Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i zato vozilo stoji dok ne dodje policija..jednostavno.

iskreno nemam problema sa tim pravilom..i smtaram ga ok..

mene su koliko puta hvatali bez karte i nikad problem nisam imao..kulturno kazem da cu izaci na sledecoj stanici sto i uradim i sve ok..

Naravno da ne sme da stane van stanice osim ako ne izbije pozar :D

Isto tako ne sme da zadrzava saobracaj zbog putnika koji nema kartu.

Isto tako ne sme kontrolor nikoga da drzi za ruku, da ga vuce, da se dere, maltretira niti bilo sta slicno. Ima pravo samo da ljubazno zamoli putnika da napusti vozilo a na njemu je hoce-nece.

Isto tako NIKO OSIM SUDIJE ZA PREKRSAJE nema pravo da ti naplati kaznu

Isto tako niko ne moze da te legitimise osim policije [komunalne i ove druge]

Za sve prekrsaje postoji papir, olovka, sudija i novcanik. Zakon postoji i mora da se postuje

Глупости, итекако има права да задржи возило због путника који нема карту, не мислиш ваљда да је неко дужан да тог путника вози за џ?

На њему је хоће-неће? Јеси се ти то у Београду учио демократији?

Prava i obaveze idu uporedo i za putnike i za prevoznike. Dakle, ja moram da platim prevoz, ali isto tako prevoznik mora da mi obezbedi normalnu voznju, dakle ispravan i cist autobus. Cim negde zaklima, samo se siri javasluk. To sto su oni razdelili obaveze i prava, pa se vise ne zna ko je za sta nadlezan, bas me briga.

upravo.. zato sad autobus i ceka ovlasceno lice (citaj policajca) da regulise problem.

Jedno je kada autobus nece da krene zbog jednog coveka koji nece da plati kartu, a sasvim druga prica kada vozac ne da coveku da izadje jer nije platio kartu.... Ovaj drugi slucaj je cista otmica i kaznjava se iskljucivo zatvorom ;)
A po tvome bi ovde zakon i pravdu trebalo da sprovode kontrolori jel ?

Ma ne, nego da svako radi prema svojim ovlascenjima. Zna se sta kontrolor sme po zakonu (trazi kartu, uputi te da izadjes ili kupis kod vozaca i to je to), sta putnik sme po zakonu itd itd

И пошто си оданде побегао и углавио се овде, већ би да објашњваш неке ствари људима који раде свој посао?

Ja zivim u republici koja ima svoje zakone, koje ja, eto poznajem.... Ti ljudi koji rade svoj posao, krse zakone i postavljaju se iznad njega. Da ga rade posteno, rec ne bi rekao ;)
Ne znam zasto tebe toliko muci odakle sam ja dosao, mora da si rodjeni beogradjanin, sprdnja cele srbije :lol:

Ja zivim u republici koja ima svoje zakone, koje ja, eto poznajem.... Ti ljudi koji rade svoj posao, krse zakone i postavljaju se iznad njega. Da ga rade posteno, rec ne bi rekao ;)
Ne znam zasto tebe toliko muci odakle sam ja dosao, mora da si rodjeni beogradjanin, sprdnja cele srbije :lol:

Причаш глупости, по шеснаести пут, права иду руку под руку са обавезама.

Kontrolori misle da imaju neka ovlascenja koja nikako nemaju i tu nastaje problem.
Naprzili ih kad su primljeni na posao.

Kad bi im neko napisao krivicnu prijavu zbog protivpravnog zadrzavanja, vuce za ruku ili sl nebi mogli da spavaju a ovi iz busplusa bi im okrenuli ledja.

Samo ako nekoga protivpravno uhvatis za ruku mozes da popijes krivicnu [znam iz sopstvenog iskustva]. Prvi put dobijes uslovnu sa novcanom kaznom [ako ti je prvi put] a drugi put ti ne gine robija.

Pa ti sad kume vidi.........

Prava kontrolora

• Da udalji putnika bez karte iz vozila
  • Da napiše kaznu zbog vožnje bez karte
Obaveze kontrolora
Da bude pristojan u ophođenju
s putnicima
Da pokazaže službenu legitimaciju
Da ne ulazi u raspravu s putnicima

Prava putnika

• Može da naplati osiguranje u slučaju nesreće
  • Da prijavi drsko ponašanje kontrolora
  • Da prijavi nepropisno ponašanje vozača

• Obaveze putnika
  • Da poništi kartu (ako nema mesečnu markicu)
  • Da pokaže putnu ispravu kontroloru
  • Da ulazi u vozilo samo na stanici, ne van nje

Prava kontrolora

• Da udalji putnika bez karte iz vozila
  • Da napiše kaznu zbog vožnje bez karte
Obaveze kontrolora
Da bude pristojan u ophođenju
s putnicima
Da pokazaže službenu legitimaciju
Da ne ulazi u raspravu s putnicima

Prava putnika

• Može da naplati osiguranje u slučaju nesreće
  • Da prijavi drsko ponašanje kontrolora
  • Da prijavi nepropisno ponašanje vozača

• Obaveze putnika
  • Da poništi kartu (ako nema mesečnu markicu)
  • Da pokaže putnu ispravu kontroloru
  • Da ulazi u vozilo samo na stanici, ne van nje

Ovo si prekopirao sa sajta gde sve ide u prilog Busplusu.

Mogao si da napises jos i da kontrolor nema pravo da trazi licna dokumenta

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back