lima
Aktivan član
- Poruka
- 1.630
Simboli Jugoslovenske Unije / Konfederacije nakon preuredjenja SFRJ... #stabibilokadbibilo
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Мени на прву изгледа као амблем фудбалске репрезентације Пољске, али с обзиром да је сутра дан Д, само ћу написати: Идемо Србија , од Милвокија до Токија!Nikako ne mogu da se naviknem na ovo cudo sto su napravili za reprezentaciju Srbije, pa to ti je... para mi oci, ne vredi...
Pogledajte prilog 1260425
Pokusao sam koliko je moguce da napravim od toga nesto da lici barem na orla, da ima krunu, krinove, normalne orlovske kljunove, oci, kandze... da iznad orla bude natpis SRBIJA, ali nekim koliko-toliko lepsim fontom...
Pogledajte prilog 1260419
Pogledajte prilog 1260423
Небојша, ово је нешто савремено напревљено на компу па одштампано
Небојша, ово је нешто савремено напревљено на компу па одштампано
deluje jer je nova, mislim orao je sličan ovom što je korišten na dresu reprezentacije na SP u Kataru...знам на чему је базирано али реконструкција делује савремено скроз, није реч о оригиналној пуковској застави
У самом уставу из 1835 године се помиње само распоред боја али не и оријентација поља.Je l postoji negde vise informacija o tome da li je zastava Srbije iz 1835. godine bila horizontalna ili vertikalna trobojka ? Posto je nastala po uzoru na francusku zastavu, vise ima logike da je u pitanju vertikalna crveno-belo-plava trobojka...
Pogledajte prilog 1299254
То је застава из Сретењског устава из 1835, Хрвати ће тек касније усвојити те националне боје у том распореду.Crveno bijelo plava podseća me na Hrvatsku pa mi po tome izgleda kao da se Srbija posmatra kao još jedna zemlja hrvatske krune (pogledajte hrvatsku zastavu i krunu iznad šahovnice) tako da ova zastava otpada. Ono što je bilo dosad je dobro rešenje i ne treba ga mijenjati samo radi promijene. Samo bi nastalo nešto oko čega bi se opet dijelili, na hrvatsku sreću i zadovoljstvo
Je l postoji negde vise informacija o tome da li je zastava Srbije iz 1835. godine bila horizontalna ili vertikalna trobojka ? Posto je nastala po uzoru na francusku zastavu, vise ima logike da je u pitanju vertikalna crveno-belo-plava trobojka...
Pogledajte prilog 1299254
Tako je nastala po francuskoj @Q. in perpetuum hibernum
Molim?
Bjese ti ne reka da nije po francuskoj
Постоји она застава изнад Скопља са портолана Анћелина Дулцерта.Не нађох нигдје у претраги, али ме занима која је била застава Душановог царства.
Постоји ли неки поуздан извор о томе?
Колико сам ја успио упратити имао је само неке боје, типа црвену и плаву.
Pričali smo o crnogorskoj trobojnici u sasvim drugom vremenu