Грб и застава Србије

Нажалост, Вечерње новости су једни од оних који воде кампању против нове верзије грба. Новости, и министри Дачић и Шутановац, су главни заговорници враћања старе верзије српског грба.

Ја сам стварно ожалошћен и револтиран овој невиђеној пропаганди од стране ”Новости” и наведених министара...ипак бојазан је управо то да се ипак ови њихови написи остваре...

не треба то примати за озбиљно, Новости по обичају спинују. они су и покренули целу кампању, која се на крају изјаловила. сад су се срозали на ниво Преса :roll:

Да истина, али ипак могу да имају пресудну улогу...ја се надам да то ипак неће бити тако као што они пишу, али не бих ме изненадило да се то и деси с обзиром да је већ кампања за изборе почела, наравно ја подржавам Грујићево рјешење!

ŠTA REĆI... Go-**a opet isplivala na površinu!

Da mogu, pojeo bih sada onog bradatog što umišlja da je Pašić... :@

Мислим ипак да није у питању он...више ме нервирају они који неаргументовано руше Грујићево рјешење и да се само због хипетрофије кљуна све треба поништити а Грујића успут прозивати...ако ме памћење не вара управо кљун јесте једини детаљ који није изворно Грујићев прједлог него господина Ацовића, врхунског експертс наше хералдике.

.

Poslednja izmena:
Ako je ovo:

nova_zastava-1.jpg

bolje od ovoga, onada stvarno ja ne vidim dobro...

zastava-srbije-srpska-za-2.jpg

Novi grb pre izbora
V. C. S. | 06. februar 2012. 21:00

Novosti saznaju: Srbiji bi pre izbora, konačno, trebalo da bude vraćen stari grb iz 1882. godine. Izrada tehničkog rešenja za vraćanje dvoglavog orla pri kraju

SRBIJI bi, konačno, pre izbora, trebalo da bude vraćen stari grb iz 1882. godine. Kako potvrđuju za ”Novosti” u Ministarstvu kulture, izrada državnog simbola bliži se kraju, a njegovo usvajanje neće zavisiti od zasedanja Skupštine, jer novi-stari grb neće ni ići pred poslanike.

Извор:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.290.html:365334-Novi-grb-pre-izbora

Ово стварно није нормално...незапамћена хајка на редизајн државних симбола, катастрофа ако је повјеровати на ово што Новости пишу!

.

Мислио сам писати Престолонаследнику и Ацовићу да учине нешто што би избацило све из Грба Србије што није српско. а то су италијански оцили или упаљачи у бургундском грбу и ордену златног руна, које атеисти и унијати називају огњила а која нису по ничему српски термини ни знакови, али због тога нисам могао да стварно и пишем нешто што би могло бити од користи, јер нема смисла објашњавати нешто што је већ усвојено и тражи се само начин да се то потврди са новим дизајном Нови редизајн би требао од огњила или оцила дизајнирати српска сакрална слова С

Да истина, али ипак могу да имају пресудну улогу...ја се надам да то ипак неће бити тако као што они пишу, али не бих ме изненадило да се то и деси с обзиром да је већ кампања за изборе почела, наравно ја подржавам Грујићево рјешење!

ма то уопште неће бити тема за изборе, грб је завршена прича. још само Новости понекад нешто напишу, ал ни на то више нико не реагује.

ма то уопште неће бити тема за изборе, грб је завршена прича. још само Новости понекад нешто напишу, ал ни на то више нико не реагује.

Можда си у праву, али мало сам прелистао форуме и неке електронске-медије...па према броју коментара који стижу на ову вијест, изгледа да се прашина око редизајна још није слегла и да има много оштрих коментара...наравно то су они експерти за све и свашта...али је ипак полемика још актуелна око уредбе из 2010.

Jedino ako su ljudi iz Markovićeve komisije pratili ovu temu i onda pozvali Limu da izradi najnovije rešenje dizajna grba za njih...

Ovde je Limin potpis...

Ali ja mislim da bi Lima podelio ovu vest o svom angažovanju sa nama... :) ;)

E sad, Lima je poštovalac novog dizajna - sumnjam da bi se prihvatio tog posla - ponovnog redizajna :D

Poslednja izmena:
prelistao sam skoro celu temu i mogu reci da mi se najvise svidja ovaj grb sto sam ga iskopao...najbolji orao od svih ostalih "orlova" papagaja labuda nojeva i ostalih. Jedino kad bi se ljiljani malo sredili i to je to a kod ovog papagaja novog starog ,il kako vec, mi se jedino nesvidja kljun i stvarno je steta jer je ostatak bas lepo odradjen samo taj kljun sve kvari i zbog njega je grb pretvoren u sprdacinu...zalosno je sto cemo MOZDA godinama gledati to ruglo i sprdati se sa njim a mozda je to i bio cilj

i novi grb http://img100.imageshack.us/img100/7003/grbsrbije2bykoska.jpg prema recima ministra kulture uskoro sledi pretstavljanje javnosti....Po meni je ovaj grb najbolji od svih ponudjenih

Информација је дезинформишућа, доливање уља на ватру овој теми, слика скинута са једног форума,
а постављена од стране колеге limе на том форуму
03. новембра 2011.
13:14:21

Poslednja izmena od moderatora:
...o vidi stvarno... cool! ;)

Мислим ипак да је ту била мала непажња, пропуст није био намјеран...а као што видиш јако су ефикасни после указане гршке.
Браво!
Мислим да је било довољно послати један мејл и указати на пропуст.
z;)

Poslednja izmena:

Back