Matt Wolfeys
Ističe se
- Poruka
- 2.924
A četiri ocila?
Палеолози
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A četiri ocila?
Палеолози
Znam, Paleolozi. Ali kako ti znaš da nemaju veze sa Slovenima i orlovi (supovi?) i ocila?
Нађох још једну верзију Гриненберговог грбовника, по мојим белешкама то је трећа по реду о којој говоримо, а која се чува у Белину (прве две се чувају у Минхену, од укупно пет познатих рукописа).
VIII. HA, II, 21, Grünenberg, Conrad: Des Conrad Grünenberg Ritters und Bürgers zu Constanz Wappenbuch
Не умем да нађем неки други прегледач садржаја, а овако страницу по страницу доста је пипаво, мада смо већину других грбовника управо тако прегледали. Није од неког епохалног значаја, али ето још једна књига грбова, која може послужити проучавању порекла српског грба.
Па то је типична комбинација три грба који су сједињени у грбу Краљевине, који се види нешто ниже, изнад фотографије принчева.Врло занимљива комбинација српских, словеначких и хрватских симбола на грбовима изнад портрета краља Александра и краљице Марије.
![]()
Па то је типична комбинација три грба који су сједињени у грбу Краљевине, који се види нешто ниже, изнад фотографије принчева.
А тај знак о коме говориш, то је грб династије, и интересантан јесте зато што је употребљена средњевековна круна ("круна Немањића"), која се разликује од круне у грбу саме Краљевине.
Такође, у пресеку крста изнад портрета краљице и краља се налази неки знак, али не види се шта је у питању.
I meni se učinilo da bi mogao biti ali sam se zapitao šta bi takva simoblika predstavljala. Ali sada sam baš dobro pogledao, ustvari je grb Srbije tj krst sa ocilima apliciran na šahovnicu a grb Slovenije opet na grb Srbije, u preseku krsta. Ne znam treba li to da ima neko značenje je ili je običan ukras u pitanju.Slovenački grb
А тај знак о коме говориш, то је грб династије, и интересантан јесте зато што је употребљена средњевековна круна ("круна Немањића"), која се разликује од круне у грбу саме Краљевине.
Такође, у пресеку крста изнад портрета краљице и краља се налази неки знак, али не види се шта је у питању.
Да, нисам те разумео. Не знам да ли се ти знаци могу и сматрати грбом, или су просто некаква декорација.Добро знам како изгледа грб династије, мислио сам на ове грбове директно изнад слика краља и краљице, на раму. То нигде другде нисам видео.
Да, нисам те разумео. Не знам да ли се ти знаци могу и сматрати грбом, или су просто некаква декорација.

Ne znam jel se vec pisalo negde na ovoj temi ali evo ukratko da pitam zasto je na danasnjoj srpskoj zastavi grb onako postavljen sto bi se reklo ni tamo ni vamo,niti su ga postavili na sredinu niti skraja vec bas onako bez veze ,postojili neko objasnjenje zasto su to tako uradili?
држава
такав и однос према њеним знамењима. Нећу да поверујем да је народ глуп, ово је неко урадио намерно, као што намерно тако заставу истичу и даље. 

Требало би баш због грба да буде савршено јасно како се застава истиче.Мислим ако онај ко истиче заставу није слеп!
А шта мислиш о поменутом америчком закону да се застава само у екстремним ситуацијама истиче наопако.
Први пут чујем за тако нешто.

Možda to i nije loše kad se upredi sa zastavom Srbije na tvrđavi Maglič. Slika od pre dva meseca.Srpska državna zastava iznad Stambol kapije na kalemegdanskoj tvrđavi tokom prethodnog vikenda je bila okačena naopačke!
Tako je državni simbol promenio redosled iz crveno-plavo-bele boje u belo-plavo-crvenu, što su jedni protumačili kao podršku Rusiji, dok su ostali prolznici reagovali sa nevericom...
Sličan slučaj zabeležen je pre dve godine kada se sa dvora Karađorđevića dva dana viorila se naopako okačena srpska zastava, sa obrnutim grbom i redosledom boja.
Ово је већ ветар и лош квалитет заставе.
А шта мислиш о поменутом америчком закону да се застава само у екстремним ситуацијама истиче наопако.
Први пут чујем за тако нешто.