GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako neko zna da mi kaze, posto sam preduzetnik za viziranje pasosa izmedju ostalog potrebna mi je potvrda o placenom porezu. E sad posto je prvi put vadim interesuje me da li se ta potvrda odnosi i na placene poreze i na placene doprinose ili samo porez? Da li je to jedan papir ili su dva odvojena dokumenta?

Moji matorci namerili u Grcku ove godine.
Mama mi je u penziji, a cale ceka na birou jos par meseci da ispuni uslov za penziju, jer ima staz a ne godine, pa mu ga dodje kao nezaposleni.

E sad mi nije jasno za vize...

Postoji varijanta da ide kao nezaposleni bracni drug, li sam procitala da onda mamina firma treba da potvrdi da ga opna izdrzava ili tako nesto...A ona penzioner?!

Druga varijanta je da da dokaz o posedovanju nekretnine koju izdaje...Oni izdaju jedan stan, ali bez ugovora.
Da li je dovoljno da prilozi neko stanje na deviznom racunu i ugovor o tom stanu ciji je vlasnik, plus ovaj stan gde zive?

Koje su sanse da dobije vizu i sta ako ne dobije, koliko para se vraca? Isli bi kolima.

Inace, cale ima sengensku vizu u pasosu dok je radio.

Molim informacije u vezi podnosenja zahteva za grcku vizu.
Planiram da putujem sa suprugom i dvoje dece.
Deca su upisana na moj pasos.
KOLIKO ZAHTEVA POPUNJAVAM?
KOLIKO GARANTNIH PISAMA MI TREBA ?( idemo kod grka u posetu

Popunjavate dva zahteva, za suprugu i sebe. Na svom zahtevu navedite i podatke za decu, ako su upisana u vas pasos. Za garantno pismo ne znam tacno, bolje da imate dva za svaki slucaj. Obicno je bolje da im dostavite vise papira nego manje, pa da vas vracaju.

E pa izvini..ajde za svaki slucaj neka bude jedno 5-6 garantnih pisama..za svakog clana posebno..i sve papire spremi u isto toliko primeraka..od viska glava ne boli..jel sad odgovor konkretniji ccc

Na jednom pismu neka navede vasa imena i datume rodjenja.
Fotokopiju supruzi i to je to. Zahtev predajete zajedno.

Ja sam prosle godine išao u Grčku na isti fazon - žena, ja i dvoje dece na mom pasošu. Uz svaki zahtev (pasoš) se dostavlja kompletna dokumentacija, pa i garantno pismo, u kome se nalaze podaci svih članova porodice koji putuju.
Za garantno pismo uradi fotokopiju. Oni svakako vrše provere u Grčkoj.

Ja ove godine opet idem na istu foru.

Nadam se da sam pomogao!

Ovo pitanje malo je tehnicke prirode... Kola se vode na moju devojku, ali ja bi ih vozio i tamo i u toku letovanja. E sad ok meni treba medjunarodna i zeleni karton za kola, ali sta jos... Posto za vizu predajemo kopije dozvola i saobracajnu pa kako sad to da izvedem? Da vadim dve medjunarodne pa njenu da predamo za vizu a ja posle da vozim, ili ima neko ovlascenje za upravljanje u inostranstvu ili kako vec?

Da mi ne odbiju vizu ako predam pogresan papir za auto? :(

Ovo pitanje malo je tehnicke prirode... Kola se vode na moju devojku, ali ja bi ih vozio i tamo i u toku letovanja. E sad ok meni treba medjunarodna i zeleni karton za kola, ali sta jos... Posto za vizu predajemo kopije dozvola i saobracajnu pa kako sad to da izvedem? Da vadim dve medjunarodne pa njenu da predamo za vizu a ja posle da vozim, ili ima neko ovlascenje za upravljanje u inostranstvu ili kako vec?

Da mi ne odbiju vizu ako predam pogresan papir za auto? :(

Pošto se auto vodi na nju, a putujete zajedno, ti možeš da voziš auto bez ovlašćenja, u njenom prisustvu. Ako se dogovorite da jednog dana ona ostane na plaži u društvu sa spasiocem, dok ti odeš da se vidiš sa svojom poznanicom koja letuje u susednom mestu, onda će ti trebati međunarodno ovlašćenje - koje ćeš pre puta da izvadiš u AMSS (najjednostavnije da odeš zajedno sa devojkom i to dobiješ za 5 min.).

Ako pasoše budete zajedno predavali na viziranje, dovoljno je da uz svaki pasoš, odnosno zahtev za vizu, priložiš fotokopije saobraćajne dozvole i zelenog kartona.

Pošto se auto vodi na nju, a putujete zajedno, ti možeš da voziš auto bez ovlašćenja, u njenom prisustvu. Ako se dogovorite da jednog dana ona ostane na plaži u društvu sa spasiocem, dok ti odeš da se vidiš sa svojom poznanicom koja letuje u susednom mestu, onda će ti trebati međunarodno ovlašćenje - koje ćeš pre puta da izvadiš u AMSS (najjednostavnije da odeš zajedno sa devojkom i to dobiješ za 5 min.).

Ako pasoše budete zajedno predavali na viziranje, dovoljno je da uz svaki pasoš, odnosno zahtev za vizu, priložiš fotokopije saobraćajne dozvole i zelenog kartona.

Odlicno! Znaci ne moramo da dajemo jos 2000din za jos jednu medjunarodnu! Predacu to ovlascenje za upravljanje tudjim vozilom zajedno uz saobracajnu! Odlicnoooooo, hvala ti.

Odlicno! Znaci ne moramo da dajemo jos 2000din za jos jednu medjunarodnu! Predacu to ovlascenje za upravljanje tudjim vozilom zajedno uz saobracajnu! Odlicnoooooo, hvala ti.

Nije ni to ovlašćenje za džabe, mislim da je 700-800 dindži (nisam siguran), ali je jeftinije od međunarodne vozačke. Ne znam šta će ti ovlašćenje za upravljanje tuđim vozilom, njega ne moraš da predaješ u konzulatu. Ako si u zahtevu za vizu naveo da putujete autom onda njih zanima saobraćajna dozvola i zeleni karton, a nekad ne mora ni to da se preda.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back