GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima!
Putovala bih u Grcku sa deckom. E sad ja sam samofinansirajuci student, a decko je nezaposlen. Zanima me realno kakve su sanse da dobijemo vizu? Stvarno mi je rizicno da uplatim letovanje, a onda me dan putovanja obaveste da sam odbijena, i da ce zadrazati sav uplacen novac, posto na to imaju pravo, sto je meni totalno nelogicno, ali eto takav je ugovor, tj pravila i uslovi putovanja.

Nije ni to ovlašćenje za džabe, mislim da je 700-800 dindži (nisam siguran), ali je jeftinije od međunarodne vozačke. Ne znam šta će ti ovlašćenje za upravljanje tuđim vozilom, njega ne moraš da predaješ u konzulatu. Ako si u zahtevu za vizu naveo da putujete autom onda njih zanima saobraćajna dozvola i zeleni karton, a nekad ne mora ni to da se preda.

Evo informacija, ako je neko u slicnoj situaciji. Znaci dok je vozila koja je vlasnik auta, sa vama u istom, ne treba vam ni to ovlascenje. Kopirate samo zeleni karton i saobracajnu i to predajete uz oba zahteva za vizu....

Pozdrav svima!
Putovala bih u Grcku sa deckom. E sad ja sam samofinansirajuci student, a decko je nezaposlen. Zanima me realno kakve su sanse da dobijemo vizu? Stvarno mi je rizicno da uplatim letovanje, a onda me dan putovanja obaveste da sam odbijena, i da ce zadrazati sav uplacen novac, posto na to imaju pravo, sto je meni totalno nelogicno, ali eto takav je ugovor, tj pravila i uslovi putovanja.

Nije veliki problem dobiti vizu, posebno kolektivnu, iako tvoj dečko ima malo nezgodan status. Ukoliko vam to nije prva šengenska viza u poslednjih par godina, onda još lakše.

Ti moraš dobiti potvrdu da si student i iskopirati prvu i strane u indexu gde su položeni ispiti sa ocenama, a dečko mora nečim da dokaže kako se izdržava - dokaz o vlasništvu nepokretnosti na osnovu kojih se ostvaruje prihod (izdavanje stana/lokala), stipendija, izveštaj banke/pošte o uplatama iz inostranstva. Ako nema to onda postoji i status "izdržavanog člana domaćinstva" gde je potrebna potvrda overena u opštini sa dva svedoka. Ako je prijavljen na birou rada da čeka posao, neka i tamo uzme potvrdu. Naravno, plus ostali dokumenti koji se traže, ali ovo je najvažnije.

Uplatili smo aranzman od 9.7. za Grcku.Putujemo sopstvenim prevozom, registracija auta istice 16.7. U agenciji su mi rekli da ne moram da cekam juni i registraciju auta, vec da mogu da zakazem termin za vizu vec u maju sa postojecim zelenim kartonom.Da li je neko imao slican problem ?

Zanima me da li ja kao STUDENT koji idem na turisticko putovanje u Grcku placam 35 eura za vizu ili sam oslobodjen viznim olaksicama koje su stupile na snagu pocetkom godine?
...ne z\nam da ti odgovorim na pitanje a za vizne olaksice.....u prevodu su politicka sarena laza.juce i danas sam proveo sate u sastancenjima i ispijanju kafa sa vise *sluzbenih* grka u beogradu.a poslednju rec imao je sekretar ambasade a glasi otprilike ovako~...svaki podnosilac zahteva za vizu mora imati svu dokumentaciju u originalu.znaci,racuni,rezervacije,vauceri,gar. pisma,hotelske rezervacije....nista preko fax ili e mail.to se zovu vizne olaksice???

takvu vrstu vize jedino agencija i moze da izvadi, ne moze on licno. ona glasi na jedno ime i to je osoba iz agencije. ti u svom pasosu neces imati vizu, nego ti na granici lupe pecat, koji je drugaciji nego kad imas individualnu vizu i on znaci da si usao sa grupom.

Ljudi,
da li da kazem svoju bruku? Imam majku i sestru u atini vec 10 godina, obe imaju radne dozvole, od kada su uveli sengen prema nama, od 2000-te, nijednom nisam mogao da odem dole da ih posetim. doduse, jeste da sam nezaposlen, ali 2000 bio sam apsolvent i tada su me odbili.
Uzgred, pre godinu dana sestra mi se porodila, dobila je blizance, ona je dve godine u braku sa grkom. Iskreno, plasim se da opet podnesem zahtev za vizu, jer ako bi me odbili, ne znam sta bi mi sve palo napamet da im uradim.
Moze li neko da me slaze makar da cu dobiti vizu?

Moze li neko da me slaze makar da cu dobiti vizu?

Do kraja godine će biti sigurno mnogo lakše za vize, pišu sve novine ovde u Grčkoj.
Ali se NEMOJTE nadati da će to biti u ovoj turističkoj sezoni.

A do tada ....neka tvoji nagovore nekog Grka da ti pošalje pozivno pismo, jer nas strance ovde ne zarezuju mnogo....mislim u smislu poslovnog kredibiliteta. Mogu ja i da podignem kredit u banci itd ....ali pozivno pismo od stranca nema jednaku TEŽINU kao ono od Grka.

Postoje izuzetci, ali generalno ....

Zanima me da li ja kao STUDENT koji idem na turisticko putovanje u Grcku placam 35 eura za vizu ili sam oslobodjen viznim olaksicama koje su stupile na snagu pocetkom godine?

Ne, plaćanja vize nisi oslobođen kada je svrha putovanja turizam. Kada bi kao student išao u organizaciji fakulteta na npr. stručnu ekskurziju, onda nema plaćanja.

Mnogo se ovde vodi polemike oko viza, a stvar je veoma prosta.
Ako ste krimos, lopov, falsifikator, plaćeni ubica, ubica premijera ili ako ste arapin sa tri kile C4...sigurno dobijate vizu, čak i za Ameriku. Svi ostali neka ponesu tonu dokumentacije, uključujući krvnu sliku, nalaz stolice i urina, zakupljeno grobno mesto, stanite u red i molite Boga da službenik ambasade nije dobio kijavicu i da se tog jutra nije posvađao sa ženom.

Do kraja godine će biti sigurno mnogo lakše za vize, pišu sve novine ovde u Grčkoj.
Ali se NEMOJTE nadati da će to biti u ovoj turističkoj sezoni.

A do tada ....neka tvoji nagovore nekog Grka da ti pošalje pozivno pismo, jer nas strance ovde ne zarezuju mnogo....mislim u smislu poslovnog kredibiliteta. Mogu ja i da podignem kredit u banci itd ....ali pozivno pismo od stranca nema jednaku TEŽINU kao ono od Grka.

Postoje izuzetci, ali generalno ....
....garantno pismo....zavisi ko kome salje i sta ko radi.deset zadnjih godina svake godine ja saljem svojim roditeljima i dobijaju uvek besplatne vize a cuo sam da u "drugom kolenu" nesto placaju(rodbina).inace su poceli da traze iskljucivo originalno....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back