u tom hotelu je cena "dogovorljiva". Probaj ponovo da se javiš nekoliko dana pred put, (ispravan broj je: 99 389 34 227 556) traži gazdu Blagoja i pitaj ima li popusta za zvezdaše, jer za partizanovce znaš da ima :) Ja sam se dogovorio za cenu od 40€ po jednoj noći, bez doručka, u četvorokrevetnom apartmanu.

To su, inače, jako fini, dobrodušni i gostoljubivi ljudi, nama veoma naklonjeni. Hotel ima svoj natkriven parking i sve je potpuno bezbedno, ne samo u i oko hotela, nego i u mestu Dojran.

Ako odsednete tamo, kad se smestite, odvezite se do centra tj do Starog Dojrana. Možete prošetati centrom, klopnuti nešto s nogu ili sl... - nije skupo, nešto jeftinije nego ovde. Nema se šta posebno značajno videti.

Prekoputa hotela Istatov je deo sistema za punjenje jezera vodom sa izvora iz okolnih brda, možete se prošetati i videti kako to izgleda - ništa spektakularno ali je meni bilo interesantno. Naime, sa grčke strane jezera Grci kopaju bunare da bi zalivali svoje njive, koje izgledaju besprekorno (to vidiš tek kad pređeš granicu). Ti se bunari pune sa vodom iz jezera koje se zato prazni. Zato su Makedonci digli frku pre nekoliko godina i tražili od EU i Grčke da sufinansira izgradnju sistema za punjenje jezera jer bi presušilo.

Bazen je otkriven, evo i tri slike

Prilozi

• PICT0225.JPG
    PICT0225.JPG
    72,2 KB · Pregleda: 43
  • PICT0218.JPG
    PICT0218.JPG
    69 KB · Pregleda: 40
  • PICT0308.JPG
    PICT0308.JPG
    81,9 KB · Pregleda: 42
zokiNBGD:
Tačno je da krevet u privatnom smeštaju košta oko 5€ po osobi. Istatov jeste skuplji (10€ po osobi) ali je i bolji nego te sobe što su po 5€/krevet
Pa normalno da je bolje u hotelu, ali i cena je 4puta visa nego u privatnom smestaju. Ako ostajete samo jednu noc da malo odmorite od puta ja mislim da je i to sasvim dovoljno. I te sobe imaju kupatilo i su naravno ciste. To je moje misljenje, a izbor na kraju ostaje na vama naravno.Poz...

petre:
Pa normalno da je bolje u hotelu, ali i cena je 4puta visa nego u privatnom smestaju. Ako ostajete samo jednu noc da malo odmorite od puta ja mislim da je i to sasvim dovoljno. I te sobe imaju kupatilo i su naravno ciste. To je moje misljenje, a izbor na kraju ostaje na vama naravno.Poz...

Petre, kad sam joj (i drugima) preporučio da ode u taj hotel imao sam na umu i smeštaj u kome će boraviti u Grčkoj pa sam mislio da treba prespavati negde gde će biti slično onome gde ideš ili nešto bolje. Smeštaj u Starom Dojranu za 5€/krevet se odnosi na sobe u kojima ima 3-4 kreveta, u kućama/stanovima građenim 60-tih godina i gde na 2-3 sobe ima jedno kupatilo.

Pre tri godine sam se telefonom najavio, da kad stignem u Dojran, pogledam takav smeštaj bez obaveze da budem tamo. I ja sam pomislio da će to biti dovoljno da se prenoći i nastavi put. Kad sam stigao, ne mnogo umoran ali ipak smoren od puta i video smeštaj - nije mi se dopao. Bilo je čisto, ali nabijena 4 kreveta u jednu sobicu, zajedničko kupatilo, sve to u ružnoj zgradi iz 60-tih... odmah sam odustao. Gledao sam okolne zgrade i kuće, svuda slično. Nisam mogao da prekopavam Dojran, bilo je sparno, i tražim nešto što bi mi se svidelo za 5€. Vratio sam se u Novi Dojran do Istatova i sa njim napravio deal za solidan i prostran smeštaj, za 10€/krevet.

Ako je sada 20€, odnosno 40€ dvokrevetna soba sa doručkom onda se to odnosi na novoizgrađeni objekat (bio je završen baš te 2004. godine) koji je u sastavu Istatov "kompleksa", i koji je, što bi se kod nas reklo, visoke B kategorije. To VREDI 40€ za dvoje sa doručkom. Moja procena je da bi se moglo dogovoriti da Mira i njen muž prespavaju u takvoj sobi za 30€ bez doručka.

Ovo sve ne znači da se u Dojranu ne može naći dvokrevetna soba za ukupno 10€ sa kupatilom. Možda i može, ali Petre ako imaš takve informacije podeli ih sa nama, daj neku fotografiju, opis, preporuku...

Nazalost nemam nista konkretno. Ja sam bio zadnji put pre tri godine i bio sam u jednoj kuci na izlazu iz Starog Dojrana. Tamo su kuce relativno nove ili renovirane. Soba je bila ok.i imali smo vlastito kupatilo, ali znam da vecinom soba deli kupatilo. Ljudi u Dojranu su zadnjih 15 godina dozivljavali pravu katastrofu, zato sto su Grci ispraznili jezero, a Dojran osim jezera nema nista drugo i zato niko i nije dolazio.To je razlog zasto su kuce zapustene. Otkad su poceli da jezero pune vestackim putem pocelo je da se radi, ali sta je uradjeno stvarno ne znam. Inace u ovom periodu u Dojranu mislim da nije guzve (tako da nije problem i ako je jedno kupatilo na 2-3 sobe).Tamo se letuje krajem jula i u avgustu, zbog lekovitih algi koji su korisni za malu decu sa respiratornim problemima. Stvarno mi je zao sto ne mogu da pomognem, ali raspitacu se ovih dana i ako nesto nadzem pisacu vam sigurno. Poz...

mirarbi:
Eh, Petre, pa mi bas tad idemo. Treba da prenocimo u Makedoniji 27. na 28. juli.

Dvoumim se izmedju hotela Park u Negotinu, koji jedini ima svoj Internet sajt, i hotela Istatov u Dojranu.
U Dojranu ce biti guzve sigurno, zato bolje je PARK, a i do Grcke imate jos 1sat voznje. E sada ne znam u kakvom je stanju hotel. Znam da je bila neka privatizacija, ali sta se desilo stvarno ne znam . Pitacu pa cu ti pisati. Poz...

PEFKOHORI - poznato Grčko letovalište na oko 100 kilometara od Soluna.
Nalazi se na unutrašnjem delu prvog prsta Halkidikija, poluostrva Kasandra.
Klima je izuzetno prijatna, zahvaljujući kombinaciji velikih površina borove šume, kristalno bistrog mora i izuzetno povoljnom geografskom položaju, sa nepreglednim peskovitim plažama. Pefkohori obiluje prijatnim restoranima, kafićima, diskotekama i mnogobrojnim raznovrsnim prodavnicama, buticima, zlatarama, kao i ribarnicama, mini pijacama …
Gradić pruža sve mogućnosti za prijatan, lep i nezaboravan odmor.

PEFKOHORI predstavlja jednu od najtraženijih destinacija kod naših turista, naravno ne bez razloga. Na Halkidikiju, ova predivna oaza borove šume i peskovitih plaža privlaci turiste da se iz godine u godinu vracaju u ovo mesto. Pefkohori uspešno cuva kolorit tradicionalne Grcke kombinujuci ga sa modernim evropskim trendovima. Dodjite i uživajte!!!

Krase ga stari trg, prelepa crkva, uzane uličice, duga peščana plaža sa postepenim ulazom u more, šetalište koje se nalazi pored mora, šetalište koje je zahvaljujući brojnim tavernama, ribljim restoranima, picerijama i barovima u večernjim satima centar zbivanja. Pefkohori ima sve prateće sadržaje koji su potrebni za kvalitetan odmor i rekreaciju turista. Tu su prodavnice, supermarketi, rent a car agencije, apoteke, ambulanta, pekare, pošta...

opšte infomacije

Država: Grčka (10.668.000 stanovnika)
Glavni grad: Atina
Jezik: Grčki Valuta: euro
Pozivni broj : + 30
Vremenska razlika: + 1 sat

Udaljenost od Beograda: 725 km
Udaljenost od Soluna: 104 km Region: Halkidiki,
poluostrvo Kasandra (prvi prst)

Sa jedne strane nepregledna peščana obala i tirkizno more, sa druge, borova šuma, a između veselo ofarbanih kuća i hotela provlači se miris limuna. Uživajte u suncu i moru u bogatoj trpezi mnogobrojnih restorana i prijatnim osmesima gostoljubivih domaćina!

Back