j.e.l.e.n.a.
Elita
- Poruka
- 15.184
Bez problema mozes na KRF.. Uzivaj!
Hvala puno,sad cu moci mirno da spavam.Ovo sa vizama je svake godine sve veca nocna mora!!!
Bez problema mozes na KRF.. Uzivaj!
Imala sam italijanski multi, i prvi ulazak mi je bio Grcka....
Imao sam i ja italijansku multi vazecu godinu dana, pa nisam mogao u Grcku, zato i pitam.
Pre dve godine sam tada usla u Grcku ....
Meni se ovo desilo pre vise godina (najmanje 5), ali, koliko znam, ni do skora nije bilo bolje. Znam pouzdano da su neke firme slale svoje zaposlene na seminare i sajmove u Grcku preko Beca ili Rima (sto je neuporedivo skuplje) jer Grci nisu dozvoljavali ulazak sa drugim Sengen vizama osim svoje.
Meni se ovo desilo pre vise godina (najmanje 5), ali, koliko znam, ni do skora nije bilo bolje. Znam pouzdano da su neke firme slale svoje zaposlene na seminare i sajmove u Grcku preko Beca ili Rima (sto je neuporedivo skuplje) jer Grci nisu dozvoljavali ulazak sa drugim Sengen vizama osim svoje.
Ime i prezime i broj telefona i datum kada bi isla u ambasadu.Planiram da zovem Gr ambasadu zbog zakazivanja,sta ce mi traziti od podataka?
Ja sad prvi put cujem za ovakve slucajeve..s obzirom da moj momak planira u GR sa madjarskim sengenom nije mi sve jedno kad cujem ovakve price!!
Tex707-dali to znaci da su te vratili sa granice?
Ovo što sam boldovao je moguće, ali, koliko se sećam Grci su u poslednjih 5 godina privremeno suspendovali Šengenski sporazum na 2 meseca samo za vreme održavanja olimpijskih igara u Atini 2004. godine.
Nakon tog događaja nisam čuo da je bilo ikakvih problema sa ulaskom u Grčku onima koji imaju šengensku vizu bilo koje druge članice. Npr. ja sam prošle i predprošle godine, bez i jednog pitanja i zadržavanja, ušao u Grčku sa nemačkom šengenskom vizom, a tako bi trebalo da bude i ove godine.
Ne, nego mi je receno da moram da vadim grcku vizu...pa sam uzeo grupnu, to se uvek lako dobijalo (bar sto se mog iskustva tice). Inace, ovo nije nesto nepoznato, objavljivano je i u sredstvima informisanja...samo je pitanje koliko godina i dokle je trajala ta praksa - postojala je sigurno, a da li postoji jos uvek, pitam.
Ne postoji... i ne mozes da vadis drugi sengen ako vec imas jedan vazeci
Ne postoji... i ne mozes da vadis drugi sengen ako vec imas jedan vazeci
Ako si siguran, onda OK. Da li si siguran i da je to slucaj kada neko ima mpr. madjarsku vizu za jedan ulazak...moze uci u Grcku i iskoristiti taj jedan ulazak?
U tom slucaju vec moze biti problema!Ali,ko ima multisengen a pritom je prvi ulazak bio u zemlji koja ga je izdala problema ne bi trebalo da bude..
Sa madjarskim sengenom smo 2 puta bili u Sloveniji bez ikakvih problema..sto bi ga onda Grci pravili?
Tacno!
U tom slucaju vec moze biti problema!Ali,ko ima multisengen a pritom je prvi ulazak bio u zemlji koja ga je izdala problema ne bi trebalo da bude..
Sa madjarskim sengenom smo 2 puta bili u Sloveniji bez ikakvih problema..sto bi ga onda Grci pravili?
Ja imam malo neobično pitanje. Naime. Pasoš sam izvadila 2007. godine, u njemu je upisano dete, pošto za dete važi dve godine, ja bih morala ove godine da joj vadim novi pasoš, što mi je bez veze, jer dete u septembru puni 14 godine, pa bih joj ja, kao i svima u porodici iduće godine vadila nove pasoše, tako da bi joj novi pasoš važio 10 godina. Problem je u tome što mi idemo na letovanje u Grčku u avgustu mesecu. Moje pitanje je da li mogu da je još ove godine "provučem" na moj pasoš. Ima li ko kakvih informacija ili iskustava? Da li će to "proći" prilikom dobijanja vize, ili da li ću - ne daj bože - imati problema na granici?
Jao,ne znam sta da radim...pogresila sam prethodno,odbijenice su iz Madjarske i Nemacke ambasade,ako to uopste ima veze.Devojka u agenciji mi kaze da je to vec prolazilo,kao nemam stari,ako me pitaju zasto da kazem da su mi ga uzeli kada sam dobila novi pasos.Meni su naravno vratili ponisten stari,ali da li uopste negde nekome uzimaju stare pasose?!
Da i meni je padalo na pamet da se pravim luda tj.slucajno sam upitala u agenciji da li bi to mogao biti problem i onda krece agonija. Bilo bi mi krivo kada ne bi dobila vizu,jer niko me nece pitati zbog kakvih gluposti sam dobila te odbijenice,bas me krenulo ove godine ne daju mi nigde da mrdnem![]()
Moje dete je na mom pasosu vec pet godina i niko me za to nije pitaoPogledaj bolje, nigde u pasosu ne pise kad je dete upisano. Mislim da Grke poprilicno boli uvo za to, a nasi nemaju pojma...
Hvala na odgovoru. Primetila sam da nigde ne piše dokle važi detetu pasoš (a dete mi se nije baš mnogo prominilo za ove dve godine), to da...., ali - sve se bojim da oni kad počnu tamo na granici da ukucavaju podatke - valjda tako proveravaju, da tamo ne naiđu na podatak da je detetu istekla važnost pasoša (a u pitanju je konkrentno par meseci), pa da mi prave problem? Ali ti si me utešila, a i na još par mesta sam naišla da roditelji godinama provlače dete na svom pasošu. Tako da.... rizikovaću.
Mi smo s tim pasosem u ovih pet godina bili dva puta u Grckoj, nekoliko puta u Madjarskoj, jednom u Sloveniji, i da ne nabrajam dalje....
DA se razumemo, govorimo o detetu upisanom u stari roditeljev pasos, a ne o licnom pasosu deteta. O ovom drugom nemam pojma.