Granice u musko zenskim odnosima

ljubav vera nada

Početnik
Poruka
19
Pozdrav svima!
Zanima me vase misljenje da li preterujem. Nekad mislim da sam pre stroga prema svom muzu i njegovim odnosima sa koleginicama a nekad pomislim da sam glupa sta sve tolerisem.
U braku smo 8 god imamo 3 dece. On je porodican, brizan, odgovoran, bas sve ok. Pravi muskarac. Jedino sta me muci su njegova, po meni preterana zblizavanja sa koleginicama. Nije sa svim ali na koji god posao ode, promenio ih je nekoliko, on se tamo zblizi sa jednom koleginicom. Popiju kafu za vreme posla. Ostaje i kad promeni posao sa njima u kontaktu. Nekad se i dopisuju. Sve prepiske su ok, vezane za posao i neke okolnosti na poslu. Neki dan je pozvao koleginicu da zajedno odu na neki dogadjaj. Pitala sam ga zasto nije sam otisao, kaze bezveze, ionako bi se tamo nasli pa su eto bili u kontaktu porukama i otisli zajedno.
Ali ja to ne radim. Ne zblizavam se sa kolegama. Dok radimo radimo, posle ih ne cimam da se raspitujem sta se desava, niti oni mene.
Ili sam ja preosetljiva ili on preopusten prema granicama

Pozdrav svima!
Zanima me vase misljenje da li preterujem. Nekad mislim da sam pre stroga prema svom muzu i njegovim odnosima sa koleginicama a nekad pomislim da sam glupa sta sve tolerisem.
U braku smo 8 god imamo 3 dece. On je porodican, brizan, odgovoran, bas sve ok. Pravi muskarac. Jedino sta me muci su njegova, po meni preterana zblizavanja sa koleginicama. Nije sa svim ali na koji god posao ode, promenio ih je nekoliko, on se tamo zblizi sa jednom koleginicom. Popiju kafu za vreme posla. Ostaje i kad promeni posao sa njima u kontaktu. Nekad se i dopisuju. Sve prepiske su ok, vezane za posao i neke okolnosti na poslu. Neki dan je pozvao koleginicu da zajedno odu na neki dogadjaj. Pitala sam ga zasto nije sam otisao, kaze bezveze, ionako bi se tamo nasli pa su eto bili u kontaktu porukama i otisli zajedno.
Ali ja to ne radim. Ne zblizavam se sa kolegama. Dok radimo radimo, posle ih ne cimam da se raspitujem sta se desava, niti oni mene.
Ili sam ja preosetljiva ili on preopusten prema granicama
Ако жели да те превари ти ту не можеш ништа и најбоље је да не радиш ништа.

Људи су различити и некоме треба дружење са колегом, колегиницама поготово ако су они коректни па то прерасте у пријатељство и то што ти не желиш да се дружиш са колегама ни тебе не оправдава из његовог угла јер и ти можеш ако хоћеш да га превариш макар немала ниједног мушког пријатеља. Ја не разумем људе који имају порив да контролишу своје брачне другове, да свој социјално-друштвени карактер преносе на њих. Прихвати да неко жели да се дружи, да неком то треба мање, некоме више.

Осећати благи ниво љубоморе је донекле и нормално, то је неопходно нашем егу ако нам је стало до неке особе али кад би људи прихватили да је ИСПОЉАВАЊЕ љубоморе БОЛЕСТ онда би све било лакше.

Реална опасност од преваре у браку је у данашње време висока али ако му правиш сцене унапред без икаквог рационалног основа већ само из чисто твог неког страха и параноичног предвиђања онда, извини, има право да му то у једном моменту јако засмета јер сметало би му и да заиста вара, а камо ли ако то не ради, а ти га притискаш по том питању.

Тако да то што стремиш ка томе да га гушиш и одвојиш од колегиница може да ти донесе само лоше ствари, ништа добро. Мада чудне сте ви жене. Брже би те он сморио да је за све друге аскета осим за тебе. То што се он дружи са колегиницама теби заправо држи пажњу јер да си сигурна да није пожељан другим женама 100% би временом престао да буде пожељан и теби.

Poslednja izmena:

Back