Miro, u tom hotelu je cena "dogovorljiva". Probaj ponovo da se javiš nekoliko dana pred put, (ispravan broj je: 99 389 34 227 556) traži gazdu Blagoja i pitaj ima li popusta za zvezdaše, jer za partizanovce znaš da ima

Ja sam se dogovorio za cenu od 40€ po jednoj noći, bez doručka, u četvorokrevetnom apartmanu.
To su, inače, jako fini, dobrodušni i gostoljubivi ljudi, nama veoma naklonjeni. Hotel ima svoj natkriven parking i sve je potpuno bezbedno, ne samo u i oko hotela, nego i u mestu Dojran.
Ako odsednete tamo, kad se smestite, odvezite se do centra tj do Starog Dojrana. Možete prošetati centrom, klopnuti nešto s nogu ili sl... - nije skupo, nešto jeftinije nego ovde. Nema se šta posebno značajno videti.
Prekoputa hotela Istatov je deo sistema za punjenje jezera vodom sa izvora iz okolnih brda, možete se prošetati i videti kako to izgleda - ništa spektakularno ali je meni bilo interesantno. Naime, sa grčke strane jezera Grci kopaju bunare da bi zalivali svoje njive, koje izgledaju besprekorno (to vidiš tek kad pređeš granicu). Ti se bunari pune sa vodom iz jezera koje se zato prazni. Zato su Makedonci digli frku pre nekoliko godina i tražili od EU i Grčke da sufinansira izgradnju sistema za punjenje jezera jer bi presušilo.
Bazen je otkriven, evo i tri slike