Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imate pravo da predlozite izmene i dopune za anketu
http://forum.krstarica.com/showthre...i-Bus-Plus?p=28804456&viewfull=1#post28804456

Jedino ogranicenje je da je moguce postaviti najvise 15 izbora

- markica 1000 / 1200 din mesecno (prva / druga zona)
- markica 2000 / 2400 din
- markica 3200 / 3800 din (slicno sadasnjem stanju)
- markica za nezaposlene 1000 / 1200 din
- penzioneri preko 65 godisnja karta 500 din
- penzioneri preko 65 mesecna markica 500 din
- 500 din po glavi punoletnog (mesecno)
- 1000 din po glavi punoletnog (mesecno)
- 100 din dnevna karta
- 200 din dnevna karta
- 300 din dnevna karta
- 50 din pojedinacna karta
- 73 din pojedinacna karta

Ideja je da anketa bude javna, i da bude sa vise izbora.
Preporuka je da prvo sve procitate, pa da izobelezavate sve sta podrzavate.

- - - - - - - - - -

Platine, kod nas nije profunkcionisalo ni ulazenje na prednja vrata, sto je u nekim gradovima (i to svetskim) sasvim normalno, a ti hoces da se uvedu dva validatora i da se svi uredno kucaju... Haha, dobar vic...

Ja hocu da budemo uredjeni a ne da se valjamo u blatu.

Nemaju Svajcarci bolju genetiku od nas, nego postuju pravila. Mnogi ovde sanjaju da odu u neku od uredjenih zemalja - a nisu voljni da poprave sopstvenu. Sramota.

Poslednja izmena:

Budimo realni. U gradu koji broji skoro 2 miliona stanovnika to nije moguce.
Moguce je u manjim sredinama. Koji primer je tamo dat?
Grad od 30.000 stanovnika, Talin koji ti spominjes ima oko 400.000
Manji broj ljudi zahteva i manje troskove organizacije javnog prevoza. A tu je i velicina grada bitan faktor.

Besplatan prevoz bi znacio da se sve izdvaja iz budzeta, a to znaci da bi onda moralo da se uvede nesto dodatno sta bi se ulivalo u budzet.
Zato sam ja govorio o 500 dinara po glavi punoletne osobe sa prebivalistem u Beogradu.
To je jedino moguce, ostalo je samo mastanje (premda je i ovo mastanje :) )

Manji broj ljudi zahteva i manje troskove organizacije javnog prevoza. A tu je i velicina grada bitan faktor.

Besplatan prevoz bi znacio da se sve izdvaja iz budzeta, a to znaci da bi onda moralo da se uvede nesto dodatno sta bi se ulivalo u budzet.
Zato sam ja govorio o 500 dinara po glavi punoletne osobe sa prebivalistem u Beogradu.

500 dinara za nekog cija su primanja 0 je previse
gsp ocigledno ne poznaje pojam socijalne karte
da je poznaje uvideo bi da uzima 1200 dinara od ljudi koji nemaju primanja
sto automatski znaci da ih ne zanima odakle toj osobi 1200 dinara,dal iz sive ekonomije il stagod
sta je problem u uvodjenju dodatnog? pa ima i odakle
recimo parking servis,javno preduzece sklonista i slicne sluzbe bi komotno mogle da pune budzet gsp

Mesečna - zaposleni 1200 din
dnevna - 50 din - max.
penzosi 6-meseci-1000 din

studenti i (pogotovo)đaci po meni i ne treba da budu mnogo povlašćeni u odnosu na druge, s' obzirom na to da im cca 5 meseci otpada na raspuste tj. ne mogu tokom raspusta da plaćaju povlašćenu cenu

doduše, ne znam koliko su sad?

Poslednja izmena:
500 dinara za nekog cija su primanja 0 je previse
gsp ocigledno ne poznaje pojam socijalne karte
da je poznaje uvideo bi da uzima 1200 dinara od ljudi koji nemaju primanja
sto automatski znaci da ih ne zanima odakle toj osobi 1200 dinara,dal iz sive ekonomije il stagod
sta je problem u uvodjenju dodatnog? pa ima i odakle
recimo parking servis,javno preduzece sklonista i slicne sluzbe bi komotno mogle da pune budzet gsp

Скоро се била дигла галама око незапослених са Косова, који имају огромне попусте за вртиће, а децу довозе џиповима, дакле све по закону, али Београђанима никад угодити.

Скоро се била дигла галама око незапослених са Косова, који имају огромне попусте за вртиће, а децу довозе џиповима, дакле све по закону, али Београђанима никад угодити.

prijatelju drz se ti tema od dzukcima nema potrebe da ubacujes beogradjane na taj spisak

Види се да никад ниси мрднуо из београдске џунгле, па једино могу да те сажаљевам. Неко ко се вози НС превозом је све објаснио, одеш, погледаш како изгледа цивилизација ак оне верујеш, улазак на за то намењена врата, показивање повластица и маркица шоферу, и нема журбе, муљачине, нервозе ни лоповлука.
Е сад, к оне верује својим очима него тражи сензационалистичке написе, његов проблем.

:rotf:
Pa da necemo da verujemo svojim ocima nego tebi. :hahaha:

Sve je moguce kad se hoce.

Talin je povecao budzet posle uvodjenja besplatnog prevoza. Prevoz je besplatan samo za one koji su prijavljeni u Talinu, prijave su se povecale za 20 - 30 posto ako se dobro secam. Isti slucaj je i kod nas, evo primera zaposlen covek kod mene u firmi, donosi licnu kartu kad cvrc nije iz Beograda. I sta se sad desava, prvo nema prava na markicu, moze samo da se svercuje, drugo kad se podnosi poreska prijava upisuje se sifra prebivalista, sto moze biti samo ono sto mu pise u l.k., sto znaci da sve pare od doprinosa i poreza - a to je mnogo vise od jedne markice odlaze van Beograda. Na tom principu je Talin napravio racunicu za besplatan prevoz.

prijatelju drz se ti tema od dzukcima nema potrebe da ubacujes beogradjane na taj spisak

Па зар ово није тема о џукцима? Ето и ти си се довукао чим си то нањушио..

- - - - - - - - - -

:rotf:
Pa da necemo da verujemo svojim ocima nego tebi. :hahaha:

У праву си, да би веровао својим очима требало је да си некад ишао у НС.

Beograd - Nis 1200.

Sta ti hoces, da se vozis ceo mesec?
Ja plaćam markicu za nezaposlene 1130 din. a zaposlena sam. da nisam - to bi bilo nemoguće. a vala od 20.000 da se odvaja 3ikusur 'iljada za prevoz je previše.
znači batalite priče o zvaničnoj prosečnoj zaradi. Prosečne zarade se računaju na osnovu plata zaposlenih a barem 70% tih zaposlenih čine poslanici, ministri, ministarke, precednici, premijeri, miškovići i ostali i njihova rodbina i prijatelji

koliko su školske i studentske?

Poslednja izmena:
koliko su školske i studentske?

Srednjoskolske, studentske, za nezaposlene, kao i penzionerske do 65 - su sve 1120 dinara.

https://www.busplus.rs/page-karte-cenovnik-personalizovane.php

sve-busplus-karte-1.png

Poslednja izmena:
Jos jedna prica koja nema veze sa mozgom. Kako su se spojili na jednom mestu kontrolorka, putnica bez karte u busu i njen muz u automobilu. Jedino mogu da zamislim da su kontrolori jurili zenu po gradu kao onog zemunca pre neki dan pa je morala da zove muza u pomoc.

Штa је ту чудно, позвaлa је мужa чим је почелa фркa, a билa је близу куће, и човек ето, упaлио колa (имa се може се)...
Имaју колa и све што иде уз колa, aли ето немaју пaре зa кaрту.

Штa је ту чудно, позвaлa је мужa чим је почелa фркa, a билa је близу куће, и човек ето, упaлио колa (имa се може се)...
Имaју колa и све што иде уз колa, aли ето немaју пaре зa кaрту.

I kako je onda naleteo na kontrolorku. U clanku pise da je zena pobegla iz Busa. A sta je radila kontrolorka. Jurila je po gradu.

- - - - - - - - - -

Imam resenje, beogradjani da se voze besplatno a kroz porez da se naplati voznja.:think:

Pa mi to vec placamo kroz porez. Problem ste vi sa strane sto se vozite, a ne placate nikako.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back