Pera zdera
Buduća legenda
- Poruka
- 42.656
Tacno, ali za to postoji policija i sudija a ne kontrolorto je prevelika drskost kad neko nema kartu i jos nece da napusti vozilo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tacno, ali za to postoji policija i sudija a ne kontrolorto je prevelika drskost kad neko nema kartu i jos nece da napusti vozilo.
А ви смете да се возите без карте?
Слободе кретања? Јеси некад покушао да слободно одеш бусом на море, а да не платиш карту?

Naravno da ne sme da stane van stanice osim ako ne izbije pozar
Isto tako ne sme da zadrzava saobracaj zbog putnika koji nema kartu.
Isto tako ne sme kontrolor nikoga da drzi za ruku, da ga vuce, da se dere, maltretira niti bilo sta slicno. Ima pravo samo da ljubazno zamoli putnika da napusti vozilo a na njemu je hoce-nece.
Isto tako NIKO OSIM SUDIJE ZA PREKRSAJE nema pravo da ti naplati kaznu
Isto tako niko ne moze da te legitimise osim policije [komunalne i ove druge]
Za sve prekrsaje postoji papir, olovka, sudija i novcanik. Zakon postoji i mora da se postuje
U svakom slucaju, niko te ne sme nasilno zadrzavatiSto tako mene nekada ne uhvate pa da im objasnim par stvari
![]()
U svakom slucaju, niko te ne sme nasilno zadrzavatiSto tako mene nekada ne uhvate pa da im objasnim par stvari
![]()
На њему је хоће-неће?
pa pazi..niko ne sme ni nasilno da ostaje .. ista logika
Upravo tako, na putniku je HOCE - NECE.
Zakon postoji i ko ga se ne pridrzava nek odgovara
Као што рекох, пробај да се превезеш до Новог Сада користећи тај принцип хоћеш-нећеш...
Tacno! Ali onda se pozove sluzba koja otkloni problem u vidu legitimacije i kazne, nikakva nasilna inicijativa od strane kontrolora !!!pa pazi..niko ne sme ni nasilno da ostaje .. ista logika![]()
Tacno! Ali onda se pozove sluzba koja otkloni problem u vidu legitimacije i kazne, nikakva nasilna inicijativa od strane kontrolora !!!

Што не одеш у Вуковар да се тамо објашњаваш?

A po tvome bi ovde zakon i pravdu trebalo da sprovode kontrolori jel ?Tamo nema zakona ni pravde,
Tacno! Ali onda se pozove sluzba koja otkloni problem u vidu legitimacije i kazne, nikakva nasilna inicijativa od strane kontrolora !!!
Tamo nema zakona ni pravde, treba neko da me zakolje pa da dobije 2 meseca uslovno
neka hvala
upravo.. zato sad autobus i ceka ovlasceno lice (citaj policajca) da regulise problem.
A po tvome bi ovde zakon i pravdu trebalo da sprovode kontrolori jel ?
И пошто си оданде побегао и углавио се овде, већ би да објашњваш неке ствари људима који раде свој посао?

Ja zivim u republici koja ima svoje zakone, koje ja, eto poznajem.... Ti ljudi koji rade svoj posao, krse zakone i postavljaju se iznad njega. Da ga rade posteno, rec ne bi rekao
Ne znam zasto tebe toliko muci odakle sam ja dosao, mora da si rodjeni beogradjanin, sprdnja cele srbije![]()
Sme da se svercuje dok ga ne uhvate i napisu prijavu sudiji.sta putnik sme po zakonu
Причаш глупости, по шеснаести пут, права иду руку под руку са обавезама.

Naprzili ih kad su primljeni na posao.Kontrolori misle da imaju neka ovlascenja koja nikako nemaju i tu nastaje problem.
Prava kontrolora
Obaveze kontrolora
- Da udalji putnika bez karte iz vozila
- Da napiše kaznu zbog vožnje bez karte
Da bude pristojan u ophođenju
s putnicima
Da pokazaže službenu legitimaciju
Da ne ulazi u raspravu s putnicima
Prava putnika
- Može da naplati osiguranje u slučaju nesreće
- Da prijavi drsko ponašanje kontrolora
- Da prijavi nepropisno ponašanje vozača
- Obaveze putnika
- Da poništi kartu (ako nema mesečnu markicu)
- Da pokaže putnu ispravu kontroloru
- Da ulazi u vozilo samo na stanici, ne van nje