Granice u musko zenskim odnosima

Svesna sam da moze da me prevari ako hoce. Ne mislim da me vara, prosto mi smeta to sto se tako opusta u tim odnosima sa koleginicama, kao da su mu ortaci. Pa zar to ne pravi vecu sansu za prevaru? Zar to nije nepostovanje svoje supruge? Po meni treba da ima obzira prema meni kako cu se ja osecati. Mislim da ni njemu ne bi bilo svejedno da on svako malo cuje, te bila sam na kafi sa onim jednim kolegom, te stigla mi poruka od nekog drugog kolege. Znam ja sve te zene iz prica, on je vrlo otvorena osoba, i prilicno je iskren generalno, tako da mi dosta prica, ali po nekad precuti bas to da se video sa nekom koleginicom, pa ja kad saznam poludim zato sto je precutao a ne zato sto mislim da je bilo nesto izmedju njih. Prosto ako se neke stvari precutkuju to odmah stvara sumnju da ima jos toga sto se krije.

Нико не треба да има обзира према патолошким изливима љубоморе и параноји. Ни он ни ти.

a koja situacija konkretno je tebi izazvala sumnju?
Zadnji put je pozvao koleginicu da zajedno odu na neki dogadjaj na poslu. Kaze bezveze je zvao, ionako bi se tamo nasli, ovako su se nasli u gradu us put negde, pa stigli tamo zajedno.
To mi smeta sto je toliko slobodan i otvoren prema druzenju sa koleginicama. Ja se ne bih sa kolegom nalazila da odemo zajedno vec bih rekla vidimo se tamo.

Zadnji put je pozvao koleginicu da zajedno odu na neki dogadjaj na poslu. Kaze bezveze je zvao, ionako bi se tamo nasli, ovako su se nasli u gradu us put negde, pa stigli tamo zajedno.
To mi smeta sto je toliko slobodan i otvoren prema druzenju sa koleginicama. Ja se ne bih sa kolegom nalazila da odemo zajedno vec bih rekla vidimo se tamo.
zašto misliš da svi moraju razmišljati isto kao ti?

Čovek je opušten otvoren zato što ništa ne krije i ne bi mu bilo prijatno kad bi shvatio kakvu si priču konstruisala u svojoj glavi.
naposletku ako ti stvarno smeta sedi i kaži mu lično

ili koleginice ili ja

i sačekaj da vidiš šta će odabrati

tako ćeš najbrže saznati do koga mu je više stalo

Pa ne znam,sad kad vratim film i moj bivsi je isao na pice sa koleginicama sa posla.Nije mi neka drama bila,mozda jer sam ih (povrsno)poznavala,ako su imali neki dogadjaj (tipa ng zurka firmina) pokupi neku od njih pa idu zajedno.

Sigurno ste za svo to vreme provedeno zajedno upoznali dobro jedno drugo. Jel ti se ne namece neka situacija da joj pustis poruku vezano za nesto sto si video, cuo, neku foru, vic, na koji naletis posle radnog vremena, a znas da ce joj biti korisno ili smesno? Prosto spontano drugarski.
kazem ti da nismo drugari, znamo se samo povrsno..............uostalom, od svoje sam zene dobio sve sto jedan muskarac moze pozeleti...............ne zelim to izgubiti.

Pozdrav svima!
Zanima me vase misljenje da li preterujem. Nekad mislim da sam pre stroga prema svom muzu i njegovim odnosima sa koleginicama a nekad pomislim da sam glupa sta sve tolerisem.
U braku smo 8 god imamo 3 dece. On je porodican, brizan, odgovoran, bas sve ok. Pravi muskarac. Jedino sta me muci su njegova, po meni preterana zblizavanja sa koleginicama. Nije sa svim ali na koji god posao ode, promenio ih je nekoliko, on se tamo zblizi sa jednom koleginicom. Popiju kafu za vreme posla. Ostaje i kad promeni posao sa njima u kontaktu. Nekad se i dopisuju. Sve prepiske su ok, vezane za posao i neke okolnosti na poslu. Neki dan je pozvao koleginicu da zajedno odu na neki dogadjaj. Pitala sam ga zasto nije sam otisao, kaze bezveze, ionako bi se tamo nasli pa su eto bili u kontaktu porukama i otisli zajedno.
Ali ja to ne radim. Ne zblizavam se sa kolegama. Dok radimo radimo, posle ih ne cimam da se raspitujem sta se desava, niti oni mene.
Ili sam ja preosetljiva ili on preopusten prema granicama
Ne preteruješ. Čak si suviše liberalna u današnjoj eri slobodnog seksa na sve strane. Posebno što se on nije tako ponašao pre braka. Ako ti smeta njegovo ponašanje, reci mu i videćeš koliko mu je zaista stalo do tebe. To što ti tražiš od njega nije uopšte neki veliki zahtev.

Ali mislim da je važnije da najpre ti sebi daš odgovor: možeš li da živiš srećno pored muža koji se tako ponaša? A ako to ne možeš, šta ćeš uraditi ako on odbije da se promeni? Danas su ljudi koji žele monoamoriju često etiketirani lošim etiketama od ljudi koji su za slobodan seks, ali na to ne treba obraćati pažnju. Važno je znati kom tipu ljudi ti pripadaš... i onda birati sebi partnera iz te grupe ljudi. Tako niko nikoga ne gnjavi i svi su srećni.

Problem nastaje jer se ljudi tokom života menjaju (neizbežno je), pa u jednom trenutku mogu prestati da budu kompatibilni po nekom bitnom pitanju. Tada je razlaz u pravom trenutku (pre nego što postanu neprijatelji na krv i nož) često najbolje rešenje. Zato sam ti rekla da je važno da najpre odgovoriš sebi na ona dva pitanja. Jer živeti nesrećno pored nekoga sa kime nije moguće uskladiti se, nikada nije dobro rešenje - ni za koga.. (ni za same partnere, a naročito ne za decu, koja su žive "antene" za emotivna stanja svojih roditelja i još ne umeju da isprocesiraju to što osećaju).

Lep pozdrav.. i neka se vaša situacija raspetlja u korist vaše ljubavi i zajednice! Čak i ako zahteva malo vašeg truda - vredno je. Good luck! 🙂 🍀

Back