GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mom muzu je isto kad je zakazivao zena preko telefona rekla da donese ISKLJUCIVO ono sto pise na sajtu i nikakve dodatne papire. Evo, na primer, nama su u agenciji rekli da sve papire za kola (saobracajnu, vozacku, medjunarodnu, zeleni i zuti karton (posto su kola pod lizingom i nismo mi formalno vlasnici)),kopiramo u 3 primerka i da stavimo u svaki pasos po 1 primerak od svega, a ja ovde masovno citam da oni uopste NE TRAZE dokumentaciju za kola!
Zatim, kopije zdravstvenih knjizica - to takodje nigde ne pise, a agencije insistiraju na tome, to sam kopirala, ali pretpostavljam da nece uzeti. Mozda za mog muza, da potvrdimo da mu moja firma placa zdravstveno.
Zatim, moj muz ima honorarna primanja, i ima potvrdu za to (koja je kostala 800 din), tako da mi je i glupo da imam izjavu da ga ja izdrzavam, a covek ima primanja.
Zatim, moj pasos je izvadjen 2007. i potvrda da nemam stari pasos je kostala 400 din, a pritom u ovom pasosu imam pecate ulaska i izlaska iz Grcke, od grupne vize...Itd, da ne nabrajam,
idemo u utorak da predamo pa cemo videti...:)
E to su nevidjeni kreteni..traze potvrdu da nemamo stari pasos a putovali x puta i gomila pecata:evil:

Da li je neko imao isti slucaj kao moj. Naime, ja sam se skoro ofarbala u plavo, a na slikama za vizu kao i u pasosu sam smedja. Isto i muz ima slike sa more-plavom podlogom. Prosle godine su prosle i nije bilo problema. Sta li ce biti sada?

Par pitanja za one koji su vec dobili vizu, posto naravno ne mogu nikako da dobijem konzulat da ih pitam.
Moj muz ima samo jednu praznu stranu u pasosu, na drugoj "praznoj" je jedan mali bledi pecatic. Pregledala sam na njihovom sajtu i nigde ne pise, ali kao da se secam da insistiraju na dve prazne strane (iako viza zauzima samo jednu). Da li je to istina ili da vadimo novi pasos?
Takodje nas muci osiguranje. Imamo osiguranje za Madjarsku (koja je isto sengen) na 15 dana. Iskoristicemo samo jedan dan tamo, a ostalih 14 smo mislili koristiti u Grckoj.
Dve stvari: 1. Da li mozemo korsititi osiguranje ako na njemu pise Madjarska a ne Grcka? u Osig. drustvu tvrde da moze.
2. Kako da dokazem Grcima da vec imam osiguranje kad mi je onaj drugi primerak sto treba da im dam, zadrzan u Madjarskom konzulatu? Imam samo onaj prvi list koji mi treba za put.
I jos jedno za kraj, kojom magijom se dobija konzulat na telefon????!!!

Par pitanja za one koji su vec dobili vizu, posto naravno ne mogu nikako da dobijem konzulat da ih pitam.
Moj muz ima samo jednu praznu stranu u pasosu, na drugoj "praznoj" je jedan mali bledi pecatic. Pregledala sam na njihovom sajtu i nigde ne pise, ali kao da se secam da insistiraju na dve prazne strane (iako viza zauzima samo jednu). Da li je to istina ili da vadimo novi pasos?
.

Mora dve strane , na drugoj su taxene marke .
Ne znam šta da ti kažem. Pokušaj opet da zoveš konzulat

Takodje nas muci osiguranje. Imamo osiguranje za Madjarsku (koja je isto sengen) na 15 dana. Iskoristicemo samo jedan dan tamo, a ostalih 14 smo mislili koristiti u Grckoj.
Dve stvari: 1. Da li mozemo korsititi osiguranje ako na njemu pise Madjarska a ne Grcka? u Osig. drustvu tvrde da moze.
2. Kako da dokazem Grcima da vec imam osiguranje kad mi je onaj drugi primerak sto treba da im dam, zadrzan u Madjarskom konzulatu? Imam samo onaj prvi list koji mi treba za put.
I jos jedno za kraj, kojom magijom se dobija konzulat na telefon????!!!

Malo nejasno..
Ako u tih 15 dana osiguranja idete prvi dan za Madjarsku koja je sengen , i ostalih 14 provedete u Grckoj , zasto vam uopste treba nova viza ????
E sad , ako u nekom drugom terminu idete za grcku i trebaju vam nove vize , PRE puta za madjarsku , idite u osiguranje i trazite da vam zamene osiguranje na taj 1 dan i da vam naravno vrate pare .
Pitanje je ustvari kakvu vizu imate , sa jednim ulaskom ili multi u Madjarsku i na koliko dana vazi i u kom rasponu vremena

Imamo vizu za Madjarsku na 15 dana ali 1 ulaz. Zeznuli nas Madjari, hteli smo kao i svi da uzmemo njihovu vizu i s njom idemo u GR, medjutim dadose nam 1 ulaz. Posto nemam sta da radim 15 dana u Madj. oticicu 1 dan na kafu u Segedin i time ponistiti vizu. Sta da ti kazem, totalni haos. Sto se tice osiguranja, sumnjam da ce mi vratiti pare, vracaju samo ako ti je viza odbijena, a moja nije.....:evil:

Izvinjavam se ako je neko ovo vec ranije pitao, ali bi mi trebala sveza informacija...
Idemo autom u Grcku, a taj auto nije preveden nego ga moj brat vozi uz ovlascenje. E pa sad da li traze jos neki dokument u ambasadi pri apliciranju za vize sobzirom da je ovlascen za upravljanje vozilom u zemlji i inostranstvu? Treba ovih dana da zakazemo termin pa bi mi odgovor puno znacio!

Mi imamo isto kola koja su kupljena na lizing, tako da svake godine predamo ovlascenje. Ali posto je njima vazan vaucer, garantno pismo, osiguranje i zaposlenje, sve ostale stvari vrlo slabo gledaju. Predali smo papire i nismo imali nikakav problem. Nema guzve, sve ide ok. Ljudi su super ljubazni i uglavnom se vize dobijaju bez problema, barem ja nisam videla nikakav problem. Obezbedjenje na vratima malo panici, traze da se sva dokumenta sloze, svaka kopija da se ima, ali nema potrebe za tim, jer Grci su super ljubazni, meni su extra. Videla sam jednu zenu koja je pola sata trazila nesto preko reda i ubedjivala se sa njima, oni su joj sve vreme strpljivo pokusali da pomognu i izadju u susret. Naoruzajte se osmehom, nemojte biti ljutiti i nervozni, zbog prelepog mora na koje idemo da bi uzivali, a ako vam tamo i traze neki dokumenat vise, donecete ga brzo, sve je okkkkk....

Za kola, ako ti nisi vlasnik ti pored Zelenog kartona i Medjunarodne dozvole treba Zuti karton, mi smo to vadili, jer su nam kola pod lizingom, tako da je fakticki banka vlasnik kola.
Ovo ti ne treba za Grcku vizu, jer nam juce nisu uzeli uopste nijedan papir za kola, ali ce ti trebati kad budes prelazila nasu granicu.
Taj zuti karton kosta oko 1000 din, i vadis ga u AMSS. Sve ukupno su nas medjunarodna dozvola, zuti i zeleni karton izasli 4500.

Molim za informaciju.
Da li pismo Grka, vlasnika vile u kojoj ćemo boraviti, mora da bude u originalu ( poslato poštom) ili može da bude i odštampani mejl?

Hvala.
licno su mi rekli da moze na fax(sigurnije) ili na e-mail. ALI....kako mi rece sekretar:"...sluzbenik koji prima dokumenta,moze (iz njemu poznatih razloga) da zatrazi original ili neki drugi papir i mi kao ambasada ne mozemo nista da promenimo." mada...u principu su mnogo bitniji papiri odavde(placen porez,zaposlenje,pasos...).Ako idete u ambasadu sa kopijom...za svaki slucaj,imajte mob.telefon grka-vlasnika spremnog u pozivima,i ako pocnu nesto da "zakeraju" po pitanju pisma...samo ga pozovite i dajte sluzbeniku.resen problem.inace,znaju iz ambasade i da pozovu vaseg domacina dok rade obradu dokumentacije.mene su zvali pre par godina zbog gar.pisma poslatog prijateljima...

Molim za informaciju.
Da li pismo Grka, vlasnika vile u kojoj ćemo boraviti, mora da bude u originalu ( poslato poštom) ili može da bude i odštampani mejl?

Hvala.

Mojoj drugarici koja je predavala za vizu isto kad i ja prvi put su vratili jer su joj tražili original-poslat poštom.Njoj je to Grk poslao ,e onda su tražili kopiju dozvole za rad te vile u kojoj će biti smešteni.To su jos poslali faksom i završila je

Da...to su mi rekli da ce traziti ove godine(dozvolu za rad).zove se " adeia liturgias" i izdaje je "EOT".to je dozvola za rad objekta i izdaje je min. turizma.e sad sta se desava u grckoj? sami grci kazu da je "pola grcke nezakonito izgradjeno"....pa posto mnogi nemaju tu dozvolu,treba napomenuti onome ko salje--ako je nema,da moze da posalje neki njegov rodjak,komsija prijatelj..od njegovog objekta.u sustini on salje dva papira:izjavu-potvrdu sa vasim podacima da ste rezervisali(original) i drugi papir-dozvolu za rad(kopiju dozvole)....drugo resenje,da posalje "ipeftini dilosi"(odgovornu izjavu) koja je sama po sebi dokument i u njoj vlasnik moze upisati da vam je izdao kucu,deo kuce ili apartman u kuci sa kojim raspolaze.takva izjava,mora biti overena i potpisana u policiji ili opstini i ta overa se zove "gnisio ipografis"(originalan potpis) i tu ne traze dozvolu za rad-jer se radi o privatnoj kuci....naravno,sve ovo na gr jeziku

Poslednja izmena:
Ljudi, dobili smo vize!!! Idemo porodicno 31 dan, kolima. Zakupili smo apartman sa pogledom na more i to u centru. Putujemo u julu, stizemo brzo, mesto je kod Soluna, a stize se iz Beograda za 8 sati voznje.

Zakazali smo za 22.05. predavanje dokumentacije za vizu za nas troje (supruga, dete i ja) pa me nesto interesuje. Koliko sam shvatio za nas troje se popunjava jedan onaj njihov obrazac, ali neki mi govore da mi treba za svakog ponaosob. Kog formata treba da budu fotografije?

Zakazali smo za 22.05. predavanje dokumentacije za vizu za nas troje (supruga, dete i ja) pa me nesto interesuje. Koliko sam shvatio za nas troje se popunjava jedan onaj njihov obrazac, ali neki mi govore da mi treba za svakog ponaosob. Kog formata treba da budu fotografije?
Nisi dobro shvatio - za svaki pasoš je potrebno popuniti po jedan obrazac zahteva. Znači, ukoliko imate nove crvene pasoše potrebno je da popunite 3 zahteva. NIje mnogo bitan format fotografija, stavite one kao za stare pasoše.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back