tanitatoja
Početnik
- Poruka
- 7
Pozz svima, ima li neko da je predavao papire za kolektivnu vizu a zaposlen je na osnovu Ugovora o delu? Prave li probleme kod ovakvih slucajeva?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
MIRARBI, dva pitanja za tebe:
- Za odlazak u Grcku 31.avgusta dali je kasno zvati Ambasadu radi zakazivanja termina 01.avgusta ili mora ranije?
-Ako vaucer glasi na 10 dana moze li zdravstveno osiguranje da glasi na vise i dali u Ambasadi to prolazi, a sve radi dobijanja vize na vise dana, sto bi nam odgovaralo jer idemo autom?
Imam jedno pitanjce. Skoro sam se udala i putujemo u Grcku, grupno. U agenciji su mi rekli da ne moram da menjam pasos iako sam uzela suprugovo prezime.
E sad, treba da overimo izjavu da me on idrzava: koje prezime i koju adresu da napisem?
U agenciji su mi rekli da je svejedno, ali mi je nelogicno da u potvrdi stoji jedno prezime a u pasosu drugo, a opet u vencanom listu stoji i novo.
Skroz sam se zabunila, pomazite!
GSM doctor:Da li je trac ili istina da dete ne moze biti upisano u pasos roditelja duze od dve godine, u mom pasosu nigde ne pise kada mi je dete upisano, samo slika sa podacima, da li i kako to Grci mogu da znaju?
GSM doctor:Ma ne brini, ja sam 2003 sam napravio voucher i garantno pismo, dobio vizu, seo u kola i otputovao, niko nista ne proverava, mozes u pasos da zalepis sliku Ratka ili Radovana, niko nece provaliti, opusti se i uzivaj u zasluzenom odmoru.
Pre svega nisam ja nervozan, jer nemam zbog cega da budem. Jedino sto mi smetaju tako "snalazljivi" pojedinci koji ce zayebati ceo svet i pokazati kako sve moze samo ako imas hrabrosti i snalazljivosti, ostala raja neka se pati u redovima, za vas tako snalazljive to ne vazi.GSM doctor:Nervozni prijatelju, ako nisi znao, ni jedno garantno pismo ne stize iz grcke, vec ga nase turisticke agencije same prave, otvore dokument, popune podatke, ubace skeniran pecat grcke turisticke agencije, odstampaju ga i kopiraju na faksu. Prosle godine je covek u agenciji to radio predamnom, ove godine su me folirali kao stici ce za par dana iz grcke ...
A ovo za sliku Ratka i Radovana... Ne mogu da verujem da nisi provalio da se radi o zayebanciji...
Ne nije mi nikakav Simitis to rekao, ves slucajno imam prijatelje u Grckoj na dosta vaznim mestima koja imaju veze sa inostranim poslovima. Moraces mi verovati na rec, ali u jednom razgovoru pre 2 godine su izneli i taj podatak, koji je zapravo jedan od razloga sto su poostrili kontrole, pritisnuti ostalim zemljama clanicama EU a koje znaju za Grcku bolecivost prema Srbima.GSM doctor:I odakle tebi podatak da je prosle godine 30% dokumenata bilo falsifikovano, da ti nije javio Kostas Simitis mozda?
Ali u jednom si u pravu, ja sam kriv sto oni na salteru ambasade gledaju popreko, priznajem.
Na primer, mi smo dobili dva vaucera - jedan za ambasadu i drugi za ulaz u apartman...
GSM doctor:Nervozni prijatelju, ako nisi znao, ni jedno garantno pismo ne stize iz grcke, vec ga nase turisticke agencije same prave, otvore dokument, popune podatke, ubace skeniran pecat grcke turisticke agencije, odstampaju ga i kopiraju na faksu. ...