sorry...stamparska greska.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E to su nevidjeni kreteni..traze potvrdu da nemamo stari pasos a putovali x puta i gomila pecataMom muzu je isto kad je zakazivao zena preko telefona rekla da donese ISKLJUCIVO ono sto pise na sajtu i nikakve dodatne papire. Evo, na primer, nama su u agenciji rekli da sve papire za kola (saobracajnu, vozacku, medjunarodnu, zeleni i zuti karton (posto su kola pod lizingom i nismo mi formalno vlasnici)),kopiramo u 3 primerka i da stavimo u svaki pasos po 1 primerak od svega, a ja ovde masovno citam da oni uopste NE TRAZE dokumentaciju za kola!
Zatim, kopije zdravstvenih knjizica - to takodje nigde ne pise, a agencije insistiraju na tome, to sam kopirala, ali pretpostavljam da nece uzeti. Mozda za mog muza, da potvrdimo da mu moja firma placa zdravstveno.
Zatim, moj muz ima honorarna primanja, i ima potvrdu za to (koja je kostala 800 din), tako da mi je i glupo da imam izjavu da ga ja izdrzavam, a covek ima primanja.
Zatim, moj pasos je izvadjen 2007. i potvrda da nemam stari pasos je kostala 400 din, a pritom u ovom pasosu imam pecate ulaska i izlaska iz Grcke, od grupne vize...Itd, da ne nabrajam,
idemo u utorak da predamo pa cemo videti...![]()
Zna li neko od koliko do koliko sati se podizu pasosi u konzulatu?
Par pitanja za one koji su vec dobili vizu, posto naravno ne mogu nikako da dobijem konzulat da ih pitam.
Moj muz ima samo jednu praznu stranu u pasosu, na drugoj "praznoj" je jedan mali bledi pecatic. Pregledala sam na njihovom sajtu i nigde ne pise, ali kao da se secam da insistiraju na dve prazne strane (iako viza zauzima samo jednu). Da li je to istina ili da vadimo novi pasos?
.
Par pitanja za one koji su vec dobili vizu, posto naravno ne mogu nikako da dobijem konzulat da ih pitam.
Takodje nas muci osiguranje. Imamo osiguranje za Madjarsku (koja je isto sengen) na 15 dana. Iskoristicemo samo jedan dan tamo, a ostalih 14 smo mislili koristiti u Grckoj.
Dve stvari: 1. Da li mozemo korsititi osiguranje ako na njemu pise Madjarska a ne Grcka? u Osig. drustvu tvrde da moze.
2. Kako da dokazem Grcima da vec imam osiguranje kad mi je onaj drugi primerak sto treba da im dam, zadrzan u Madjarskom konzulatu? Imam samo onaj prvi list koji mi treba za put.
I jos jedno za kraj, kojom magijom se dobija konzulat na telefon????!!!
licno su mi rekli da moze na fax(sigurnije) ili na e-mail. ALI....kako mi rece sekretar:"...sluzbenik koji prima dokumenta,moze (iz njemu poznatih razloga) da zatrazi original ili neki drugi papir i mi kao ambasada ne mozemo nista da promenimo." mada...u principu su mnogo bitniji papiri odavde(placen porez,zaposlenje,pasos...).Ako idete u ambasadu sa kopijom...za svaki slucaj,imajte mob.telefon grka-vlasnika spremnog u pozivima,i ako pocnu nesto da "zakeraju" po pitanju pisma...samo ga pozovite i dajte sluzbeniku.resen problem.inace,znaju iz ambasade i da pozovu vaseg domacina dok rade obradu dokumentacije.mene su zvali pre par godina zbog gar.pisma poslatog prijateljima...Molim za informaciju.
Da li pismo Grka, vlasnika vile u kojoj ćemo boraviti, mora da bude u originalu ( poslato poštom) ili može da bude i odštampani mejl?
Hvala.
Molim za informaciju.
Da li pismo Grka, vlasnika vile u kojoj ćemo boraviti, mora da bude u originalu ( poslato poštom) ili može da bude i odštampani mejl?
Hvala.
Nisi dobro shvatio - za svaki pasoš je potrebno popuniti po jedan obrazac zahteva. Znači, ukoliko imate nove crvene pasoše potrebno je da popunite 3 zahteva. NIje mnogo bitan format fotografija, stavite one kao za stare pasoše.Zakazali smo za 22.05. predavanje dokumentacije za vizu za nas troje (supruga, dete i ja) pa me nesto interesuje. Koliko sam shvatio za nas troje se popunjava jedan onaj njihov obrazac, ali neki mi govore da mi treba za svakog ponaosob. Kog formata treba da budu fotografije?