GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ljudi, procitala sam sve postove do sad i ne znam sta da mislim tj da radim.planirala sam odmor sa deckom na tasosu preko agencije,ali se dvoumimo da li uopste da uplacujemo jer on je "nezaposlen" a ja student. ja nisam problem ali koja je realna sansa da on dobije vizu( u pasosu ima samo tursku vizu sto za sengen zonu nista ne znaci), iako pribavi sve papire? ne zelimo da nas agencija odere a mi zavrsimo u lavoru....toliko zelimo taj tasos.............

Tvoj decko treba da nabavi sva dokumenta od nekog od roditelja i izjavu da ga oni izdrzavaju, koliko se secam, treba da proverite sa agencijom. Ali definitivno to ne treba da vam bude problem, bar nije bilo pre 3 godine, kad smo mi isli na tu foru.

Zanima me vaše mišljenje u vezi moje situacije. Treba da idem u Grčku, na Zakintos, od 26. jula do 9. avgusta, preko agencije i da dobijem kolektivnu vizu za koju ispunjavam sve uslove i koju sam bez problema dobila prošle godine. Krajem avgusta treba da idem u Italiju i italijansku vizu moram da sredim ranije, tačnije pre nego što odem za Grčku. To znači da ću kada agencija bude tražila kolektivnu vizu ja imatu šengen u pasošu koji nije iskorišćen i koji može biti iskorišćen tek po povratku iz Grčke. Koleginica me ozračila pričom da mi Grci neće dati vizu. Šta mislite o toj varijanti, pošto sam ja bila ubeđena da to nema veze jedno sa drugim?

Zanima me vaše mišljenje u vezi moje situacije. Treba da idem u Grčku, na Zakintos, od 26. jula do 9. avgusta, preko agencije i da dobijem kolektivnu vizu za koju ispunjavam sve uslove i koju sam bez problema dobila prošle godine. Krajem avgusta treba da idem u Italiju i italijansku vizu moram da sredim ranije, tačnije pre nego što odem za Grčku. To znači da ću kada agencija bude tražila kolektivnu vizu ja imatu šengen u pasošu koji nije iskorišćen i koji može biti iskorišćen tek po povratku iz Grčke. Koleginica me ozračila pričom da mi Grci neće dati vizu. Šta mislite o toj varijanti, pošto sam ja bila ubeđena da to nema veze jedno sa drugim?
Ovo procitah danas popodne...a pre 10 min razgovarah sa prijateljem (sluzbenik gr ambasade) i prenosim njegove reci: "...kakve veze imamo mi sa italijanskom ambasadom".A i po svakoj logici.....sta briga grke sto ti imas u pasosu vizu italije,spanije....ako ispunjavas uslove svi ti daju(prodaju) vizu.....

Na žalost, razočaraću te, ali mislim da je službenik ili neobavešten-što je teško poverovati, ili namerno daje dezinformacije. Naime ako imaš šengej vizu( bilo koje zemlj,italija, grčka, španija....) ali naravno multi možeš bez problema da putuješ u grčku ili bilo koju drugu zemlju. Potrebno je da ti viza traje samo period u kome ćeš biti na moru. Grci ti sigurno neće dati šengej vizu, i ne samo Grci, ali nemoguće je imati dve šengej vize koje se preklapaju.
Moj suprug je imao vizu iskorišćenu ali npr. viza od mesec dana sa boravkom od 10 dana i jednim ulaskom i dok tih mesec dana ne prođe i pored iskorišćene vize ne možeš da dobiješ novu šengej vizu. Obrati pažnju na datume i trajanje vize.

Na žalost, razočaraću te, ali mislim da je službenik ili neobavešten-što je teško poverovati, ili namerno daje dezinformacije. Naime ako imaš šengej vizu( bilo koje zemlj,italija, grčka, španija....) ali naravno multi možeš bez problema da putuješ u grčku ili bilo koju drugu zemlju. Potrebno je da ti viza traje samo period u kome ćeš biti na moru. Grci ti sigurno neće dati šengej vizu, i ne samo Grci, ali nemoguće je imati dve šengej vize koje se preklapaju.
Moj suprug je imao vizu iskorišćenu ali npr. viza od mesec dana sa boravkom od 10 dana i jednim ulaskom i dok tih mesec dana ne prođe i pored iskorišćene vize ne možeš da dobiješ novu šengej vizu. Obrati pažnju na datume i trajanje vize.
nadam se da ce ovo procitati "ginja"....sto se tice sluzbenika grcke AMBASADE,ima logike da je neobavesten,jer ima veze sa vizama koliko i ja...ne radi u KONZULATU gde se izdaju vize,zato sam i rekao:"prenosim reci....."......tebi,hvala u moje ime na replici,jer bi mi bilo neprijatno da prenoseci tudje reci plasiram dezinformaciju....:ok::ok::ok:

Poslednja izmena:
To znači da ću kada agencija bude tražila kolektivnu vizu ja imatu šengen u pasošu koji nije iskorišćen i koji može biti iskorišćen tek po povratku iz Grčke. Koleginica me ozračila pričom da mi Grci neće dati vizu. Šta mislite o toj varijanti, pošto sam ja bila ubeđena da to nema veze jedno sa drugim?

Nisam htela da te plasim jer nemam pravu informaciju, ali znam 100% da sam citala za taj slucaj preklapanja viza da u nekim zemljama ne moze. Ne mogu da nadjem taj tekst na internetu ali najbolje ti je da pozoves grcku ambasadu, ima broj na njihovom sajtu, javi se ljubazna zena i lepo je pitas. Mislim da je pisalo za Austriju da su neumoljivi po tom pitanju.
Ja sam takodje jedne godine imala grcki sengen u pasosu za mesec juli a u junu sam trazila poslovnu nemacku vizu. Znam da je sluzbenica kolutala ocima kad je videla da imam neiskoriscen grcki sengen, ali sam dobila nemacki jer je trajjao 4 dana i bio pre tog datuma za grcki.
Tako da ima istine u tome ali moras tacno da se raspitas u ambasadi da ne bi mi ovde nagadjali.

Meni se i neće preklapati vize. Ja treba da dobijem vizu za Italiju, za jedan ulaz u trajanju 21.8. - 26.8. i nju moram da izvadim u junu, jer kasnije neću moći tehnički to da izvedem. Grčka viza će mi trebati u periodu 26.7. - 9.8. i nju ću da vadim kolektivnu preko agencije i ona se obično vadi par dana pred put, tako da ću u tom momentu imati neiskorišćen italijanski šengen u pasošu, ali koji se ne preklapa sa periodom boravka u Grčkoj. Meni je izgledalo logično da tako može?

Hej
može pomoć?
Idemo na Tasos 28.06.08., devojka i ja, kolektivna viza, ona zaposlena, ja nisam.

Da li da se zaposlim na kratko kod drugara ? 10 do 15 dana ?
ili da me roditelji izdržavaju, potvrde sa biro da sam nezaposlen... mada imam 28 g.

???

Ma nek ti da neko iz neke firme memorandum u kome pise da si kod njih zaposlen i nemas problema. Jedan moj kolega taksista na tu istu foru godinama prolazi jer neplaca porez pa nemoze ni potvrdu iz poreskog da dobije i nikad nije imao problema.

Hej
može pomoć?
Idemo na Tasos 28.06.08., devojka i ja, kolektivna viza, ona zaposlena, ja nisam.

Da li da se zaposlim na kratko kod drugara ? 10 do 15 dana ?
ili da me roditelji izdržavaju, potvrde sa biro da sam nezaposlen... mada imam 28 g.

???

Treba ti izjava, overena u opštini sa dva svedoka, da si izdržavano lice. Možeš i potvrdu sa biroa da priložiš, mada mislim da je dovoljna samo pomenuta potvrda.

Da se zapošljavaš formalno i privremeno kod drugara je mnogo komplikovanija i skuplja operacija nego ova sa svedocima, a može i da potraje.

Danas ispred ambasade 200 ljudi..zlatne sankcije 90ih:rolleyes:
TACNO.grupa mojih gostiju cekala na vize oko sat vremena.i kao i svi do sada dobili uz papire poslate na e-mail.namerno sam ih savetovao da tako idu a originale ne pokazuju dok ne zatraze.nikome nisu trazili.(bar mi niko jos nije rekao) a mene isprepadase u aprilu(i to sekretar ambasade) da moram slati originale. i tako ja par puta sedmicno u postu...volonterski.grcka posla.....

Ima li ovde nekoga ko je isao za vize u konzulat u Nisu ?Nigde se ne cuje neki aber otuda. A ja imam novu "zanimaciju"-zakazano nam je za 30 maj.Sada je ispalo da ce moj muz biti sprecen da tog dana ide u Nis.U Bgd.cujem da samo jedan moze predati za porodicu,ali na sajtu i telefonskom autoamtu konzulata u Nisu izricito naglasavaju da je nepohodno licno prisustvo svih iznad 15 god.kako pri predavanju,tako i preuzimanju(???)pasosa...i sto je najgore-nema telefona gde bi mi dali takvo obavesetenje,samo automat...I sad se pitam sta raditi.. :think:

E...ovaj nas put do letovanja je stvarno"kroz trnje do zvezda"
e055.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back