GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ne lazu......
pinokiopw9.jpg

Uplatio sam eražman preko agencije pa me interesuje da li mogu da tražim nekoliko dana više za neki obilazak po Grčkoj i kako to da učinim . Supruga i ja smo zaposleni i nije nam prvi put da letujemo u Grčkoj. Kolike su šanse da zatražim vizu za recimo 15 dana a po vaučerima imam 10 dana upaćeno .

Mi smo prosle godine imali uplacen aranzman 10 dana,uplatili smo osiguranje za 15 dana i dobili smo vizu na mesec dana.Evo sad sam pogledala pasos-od 8.9 do 8.10.Isli smo kolima pa smo hteli da imamo koji dan vise vizu.Znaci,samo je bitno osiguranje.Pozdrav i ne brini.

Zdravo drugari, imam jedno pitanje...

Naime planiram da idem u Grcku (Paralia) pocetkom Jula...
Student sam (redovan)... bio sam 3 puta u grckoj, jednom u austriji i jednom u parizu u poslednje 3-4 godine.... icicu sopstvenim prevozom itd. Jedino me zanima jedna stvar u vezi vaucera:
Posto idem sa drugaricom koja je iz Poljske koja ce uplatiti hotel (njima ne treba viz naravno...) zanima me da li bi dobio vizu ako mi ona posalje original vaucer ili rezervaciju tog hotela (mora biti moje ime na vauceru?)
Ili je mozda pametnije da ja uplatim aranzman, i da li bi bio problem sto imam vaucer (rezervaciju) za 2 ili 3 osobe a trazim vizu samo za sebe?

Mozda su pitanja glupava... (kazu: postoje samo glupi odgovori?! :) ) I ja se izvinjavam ako jesu, ali bih stvarno voleo da neko pomogne sa nekom informacijom... :) Hvala unapred

KUŠNER: NA INICIJATIVU FRANCUSKE, BESPLATNE VIZE EU ZA SRBE

PARIZ , 6. maja (Tanjug) - Sedamnaest članica Evropske unije odlučilo je danas, na inicijativu Francuske, da proširi režim besplatnih viza za srpske građane, saopštio je, na konferenciji za štampu u Parizu, francuski ministar inostranih poslova Bernar Kušner.

Reč je, kako je rekao Kušner, o Francuskoj, Sloveniji, Austriji, Češkoj, Danskoj, Estoniji, Grčkoj, Italiji, Litvaniji, Luksemburgu, Kipru, Mađarskoj, Norveškoj, Nemačkoj, Slovačkoj, Španiji i Švedskoj.

Auuuuuu.....Rumunije nema :rtfm: [viza 50 eura] iako se ona ostro protivila otcepljenju Kosova i najavila da ga nikada nece priznati. Madjarska viza je i do sada bila besplatna :rolleyes: i davali su je svima redom [uz licnu kartu i dve fotografije] tako da je ona na spisku da nam zamaze oci, Spanija je prosle godine nasim gradjanima izdala svega 12.000 viza dok je npr Grcka samo u predsezoni izdala 350.000 tako da je dzabe samo ako ti je izdaju :rotf: a pogledacu i ostale potpisnice.....8) Bas im hvala do neba :tongue:

Auuuuuu.....Rumunije nema :rtfm: [viza 50 eura] iako se ona ostro protivila otcepljenju Kosova i najavila da ga nikada nece priznati. Madjarska viza je i do sada bila besplatna :rolleyes: i davali su je svima redom [uz licnu kartu i dve fotografije] tako da je ona na spisku da nam zamaze oci, Spanija je prosle godine nasim gradjanima izdala svega 12.000 viza dok je npr Grcka samo u predsezoni izdala 350.000 tako da je dzabe samo ako ti je izdaju :rotf: a pogledacu i ostale potpisnice.....8) Bas im hvala do neba :tongue:

Madjarska viza je bila besplatna sve do nisu u usli u EU,nakon toga je bila naplacivana kao i svaka druga sengen viza.

Madjarska viza jeste bila besplatna dok nisu ušli u EU, inače je 35 eura , kao i ostale šengen vize, vadila sam je pre par dana ;)

Dali su te besplatne vize namenjene samo osobama mladjim od 25 god??Sad citam komentare u Blicu i ljudi tako komentarisu!

Da, tako sam i ja danas cula na vestima B92.Prvo je isla ta vest,a onda prilog u kojem Jeremic govori to isto,a onda napominje kako ce se u narednim nedeljama to prosiriti na sve ostale gradjane.Pa ne moze sve odjednom,ove nedelje za one do 25,pa sledece nedelje za one do 26 i tako.Sve nam daju na kasicicu,muka mi je od toga!!!

Da, tako sam i ja danas cula na vestima B92.Prvo je isla ta vest,a onda prilog u kojem Jeremic govori to isto,a onda napominje kako ce se u narednim nedeljama to prosiriti na sve ostale gradjane.Pa ne moze sve odjednom,ove nedelje za one do 25,pa sledece nedelje za one do 26 i tako.Sve nam daju na kasicicu,muka mi je od toga!!!

Diskriminacija ! Kad cemo mi matori doci na red?8)Ja,bre,imam mnogo nedelja do mojih godina..
a030.gif

Evo sad sam opet zvala ambasadu. Kazu da su u totalnom kolapsu. Juce nisu izdavali pasose jer im se pokvario stampac za vize. U call centru je juce bio kolaps jer su svi zvali i otkazivali termine da bi zakazali neki kasniji termin. Zena kaze oni nemaju nikakvo zvanicno saopstenje. Totalno ludilo....

Sad sam zvala ambasadu jer sam htela da otkazem termin, kazu da im je pao sistem i nista nisam mogla da uradim. Koliko sam razumela termin za predavanje dokumenata moze da se zakaze samo telefonski, jel zna neko neku drugu varijantu?

I sta im se naplacuje kad zoves? Ako je sam poziv bez javljanja operatera 30 din, ima da robujemo telefonski racun sledeceg meseca.:(

Izgleda da najmanje poziva imaju od pola 5 do 5, posto rade do 5, tako mi rece i operater.

ljudi, procitala sam sve postove do sad i ne znam sta da mislim tj da radim.planirala sam odmor sa deckom na tasosu preko agencije,ali se dvoumimo da li uopste da uplacujemo jer on je "nezaposlen" a ja student. ja nisam problem ali koja je realna sansa da on dobije vizu( u pasosu ima samo tursku vizu sto za sengen zonu nista ne znaci), iako pribavi sve papire? ne zelimo da nas agencija odere a mi zavrsimo u lavoru....toliko zelimo taj tasos.............

Sad javili na radiju da konzulat danas i sutra nece raditi zbog tehnickih problema. Ja imam zakazano u ponedeljak, mogu misliti koja ce guzva biti...ne znam sta da radim...

Pa nece biti guzva, zasto bi bila, docice samo oni kojima je jos ranije bilo zakazano za ponedeljak. Dobro, pretpostavljam i mozda nesto malo njih preko veze kojima je bas frka.

Meni je takodje otkazano za danas, ali moram ponovo da zovem i zakazem za drugi termin, ne znaci automatski da mogu da dodjem prvi dan kada im proradi sistem...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back