Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa busplusom, uz satelitsko pracenje, ne moze vise da ide po potrebi.

Pa jesi li ti cuo nekad da je neko kaznjen ili nesto sto bus nije dosao na vreme.

I taksi jeste deo gradskog javnog prevoza svuda u normalnom svetu. Evo nedavno sam na temu poredjenja sa gradskim prevozom u Moskvi nabasao na netu na zapisnik sa sednice celnika Moskve gde raspravljaju o gradskom saobracaju i kako da ga unaprede i izmedju ostalog o taksiju - imaju 50.000 registrovanih taksista i razmisljaju kako da to povecaju. A jedino u Beogradu ni za zivu glavu ne sme da se poveca broj taksista i da se omoguci normalan i cenovno izdrziv gradski saobracaj gradjanima.

Snimaju ih iz satelita, uuuuuuuuuu jeeeeeeeeeeee :zeek: Mora da zato je cena karte astronomska.

Kada prvi vozac gsp-a bude odgovarao zbog kasnjenja jer je snimljen iz satelita i odbijeno mu je od plate, vodim te na veceru. Do tada, tisina.

Da, sistem ima GPS. Vrlo verovatno je da znas cemu to sluzi.

Oko detaljnog ispitivanja poslovanja firme cemo lako da se slozimo. Kada bih mogao, ja bih isao u kontrolu. Bili bi srecni oni koje ja ne kontrolisem.

Da, sistem ima GPS. Vrlo verovatno je da znas cemu to sluzi.

Oko detaljnog ispitivanja poslovanja firme cemo lako da se slozimo. Kada bih mogao, ja bih isao u kontrolu. Bili bi srecni oni koje ja ne kontrolisem.

Znam. Znam cak i sta znaci skracenica. Ali Platine, ne govorim o tome. Sve cemo mi da uvedemo i satelitsko pracenje ako treba, samo nece biti nas koji cemo se tim autobusima voziti jer je cena karte nerealno velika (a videli smo na nekim primerima da moze biti niza), a autobusi prljavi, zagusljivi i idu kada koji stigne. Oni bolje svu tu tehnologiju da iskoriste da rese guzve, a ne da plase ljude komunalnom policijom i raznoraznim babarogama.

Snimaju ih iz satelita, uuuuuuuuuu jeeeeeeeeeeee :zeek: Mora da zato je cena karte astronomska.

Kada prvi vozac gsp-a bude odgovarao zbog kasnjenja jer je snimljen iz satelita i odbijeno mu je od plate, vodim te na veceru. Do tada, tisina.

Ne snimaju ih iz satelita, vec prijemnici primaju signale sa vestackih satelita i na osnovu toga proracunavaju sopstvenu poziciju. Ta pozicija se negde salje, snima i na osnovu nje se pravi putanja kretanja vozila.

Inace, da li ovde na forumu neko mozda zna da li busplus uredjaji za ocitavanje karata imaju GPS prijemnike u sebi ili neki centralni prijemnik u autobusu?

Ili se pracenje mozda obavlja pomocu telekomunikacionih signala? Ali je onda greska pozicije veca nego kod GPS tehnologije.

Poslednja izmena:
Jedan za bus, sasvim sigurno, i to ne na tako lako dostupnom mestu.

Nema logike da imamo 3-4 gps-a po jednom vozilu, nema smisla.

Preciznost nije presudna, jer je ideja pracenja da se vidi da li se neko vozilo drzi trase. A i da se pogleda da li je neki bus stajao negde bez opravdanog razloga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back