Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
graad pod hitno treba da zaposli jos komunalnih policajaca,da dodje jedan po glavi stanovnika grada beograda.

danas u 11.30,lastin na liniji 491,cist ko suza,mesta za sedenje bilo,sedista tapacirana...nije nov,ali nije drljav,odrzavan je.posto su mi se uslovi svideli-sa zadovoljstvom otkucah kartu...ali avaj,pokajah se vec na trosarini...valjda se vozac tu malko unervozio sto se bus odjednom natrpa ljudi,i covek ladno zapali cigaru iako mu znak za zabranu ogroman,i iznad glave.usmrdeo je bus duvanskim dimom,i meni stvarno bilo muka.nisam ga slikala,prvo nisam smela a drugo-mislim da i ne vredi.kome da se zalis?
ubuduce,ako sam zadovoljna voznjom,kartu cu kucati iskljucivo pri izlasku:lol:

Ја у сваком бусу видим да има окачено име и број телефона лица задужених за контролу забране пушења.

vec sam napisala da mislim da nemam kome da se zalim,u prevodu-dzabe bih istrosila kredit da zovem nekog da se zalim,a nije mi se ustajalo sa mesta da bih prisla blize napred da citam br.telefona-bus je bio pun,samo pikiraju ko ce da mrdne,i odmah ulecu na sediste,a da prethodnih nije posteno ni ustao..
a znam i ja da ima na nekom zalepljenom papiru br.ovlascenog lica za sprovodjenje mera zabrane pusenja,ali da to ima neke vajde,ne bi vozac ovako smelo dimio (a nije prvi put da vidim lastine vozace da puse)...

vec sam napisala da mislim da nemam kome da se zalim,u prevodu-dzabe bih istrosila kredit da zovem nekog da se zalim,a nije mi se ustajalo sa mesta da bih prisla blize napred da citam br.telefona-bus je bio pun,samo pikiraju ko ce da mrdne,i odmah ulecu na sediste,a da prethodnih nije posteno ni ustao..
a znam i ja da ima na nekom zalepljenom papiru br.ovlascenog lica za sprovodjenje mera zabrane pusenja,ali da to ima neke vajde,ne bi vozac ovako smelo dimio (a nije prvi put da vidim lastine vozace da puse)...

Па ако не позовеш, онда заиста није битно, тај број није ту као украс, него да се пријави кршење забране...

Još jedan napad: Na liniji 511 povredili kontrolora "jer ih je prošle godine izbacio iz vozila"

Pripadnici MUP-a priveli su dvojicu muškaraca koji su danas u 14.45 časova napali kontrolora Busplusa, na liniji 511. O ovom slučaju obavešteno je i nadležno Tužilaštvo i protiv napadača biće podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje.
260512_gsp-prvi-dan-ulaska-37-foto-nebojsa-markovic_f.jpg
U Radničkoj ulici na Čukarici danas oko 14.45 časova na liniji 511, Luka P. i Zlatomir Ž. napali su kontrolora Busplusa Marka Trajkovića (22) i naneli mu povrede u predelu vrata. Njemu je lekarska pomoć ukazana u Urgentnom centru.

Kako se navodi u saopštenju Grada Beograda, napadači su nasrnuli na njega pod izgovorom da su ga prepoznali jer ih je prošle godine udaljio iz vozila sa linije 50.

Vozač je zaustavio autobus kod saobraćajnog policajca koji je sa napadačima sačekao policiju.

Zajedničkom akcijom Saobraćajne policije i pripadnika PS Čukarica napadači su privedeni u ovu policijsku stanicu. Grad Beograd zahvaljuje pripadnicima MUP-a na brzoj i pravovremenoj reakciji i privođenju dvojice napadača, navodi se u saopštenju.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/49...ora-jer-ih-je-prosle-godine-izbacio-iz-vozila

Gradsko veće je donelo Izmene odluke o javnom linijskom prevozu kojom se ššvercovanje prvi put tretira kao prekršaj, izjavio je danas direktor Direkcije za javni prevoz Uglješša Mitrović.
505393_busplus190814ras-foto-bosko-karanovic280_f.jpg
On je rekao Tanjugu da ta odluka predviđa da kontrolor možže da na licu mesta putniku bez adekvatne putne isprave izda posebnu kartu koja će koštati 2.000 dinara.

Odluka takođe, omogućava putniku da nastavi da koristi javni gradski prevoz u toku celog dana, a važžno je i da se njegovo ime u tom slučaju neće naći u registru prekrššaja, objasnio je Mitrović.

On je naveo i da onom ko je "zatečen bez karte ne plati tu posebnu kartu sledi prekrššajna kazna koja iznosi 6.000 dinara koju pišše komunalni policajac".

Mitrović je precizirao i da će "u slučaju da kaznu plati za osam dana ona iznositi pola te sume, odnosno 3.000 dinara".

Prema njegovim rečima, od kada je počela akcija animiranja građana da moraju da plaćaju prevoz, broj švercera je smanjen.

- Prema naššim podacima, broj validacija u odnosu na period pre akcije porastao je skoro 50 odsto, a naplata karata u odnosu na prethodni period povećana je negde oko 30 odsto - rekao je on.

Mitrović je, uz napomenu da je akcija dala efekta ukazao i da to nije dovoljno da bi grad smanjio dotacije GSP-u i da zato građani moraju da nastave da se odgovorno ponaššaju.

On je rekao i da su građani prihvatili apel grada dodavši da je broj očitavanja karata povećan, ali i da "još uvek građane koji imaju mesečne karte opominjemo i apelujemo na njih da validaciju shvate kao obaveznu".

Prema njegovim rečima, to je neophodno, jer omogućava da se tačno zna koliko je koja linija opterećena i da bi na pravi način mogao da se optimizuje javni gradski prevoz i odgovori na potrebe putnika.

Mitrović je potvrdio i da će biti predložženo gradskim preduzećima i onima koji posluju sa gradom da svojim zaposlenima uplaćuju markice za prevoz, umesto da im daju novac za to.

- Grad će preporučiti svim javnim preduzećima i firmama koja posluju sa gradom da plaćaju prevoz putem kupovine kartica..., a time će i poslodavac moći da uštedi na kupljenim markicama i do 20 odsto", objasnio je on.

Mitrović je istakao i da će napadi na kontrolore, koji su nedopustivi biti sankcionisani i da se, kao i bilo koji vid nasilja, ne mogu tolerisati.

- Već smo preduzeli mere i centralizovane akcije u kojoj učestvuje Komunalna policija i Ministarstvo unutrašnjih poslova - rekao je on.

Prema njegovim rečima, u situaciji kada dođe do napada na kontrolore, MUP hitno reaguje i njegovi pripadnici stižu "za dva do tri minuta na mesto incidenta ako slučajno komunalni policajac nije u vozilu".

- Broj napada na kontrolore nije povećan..., a sadaššnji sistem kontrole omogućava bržžu i efikasniju reakciju protiv bahatih građana - rekao je Mitrović.

On je objasnio da je "sušština u tome da smo napravili takvu akciju da mogu da se spreče eventualni incidenti i da oni koji budu izazvali incidente mogu da očekuju da će biti krivično gonjeni".

Mitrović je dodao i da "putnici koji nisu zadovoljni ophođenjem kontrolora, mogu njihovo ponaššanje prijaviti "Beokom servisu".

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/49...vanje-u-GSPu-prvi-put-se-tretira-kao-prekrsaj

A jel te jel ste imalo razmislili dal narod ima para da plati voznju i onako je skupo da jedan voznja kosta 73 dinara

On je naveo i da onom ko je "zatečen bez karte ne plati tu posebnu kartu sledi prekrššajna kazna koja iznosi 6.000 dinara koju pišše komunalni policajac".
svako pametan zatecen bez karte ce krenuti s namerom do vozaca i kupiti kartu za pripremljenu novcanicu od 200 din,ali,kontrolori mu nece dozvoliti da je kupi,oni znaju da mu to nije bila namera,oni su psiholozi,oni su obuceni da prepoznaju foliranta i lak plen,kad ih ne gledas i izgledas jak i nadrkan da vidis kako zaobilaze ni ne smeju da traze kartu,e zato ih treba po nosu

svako pametan zatecen bez karte ce krenuti s namerom do vozaca i kupiti kartu za pripremljenu novcanicu od 200 din,ali,kontrolori mu nece dozvoliti da je kupi,oni znaju da mu to nije bila namera,oni su psiholozi,oni su obuceni da prepoznaju foliranta i lak plen,kad ih ne gledas i izgledas jak i nadrkan da vidis kako zaobilaze ni ne smeju da traze kartu,e zato ih treba po nosu

Каква фора, ево сад сам кренуо тетки лек да купим (а у руци држиш новчаницу од 200 дин).

Изгледаш јак? Па ово је све луђе и луђе, јесу сви такви у Београду, јаки кад су у питању 70 динара? А за 800 динара се дешавају и убиства...

ma nije mi prpa nego neću ni sa kim da se raspravljam, da izlazim iz busa i rizikujem da kasnim na posao....
više volim da blejim kroz prozor nego da zevam ima li kontrole u busu ili ne....nije ih bilo ni danas na ovoj liniji, a u busu nijedan validator nije radio :lol: nisam ih isprobala sve, afkors, nego sam videla da su svi vrlo rado konstatovali ''ne rad!'' :D

73 dinara nije mnogo, stvarno, ne znam sto se bunite, pobogu.

Mnogo je 213 dinara za ITS2 linije....sta tek mi da kazemo...

Nije, ako ideš u jednom pravcu.Ako želiš da se vratiš kući to je 146 dinara, a svako ko je bio nekad u Beogradu zna da bi došao od tačke A do tačke B veoma često moraš promeniti dva prevoza i opet se vratiti nazad sa ta dva prevoza što više nije 73 dinara nego 292 dinara.

Poslednja izmena:
Nije, ako ideš u jednom pravcu.Ako želiš da se vratiš kući to je 146 dinara, a svako ko je bio nekad u Beogradu zna da bi došao od tačke A do tačke B veoma često moraš promeniti dva prevoza i opet se vratiti nazad sa ta dva prevoza što više nije 73 dinara nego 292 dinara.

Aко мењaш више превозa, откуцaш временску кaрту, којa је вaљдa 100 динaрa.

Da li sam ja to dobro procitala, ili nisam, da ce se naplacivati za svercovanje kazna od 6.000, oo din..

Dobro si procitala. A svercovanje po Malom je i ako imas markicu, a nisi je validirala. Onda placas 6.400,00 din.

Inace, u Nemackoj je kazna ako imas markicu, ali je nisi ponela sa sobom ili slican prekrsaj 7 evra. A ako nemas kartu ili markicu tj. svercujes se, onda je 40 evra. Eto koliko je nas rezim SNaprednijiS od Angelinog.

Poslednja izmena:

Aко мењaш више превозa, откуцaш временску кaрту, којa је вaљдa 100 динaрa.

Upravo tako, otkucas vremensku, sad ce biti i ta dnevna, i miran si.

Ja sam u Obrenovcu, i u 860 ne mogu da kucam vremensku ne znam iz kog razloga, a za to vreme mogu stići dokle god hoću.

I mi moramo da menjamo po nekoliko prevoza, i zamisli sada, da recimo hocu da odem, lupam, u Kotež. Dakle, ja moram da platim 213 din do grada, zatim da čekam nešto do Pančevca ( 23, 58, 37 ) i tu da kucnem vremensku od 100 ( ili 2 puta po 73 din za 23 i 43 ....i plus da se vratim..pa meni to izadje oko 1000 dinara. A da mi imamo vremensku, bila bi mi dovoljna samo ona do Koteza ili bilo kog drugog dela grada...

u gsp-u ce ti reci..kupi mesecnu.
to i jeste poenta preskupe karte za pojedinacnu voznju.. ...da se ljudi nateraju da uzimaju mesecne jer je to gsp-u sigurna para.
zato se i odbijala dnevna karta iako postoje tehnicki uslovi..to su cak i rekli dok je djilas bio gradnacelnik.. ne uvodimo dnevnu jer bi to smanjilo prihode i tek kad prodaja mesecnih bude zadovoljavajuca uvescemo dnevnu kartu.

problem je sto ne kapiraju da odredjen broj ljudi ne koristi redovno prevoz i ti ljudi nemaju racunicu da uzimaju mesecnu kartu a posto je pojedinacna preskupa, maltene u rangu cene da se vozis kolima oni se tad svercuju...u neku ruku vlasti koje formiraju cenu od njih prave svercere.

losa poslovna politika od djilasa na ovamo.. niko ne kapira da je kljuc niza cena..valjda ce skapirati kad i posle ovih represija kasa ne bude nista posebno punija.

Ja i uzimam mesecnu, evo, cim krene faks, uzimacu mesecnu, nije problem, ali leti nemam nameru da im je plaćam...odem par puta do Ade, malo do centra i to je to. Uglavnom nisam ovde za vreme leta. :D

Da, morali bi da prilagode cene predjenim kilometrima, znam da nije u redu da i meni karta bude 73 dinara, za 20 i kusur km, i nekome za 2 predjena, ali... ne idu svi od prve do poslednje stanice, i ne beru svi novac na grani... 100 din je prihvatljivo za ITS2.

Nego, Tabe, ceka te pp. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back