GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci-ne insistiraju na originalu...
k025.gif

U Vecernjim Novostima: ''Falsifikati koce vize" S.S. Rovcanin
Hvala ti, pronašao sam tekst. Problem je ta informacija koju si izvukao, da su Grci odbili 20.000 zahteva - što proizilazi iz jednog dela teksta. U istom tekstu se, takođe, tvrdi da Grci ne prelaze 3% odbijenih viza, što je u odnosu na 320.000 zahteva manje od 10.000. Šta sad da uzmemo kao tačno? :)

Do sada se, u nekoliko drugih tekstova i izjava zvaničnika Grčkog konzulata na ovu temu, govorilo da je broj odbijenih zahteva za vizu jako mali, tj oko dve hiljade.

Za Nemačke vize verujem da je u pitanju 10-12% odbijenih. Nisam još uvek nigde našao zvanične podatke (doduše, nisam se nešto ni mnogo trudio da prekopavam...) o tačnom broju zahteva i odbijenih, pa ako neko ima neka ih podeli sa nama.

Imam Madjarski muslti sengen..sa dva meseca boravka...Hteo bih sa ovom vizom da idem u Grcku...U ambasadi su mi rekli da moze....Zanima me da li postoji varijanta da se direktno u Grckoj napravi viza za jos neko vreme...naravno uz neku garanciju!??

Agencijske papire , vaucer , bus kartu njihovu , kopiju faxa njihovog grckog zahteva za rezervaciju (??? taj deo mi je bio najcudniji s obzirom na sve price o trazenim originalima ) , jedna kasnija rezervacija.
Radim dugo u drzavnoj kompaniji ( sve papire odatle ) i imam vec prethodnu njihovu multi vizu (normalno dobijenu) i jos neke krace .
Mislim da je vazno vreme osiguranja , jer je cena izmedju 30 i 62 dana ista , i ja zato uvek uzmem taj maximum.
To bi otprilike bilo sve .Ako trebaju jos neki detalji, na pp.

Uplatio sam eražman preko agencije pa me interesuje da li mogu da tražim nekoliko dana više za neki obilazak po Grčkoj i kako to da učinim . Supruga i ja smo zaposleni i nije nam prvi put da letujemo u Grčkoj. Kolike su šanse da zatražim vizu za recimo 15 dana a po vaučerima imam 10 dana upaćeno .

Uplatio sam eražman preko agencije pa me interesuje da li mogu da tražim nekoliko dana više za neki obilazak po Grčkoj i kako to da učinim . Supruga i ja smo zaposleni i nije nam prvi put da letujemo u Grčkoj. Kolike su šanse da zatražim vizu za recimo 15 dana a po vaučerima imam 10 dana upaćeno .

Negde sam procitao da mozes dobiti vizu na onoliko dana koliko si uplatio osiguranje.Mada nisam siguran u to a i mene muci ista stvar pa ako neko zna nek nam pomogne

Negde sam procitao da mozes dobiti vizu na onoliko dana koliko si uplatio osiguranje.Mada nisam siguran u to a i mene muci ista stvar pa ako neko zna nek nam pomogne

Nije bitno na koliko je dana vaucer , vec da li trazite individualnu ili kolektivnu vizu . Za individualnu znam da mozete uplatiti malo vise dana osiguranje ( bez preterivanja ) i uglavnom dobijate vizu na taj broj dana ( iz vlastitog iskustva ) . Ukoliko se slucajno desi ( mada neverujem ) da dobijete manji broj dana nego sto ste uplatili osiguranje , tada imate pravo da PRE ZAPOCINJANJA PUTA odete tamo gde ste ga uplatili , sa pasosima , i trazite da vam se vrate pare i napravite novo osiguranje na onaj broj dana na koliko i imate vizu.
Naravno , to znaci i da su vam svi ostali papiri u redu .
Kolektivna je vec vezana za grupu , tako da to neznam kako funkcionise .:D

Možeš, naravno. Vizu (individualnu) u tom slučaju dobijaš za period koliko si uplatio zdravstveno osiguranje s tim da to ne prelazi 30 dana. Uplati osiguranje i u zahtevu navedi te datume.

da li je to sigurno da me ne odbiju zbog toga pa mi ovi iz agencije ne vrate kintu , e onda sam puko mnogo para a to mi se neće sviđati.

Kod ovakvih stvari NIŠTA nije sigurno, ne može ti ni konzul garantovati ulazak u Grčku - on može da ti izda vizu, a na granici mogu i da te ne puste da uđeš.

Govorim ti na osnovu dosadašnjeg iskustva, mog a i drugih ovde na forumu: dakle, ako imaš vaučer na 10 dana, a uplatiš osiguranje na 15 dana, pod uslovom da je sve ostalo OK, daće ti vizu na 15 dana. Svakako da te neće ZBOG TOGA odbiti, zbog toga što si upisao 15 dana. Te podatke sliužbenik odmah upisuje na zahtev (ona rubrika sa strane, koju ne popunjavaš ti), dok ti prima dokumentaciju.

Možeš , sigurno.Tako sam uradila prošlog leta - aranžman je bio na 10 dana , a tražili smo 15, i nije bilo nikakvih problema.Osiguranje nisam uplaćivala, samo sam priložila karticu osiguranja, dobijenu uz revolving karticu banke.Ove godine nameravam da tražim na duže, ali kako čujem , ne više od 30 dana.A i nemam toliko odmora :)

jos jedna porodica,(koja letuje kod mene) dobila vize sa garancijama koje sam poslao na e-mai a originali jos nisu stigli....dok je meni licno receno SAMO originali i ja ih svojim gostima saljem.znaci da rade kako im se ......

Autor: Tanjug | 03.05.2008 - 21:33 Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je večeras u Nišu da će od iduće sedmice vize za zemlje Evropske unije za sve građane biti besplatne.

„To je prvi korak na putu bezviznog režima koji će biti uspostavljen do kraja godine”, rekao je Jeremić gostujući na RTV Belami.

Autor: Tanjug | 03.05.2008 - 21:33 Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je večeras u Nišu da će od iduće sedmice vize za zemlje Evropske unije za sve građane biti besplatne.

„To je prvi korak na putu bezviznog režima koji će biti uspostavljen do kraja godine”, rekao je Jeremić gostujući na RTV Belami.

i ja cula na rts.u malocas! :p :p :p
JUUUUUPIIIIIIII!!!! JOS SAMO DA DOBIJEMO VIZE!

Besplatne ili ne nebitno je kada ionako moras sve ostale papire da spremis a o osiguranju nema govora [uvek se placa]. Kad resis da izdvojis 1.500 ili 2.000 eura za odmor onda ti tih 35 eura nista ne znaci. Znaci.....ali i bitno ne znaci. I zasto bas ove nedelje pred izbore da se to desi ? Sto nije nedelju posle ili pre ? Mislim da nije slucajno :mad:

Ma svima nam je vec jasno da se pred izbore desavaju razna"lepa cuda":mad:
Ipak rado cu i te sitne evrice sacuvati u svom dzepu(ako bude)-ali u pravu si-sustina ostaje ista,svi oni papiri,dokazi...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back