Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
u gsp-u ce ti reci..kupi mesecnu.
to i jeste poenta preskupe karte za pojedinacnu voznju.. ...da se ljudi nateraju da uzimaju mesecne jer je to gsp-u sigurna para.
zato se i odbijala dnevna karta iako postoje tehnicki uslovi..to su cak i rekli dok je djilas bio gradnacelnik.. ne uvodimo dnevnu jer bi to smanjilo prihode i tek kad prodaja mesecnih bude zadovoljavajuca uvescemo dnevnu kartu.

problem je sto ne kapiraju da odredjen broj ljudi ne koristi redovno prevoz i ti ljudi nemaju racunicu da uzimaju mesecnu kartu a posto je pojedinacna preskupa, maltene u rangu cene da se vozis kolima oni se tad svercuju...u neku ruku vlasti koje formiraju cenu od njih prave svercere.

losa poslovna politika od djilasa na ovamo.. niko ne kapira da je kljuc niza cena..valjda ce skapirati kad i posle ovih represija kasa ne bude nista posebno punija.

Tacno je da bi poneko uzeo dnevnu kartu - ali bi i mnogi sa markicom presli na dnevnu kartu pa bi prihodi opali.
Ako bi imali npr. dnevnu kartu od 100 dinara, sigurno bi bilo ljudi koji bi uzeli takvu kartu za 22-23 radna dana - i tako bi platili manje od markice, koja je 3275.

Ucinili bi strancima i ziteljima drugih mesta, zaista bi, ali se u zbiru nista ne bi dobilo.

i dolazimo do toga da markica ne bi trebala da bude vise od 1500 din...aj da nategnemo 2.000din .platine kako si ti pametan..najzad normalno razmisljas :hahaha:

poenta i jeste da se cena obori i da svi placaju ono sta mogu da plate a ne da se cena naduva na nerealnu cifru koju ljudi ne mogu da isprate..dzaba onda..mogu da traze i 10.000 za mesecnu markicu.., garantujem ti da ne bi zaradili vise nego sto sad zaradjuju sa ovim ciframa.

kad odgovorni skapiraju da nije zarada u velikoj ceni (jer nema ko da je isprati) nego maloj ceni ali velikom obrtu tad ce i svima krenuti bolje..ljudi ce se manje svercovati, skocice priliv novca i svi ce biti srecni.

i dolazimo do toga da markica ne bi trebala da bude vise od 1500 din...aj da nategnemo 2.000din .platine kako si ti pametan..najzad normalno razmisljas :hahaha:

poenta i jeste da se cena obori i da svi placaju ono sta mogu da plate a ne da se cena naduva na nerealnu cifru koju ljudi ne mogu da isprate..dzaba onda..mogu da traze i 10.000 za mesecnu markicu.., garantujem ti da ne bi zaradili vise nego sto sad zaradjuju sa ovim ciframa.

kad odgovorni skapiraju da nije zarada u velikoj ceni (jer nema ko da je isprati) nego maloj ceni ali velikom obrtu tad ce i svima krenuti bolje..ljudi ce se manje svercovati, skocice priliv novca i svi ce biti srecni.

Nisi dobro procitao. Rekao sam da bi nesto malo u jednom delu pomoglo, a da bi u drugom odmoglo. Ne bismo dobili nista.

Cena markica, nazovimo je X... koju sada placa tek npr. pola ljudi... daje istu kolicinu para ako svi plate cenu od pola X. I opet ce gsp-ovci da kazu da im fali 800 miliona dinara mesecno.
Misljenja sam da naplata ne bi bila duplirana, sto se tice broja ljudi koji placaju. Ni za karte ni za markice.

Naopako visegodisnje vristanje na gsp, a nesprovodjenje nijednog ispitivanja unutrasnjeg poslovanja firme, ce lepo da nas za godinu dve dovede do "genijalnog" saopstenja da moramo da prodamo gsp nekome... Arapima, Kinezima... nebitno. Zivi bili pa videli.

i mala beba zna da nize cene imaju za `posledicu` veci obrt....ne znam sta cekaju,sto ne snize cenu karte.ova situacija sa svercom ce se nastaviti,sigurno,dzabe oni plase mecku s reseto,kontrola,kazne,komunalci.

Не знам стварно, што не снизе цене меса, млека, хлеба, воћа, струје? Мис'им, већи обрт и то..

...

Baš tako. Međutim, mamlazima is SSPlusa zinulo *** za pare, imaju troškove na elektronici, aparatima i lepo bi da im se to otplati odmah. Pa ne može. U jednoj zemlji i standard diktira cene, pogotovu komunalne kao što je i gradski prevoz. Komunalne firme su neophodne i ne mogu se izbeći ali zato ne smeju svojevoljnim cenam da dodatno ubijaju standard građana.

Privatna firma, ako ne ume da se snađe, otići će u Piz.Mater. reakcijom građana. To se upravo događa u Beogradu ... Pomoć kontrolora u poslovanju je minorna. Pametnija, realnija cena je rešenje.

Odlican blog. :D

http://amitzdulniker.com/2014/08/31/autobus-gori-a-vi-me-pitate-za-nova-pravila-busplusa/

Ne znam da li ste čuli, ali od sutra su na snazi nova pravila oko BusPlusa.
Mislim, nova-stara pravila besmislenog nasilja nad putnicima.

- kao prvo, smanjuje se broj vozila koji saobraća u okviru GSP-a jer je primećeno da na pojedinim linijama, ponekad u kasnim večernjim časovima ima i poneko slobodno mesto za sedenje. O mestima za stajanje sa obe noge na podu, ili za stajanje na nogama drugih putnika da i ne govorimo. Od kad je BusPlus na snazi takav raskoš i luksuz je jednostavno nedopustiv, jer firma Apeks (sa kojom jedino Alah može raskinuti ugovor) ne može i ne ume da organizuje kontrolu i naplatu karata u prevozu, pa se mora štedeti u svakoj prilici.
- Iz tog razloga grad Beograd će Apeksu donirati još 200 kontrolora koji će biti plaćeni iz našeg budžeta da bi ispunjavali obaveze koje je preuzeo Apeks na sebe potpisivanjem kriminalnog ugovora, a koje nije u stanju da ispuni. Grad Beograd će donirati i jednu diviziju komunalne policije, plus brigadu Žandarmerije koja će zajedno sa ostalima sprovoditi kontrolu karata.
Sa vojskom se trenutno razmatra da uvek u pripravnosti dežura i jedan tenkovski bataljon.

- Putnik koji je platio mesečnu kartu, a nije je validirao, platiće još jednu kartu i kaznu od 1000 dinara, verovatno će mu biti i zavrnuta ruka i lupljena macola, a ako se baš bude kurčio onda će mu dežurna ekipa za transplataciju proveriti stanje bubrega za slučaj da Hašimu Tačiju ne ide posao ovih dana.
Naime, ta besmislena mera se pokazala kao delotvorna u rasplamsavanju narodnog besa i haosa u javnom prevozu za vreme prethodne gradske vlasti, pa je potpuno u redu ponovo je uvesti, jer je ovako bez nje počelo da postaje dosadnjikavo u autobusima.

- Ako autobus u koji je putnik ušao i validirao kartu, izgori ili se pokvari, putnik je dužan da ponovo validira kartu u sledećem autobusu, plus da se izvini kontroli BusPlusa što im pravi dodatnu gužvu u već prepunom vozilu u koji je morao da pređe iz buktinje. Ako pak želi da uštedi svoj pišljivi novac, putnik može da ostane u autobusu koji gori i sačeka da isti bude ugašen i popravljen, pa da ga odveze na željenu destinaciju.
- U slučaju da se autobus zapali tokom vožnje, prvo ga napuštaju kontrolori BusPlusa, zatim obična kontrola, komunalci, pa tek onda žene, deca i stari.
- To što je ova gradska vlast došla na vlast u Beogradu obećanjem da će razotkriti prevaru pod nazivom „BusPlus“ nikog ne obavezuje to obećanje i ispuni. Da parafraziram jednog našeg velikog državnika „Pitate me za obećanje, a autobus kod Bogoslovije gori. Karta mora da se plaća.“
Eto, svi smo se pitali gde će ove jeseni početi socijalni bunt zbog rasula i socijalne nepravde u kojoj se nalazi naše društvo, i evo, odgovor se nametnuo sam od sebe.
U nekom od autobusa GSP-a Beograd.
Ja lično tipujem na neku zapaljenu „dvaje’šesticu“ ili „devedes’peticu“

Neverovatno je to, da našim gradom već godinama upravljaju ljudi koji ne razumeju važnost javnog prevoza u životu običnih ljudi. Ne razumeju socijalnu važnost istog i ne razumeju sivu zonu u kojoj živi mnogo Beograđana. Nasilna naplata karata je već jednu vlast oborila, na žalost, ova vlast nije to razumela, umesto da promeni pristup prodaji karata, oni su se vratili batini.
Silly me, nisu se vratili, banditsko udruženje Apeks je i dalje tu.

Naravno, onoliko, koliko moj blogerski uticaj doseže, pozivam gradsku vlast koja je u tako kratkom roku najbestidnije izigrala poverenje svojih građana, da podnese ostavku i raspiše izbore, da bi Beograđani dobili priliku da izaberu poštene i sposobne ljude koji razumeju svoj grad i svoje sugrađane, koji stvarno žele da se obračunaju sa kriminalcima nakačenim na grbaču stanovnika Beograda.

Nisi dobro procitao. Rekao sam da bi nesto malo u jednom delu pomoglo, a da bi u drugom odmoglo. Ne bismo dobili nista.

Cena markica, nazovimo je X... koju sada placa tek npr. pola ljudi... daje istu kolicinu para ako svi plate cenu od pola X. I opet ce gsp-ovci da kazu da im fali 800 miliona dinara mesecno.
Misljenja sam da naplata ne bi bila duplirana, sto se tice broja ljudi koji placaju. Ni za karte ni za markice.

Naopako visegodisnje vristanje na gsp, a nesprovodjenje nijednog ispitivanja unutrasnjeg poslovanja firme, ce lepo da nas za godinu dve dovede do "genijalnog" saopstenja da moramo da prodamo gsp nekome... Arapima, Kinezima... nebitno. Zivi bili pa videli.

to ce se svejedno desiti,deo autobusa vec cine privatnici
a onda ce krenuti iz ruke u ruku
ne znam tacno za podatak koje je saobracajno preduzece od bivsih drzavnih prodato sve ali primer je bivsi Litas Pozarevac,vec je promenio 2 ruke

i mala beba zna da nize cene imaju za `posledicu` veci obrt....ne znam sta cekaju,sto ne snize cenu karte.ova situacija sa svercom ce se nastaviti,sigurno,dzabe oni plase mecku s reseto,kontrola,kazne,komunalci.

:ok:.

Stavljanjem reklama na autobuse GSP krsi clan 5., stav 4. Zakona o drumskom saobracaju.
Panduri.jpg

Onaj papiric koji dobijes nije fiskalni racun odstampan na fiskalizovanoj kasi sa zapecacenom memorijom vec samo isecak koji odstampa Apex-ov uredjaj. I to su namjerno tako uradili da bi ljudi masovno pomislili kako su dobili fiskalni racun. Probaj sledeci put da pitas vozaca da ti da fiskalni racun odstampan na kasi i bice ti sve jasno.

Poslednja izmena:
Onaj papiric koji dobijes nije fiskalni racun odstampan na fiskalizovanoj kasi sa zapecacenom memorijom vec samo isecak koji odstampa Apex-ov uredjaj. I to su namjerno tako uradili da bi ljudi masovno pomislili kako su dobili fiskalni racun. Probaj sledeci put da pitas vozaca da ti da fiskalni racun odstampan na kasi i bice ti sve jasno.

To o cemu ti pricas je drugo, ali u takstu spominje racun kada dopunjujes kredit, pa jos i komentarise da li smes da pretuces prodavca :sad2:

E ovako se to radi. Tender pa ko da najnizu cenu karte dobija posao. Snizena cena karte 4 puta, sa 40 na 10 dinara.

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/494542/Cudo-nevidjeno-Autobuska-karta-samo-10-dinara

„Jugoprevoz“ ima svoju računicu: na kraćim relacijama se prevozi relativno mali broj putnika, mogli bismo i besplatno da ih vozimo, ali moramo nešto da im naplatimo jer na svaku kartu ide PDV. Ne mora svaka cena da bude ekonomska, neka može da bude i socijalna, pa opet da se dobro posluje

Ako bi se vecina vozila kratko, od toga ne bi bilo nista.

Ako bi se vecina vozila kratko, od toga ne bi bilo nista.

Mislim da uopste nisi shvatio tekst.

To je tender za prevoz, da nisu dali najnizu cenu Lasta bi ih izbacila iz posla u rodjenom gradu. Kakva je njihova racunica, da li je 10 dinara dovoljno, da li ce da smanjuju troskove, da li dovoljno zaradjuju na turama Beograd - krug u Maloj Krsni - Velika Plana to je njihov problem...

Isto je i ovde, treba napraviti tender pa ko da najnizu cenu taj dobija posao, strana firma, privatnici, Lasta, ko god... Pa da vidimo onda da li ce GSB da otpusti 5.000 radnika viska ili nece. Moze i GSB da zaradjuje na druge nacine - da vozi ture, skolske autobuse, izdavanjem nekretnina koje ne koristi poput depoa, popravkom vozila za druge firme - ovo je sala posto nisu u stanju ni sopstvena vozila da operu i odrzavaju, ali ce trzisnom utakmicom biti naterani da rade, a ne samo da cekaju da im pare padnu sa neba, a onda da se opijaju u saobracajnoj kompaniji viskijem nabavljenim na tenderu...

Mislim da uopste nisi shvatio tekst.

To je tender za prevoz, da nisu dali najnizu cenu Lasta bi ih izbacila iz posla u rodjenom gradu. Kakva je njihova racunica, da li je 10 dinara dovoljno, da li ce da smanjuju troskove, da li dovoljno zaradjuju na turama Beograd - krug u Maloj Krsni - Velika Plana to je njihov problem...

Isto je i ovde, treba napraviti tender pa ko da najnizu cenu taj dobija posao, strana firma, privatnici, Lasta, ko god... Pa da vidimo onda da li ce GSB da otpusti 5.000 radnika viska ili nece. Moze i GSB da zaradjuje na druge nacine - da vozi ture, skolske autobuse, izdavanjem nekretnina koje ne koristi poput depoa, popravkom vozila za druge firme - ovo je sala posto nisu u stanju ni sopstvena vozila da operu i odrzavaju, ali ce trzisnom utakmicom biti naterani da rade, a ne samo da cekaju da im pare padnu sa neba, a onda da se opijaju u saobracajnoj kompaniji viskijem nabavljenim na tenderu...

Gledam samo matematiku, nista vise. Ako oni 10-15% ljudi voze kratko, mogu za to da naplate tako malo - zato sto 80% ili slicno voze na duzim relacijama, po ekonomskoj ceni.
Tarife koje koristi gsp su takve da jedan deo uopste ne placa, da dosta putnika placa umereno, a tek mali deo placa ekonomsku cenu (tek cetvrtina - petina).

Da u Velikoj Plani tek petina placa punu cenu, oni bi odavno propali :aha2:

Poslednja izmena:
Platine, oni nemaju sigurno vozni park kao GSP ili Lasta. To je svega nekoliko linija, i na svakoj od tih linija, saobraća nemerljivo manje autobusa, u prilićno dugom vremenskom intervalu.

To znači da su uglavnom puni, nikada ne zvrje poluprazni. Pa čak i da 50% plaća punu cnu, imaju računa.

Ne znam kakve ekonomske cene vi zamisljate. Djacka markica im je 300 din na akciji, radnicka 350 din. Regularno 600 i 700.

http://www.jugoprevozvp.rs/default.aspx?category=3

Pogledajte ostalo sta nude - iznajmljivanje autobusa, pranje autobusa i kamiona, odrzavanje vozila, turizam, prodaja putnog osiguranja...

Rade ljudi.

Ne moze samo da se sedi i da se ceka da gradjani Beograda iskesiraju neku zamisljenu cifru koja treba da pokrije 5000 radnika viska, suludo visoke plate za gubitasku firmu, kradje goriva, nerad i neodrzavanje vozila, nebrigu o imovini (izgoreli depo), alkohol u potocima na racun gradjana...

Ne znam kakve ekonomske cene vi zamisljate. Djacka markica im je 300 din na akciji, radnicka 350 din. Regularno 600 i 700.

http://www.jugoprevozvp.rs/default.aspx?category=3

Pogledajte ostalo sta nude - iznajmljivanje autobusa, pranje autobusa i kamiona, odrzavanje vozila, turizam, prodaja putnog osiguranja...

Rade ljudi.

Ne moze samo da se sedi i da se ceka da gradjani Beograda iskesiraju neku zamisljenu cifru koja treba da pokrije 5000 radnika viska, suludo visoke plate za gubitasku firmu, kradje goriva, nerad i neodrzavanje vozila, nebrigu o imovini (izgoreli depo), alkohol u potocima na racun gradjana...
znam za ovo,svaka im cast.
evo i cacanski autoprevoz je uveo povoljnosti za svoje putnike.uz nekakvu clansku kartu na svoje ime,putuje se do bilo koje destinacije cak 3x jeftinije od regularne cene.ne znam za gradski, zaposlene,djake i sl...ali verujem da su povoljni.inace,u njihovom gradskom,znam da svi ulaze na prednja vrata.
takodje se uvek zapanjim kako je tamo jeftin taksi prevoz.par puta sam se `ubila` od voznje,izadje me po taksimetru 200din!verujem da i ovde u bg trose isto gorivo za auto

znam za ovo,svaka im cast.
evo i cacanski autoprevoz je uveo povoljnosti za svoje putnike.uz nekakvu clansku kartu na svoje ime,putuje se do bilo koje destinacije cak 3x jeftinije od regularne cene.ne znam za gradski, zaposlene,djake i sl...ali verujem da su povoljni.inace,u njihovom gradskom,znam da svi ulaze na prednja vrata.
takodje se uvek zapanjim kako je tamo jeftin taksi prevoz.par puta sam se `ubila` od voznje,izadje me po taksimetru 200din!verujem da i ovde u bg trose isto gorivo za auto

a u vranju i nema gradskog prevoza :lol: ali taksi im je jeftinoća neviđena.....ne moš da potrošiš više od 150 kinti pa da ne znam gde da se voziš :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back