Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"a sta sa onim silnim pametnjakovicima koji otvaraju prozore na kojima pise MOLIMO NE OTVARAJTE PROZOR KLIMA RADI kako objasniti "genijalcima" da se klima deset puta brze kvari i NECE raditi ako u autobus ulaze kubici i kubici vrelog vazduha?"
Ima putnika idiota, ali i vozaca. Pa ne moze ukljuciti klimu tek u podne i ocekivati da neko zatvori prozor jer se umire na mestu! Treba da ukljuce cim krenu turu da bi imalo nekog efekta.
Lepa druzba s Platinom.

Ili ilustracija - ja placam 30 evra markicu i sta sve dobijam za te pare. Je l' ti mislis da to vredi toliko.

Ili ilustracija - para ima ali se trose na gluposti tipa najvisi pilon u galaksiji ili na novu glupost u najavi pilon u Baricu i slicno.

Za vreme komunizma, socijalizma i patriotizma, lako se placalo. Nego sada vi iz pro europskih stranaka treba da objasnite kako se to sada, kad je jelte svanulo sunce demokratije i slobode, nema ni za osnovne stvari.

Muvacilo se i pre i sada - ali se toliko pokralo da sada vise nema odakle.

Ko je 90tih nas standard bacio u blato?

Most je nesto skuplji jer ima u sebi i deo za metro - deo koji je najskuplji za pravljenje. Da je samo 3+3 trake automobilski most, verovatno je da bi bar trecinu manje kostao. Ipak, sam most ne cini ni pola ukupnih troskova. Vecinu cini ceo cvor petlji blizu sajma i uzdignuti autoput od mosta do ispred Tosinog bunara.

Sto se tice markice... Jeste ona za zaposlene mozda i skuplja nego troskovi, ali kad na to dodas umanjenu cenu za razne kategorije plus besplatnu voznju za svakoga ko je napunio 65 godina (a ima ovde penzionera kolko hoces) dobije se stanje takvo kakvo jeste. Da se zauvek placa - stanje bi bilo lakse.

Poslednja izmena:
"a sta sa onim silnim pametnjakovicima koji otvaraju prozore na kojima pise MOLIMO NE OTVARAJTE PROZOR KLIMA RADI kako objasniti "genijalcima" da se klima deset puta brze kvari i NECE raditi ako u autobus ulaze kubici i kubici vrelog vazduha?"
Ima putnika idiota, ali i vozaca. Pa ne moze ukljuciti klimu tek u podne i ocekivati da neko zatvori prozor jer se umire na mestu! Treba da ukljuce cim krenu turu da bi imalo nekog efekta.
Lepa druzba s Platinom.

Ako se vozis posle takvog slucaja, zatvoris prozor kad isti izadje. Problem je sto ima previse divljaka - moz' da budes prebijen i bez razloga... zato sto neko misli da... sta god - a sto u stvari ne postoji.

Most je nesto skuplji jer ima u sebi i deo za metro - deo koji je najskuplji za pravljenje. Da je samo 3+3 trake automobilski most, verovatno je da bi bar trecinu manje kostao. Ipak, sam most ne cini ni pola ukupnih troskova. Vecinu cini ceo cvor petlji blizu sajma i uzdignuti autoput od mosta do ispred Tosinog bunara.

Sto se tice markice... Jeste ona za zaposlene mozda i skuplja nego troskovi, ali kad na to dodas umanjenu cenu za razne kategorije plus besplatnu voznju za svakoga ko je napunio 65 godina (a ima ovde penzionera kolko hoces) dobije se stanje takvo kakvo jeste. Da se zauvek placa - stanje bi bilo lakse.

Tebi stalno smetaju gradjani stariji od 65 godina. Evo sada je 10 avgust, a moja majka koja ima 65 godina se nije vozila nijednom gradskim prevozom od pocetka meseca. Zasto bi onda placala neku skupu markicu.

Platine, zašto pokušavaš da braniš neodbranjivo? Zašto braniš lopova Đilasa i njegovu razbojničku bandu koju predvode šofer i gangula? Uostalom, neka stručniji od mene kažu zašto je most na Adi tako spektakularan promašaj:

А да ли клима заиста и ради?

Ја богами отварам кад год ми је загушљиво, нека неко проба да ме спречи.

da klima radi ! a sad vidim i ko otvara prozore na busu kako si se odala
i niko nije primitivan da primitivca i egoistu sprecava da se ponasa kako je navikao
da te neko sprecava to bi bio fizicki atak na tvoju "personu" a tako se lepo vaspitani ljudi ne ponasaju
:D

Poslednja izmena:
Lepa druzba s Platinom.

majstore ja branim samo Platinov stav koji se podudara sa mojim PLATI KARTU I VOZI SE
jer da se ponovim, siguran sam da i pogacicu placas pekaru a priznaj da je preskupa jer 100gr brasna ti prodaje kao po kile leba zar ne?

da klima radi ! a sad vidim i ko otvara prozore na busu kako si se odala
i niko nije primitivan da primitivca i egoistu sprecava da se ponasa kako je navikao
da te neko sprecava to bi bio fizicki atak na tvoju "personu" a tako se lepo vaspitani ljudi ne ponasaju
:D

Значи, ти видиш натпис да "клима ради" и гушиш се као мамлаз иако заправо не ради, важно је шта пише. :lol:

Генијално.

Tebi stalno smetaju gradjani stariji od 65 godina. Evo sada je 10 avgust, a moja majka koja ima 65 godina se nije vozila nijednom gradskim prevozom od pocetka meseca. Zasto bi onda placala neku skupu markicu.

Ne smetaju meni penzioneri, ali je GSPu problem sto je to veliki broj ljudi koji ne placa - smanjuje im se osnova prihoda.
Ako u Beogradu ima 200 hiljada takvih (a mislim da ima), to je sa cenom markice od 10 evra nekih 24 miliona evra godisnje. Ne kazem da to treba da se uradi... ali kazem da gsp nema dovoljan prihod od onih koje vozi besplatno ili za male pare.

Platine, zašto pokušavaš da braniš neodbranjivo? Zašto braniš lopova Đilasa i njegovu razbojničku bandu koju predvode šofer i gangula? Uostalom, neka stručniji od mene kažu zašto je most na Adi tako spektakularan promašaj:

Sta da branim? Djilasa koji jeste napravio most, pa kakav god da je - ili lupetanje SNS i ostalih vaski... Da ima krivice to bi odavno bilo na sudu. Koliko je to na sudu toliko je i istina (znaci: to je sve gola laz). Nesto mislim... mozda bi SNS i mogao da preuzme Beograd - ali ni za ovo sto sada drze nemaju nikoga od kvaliteta, pa su uvideli da je bolje da se ne mesaju.

- - - - - - - - - -

Čudo kako neki traže da se otvori prozor iako klima radi, čime se poništava efekat iste i jer nema vazduKa, a drugi da se zatvori prozor jer ih ubi promaja od tog istog vazduKa.

Prvi ne razmisljaju a drugi su zadrti. Ne znas ko je gori.

Е, ајде да се мало откачите од те климе.

Клима добро ради у мањем броју превозних средстава. Ту свакако спада и мој омиљени трамвај "шпанац".

Тамо где се њен рад недовољно или уопште не осећа, што ће рећи да клима заправо НЕ РАДИ, на педесет степени и са стопедесет путника у возилу ИТЕКАКО имам право да дишем и то право остварујем на све могуће начине.

Sta da branim? Djilasa koji jeste napravio most, pa kakav god da je - ili lupetanje SNS i ostalih vaski... Da ima krivice to bi odavno bilo na sudu. Koliko je to na sudu toliko je i istina (znaci: to je sve gola laz). Nesto mislim... mozda bi SNS i mogao da preuzme Beograd - ali ni za ovo sto sada drze nemaju nikoga od kvaliteta, pa su uvideli da je bolje da se ne mesaju.

- - - - - - - - - -

Prvi ne razmisljaju a drugi su zadrti. Ne znas ko je gori.

Ako su za tebe ugledni arhitekti sa velikim brojem projekata u zemlji i u svetu, koji objašnjavaju zašto je most promašena investicija, "vaške", zaista ne znam šta da ti kažem. U stvari, nisi ni pogledao klip, jer bi znao da se SNS ne pominje u istom uopšte.
Završilo bi na sudu...da, naravno.:lol:Ti definitivno živiš u drugoj galaksiji, ili si toliko naivan da se pitam kako uopšte prelaziš ulicu a da te neko ne prevari.

Ako su za tebe ugledni arhitekti sa velikim brojem projekata u zemlji i u svetu, koji objašnjavaju zašto je most promašena investicija, "vaške", zaista ne znam šta da ti kažem. U stvari, nisi ni pogledao klip, jer bi znao da se SNS ne pominje u istom uopšte.
Završilo bi na sudu...da, naravno.:lol:Ti definitivno živiš u drugoj galaksiji, ili si toliko naivan da se pitam kako uopšte prelaziš ulicu a da te neko ne prevari.

verovatno nije pogledao klip, ai da jeste verovatno bi i dalje govorio kako je 'bitno što je đilas napravio most, pa kakav god da je'
nego, postavlja se pitanje zašto srpska najodvratnija stranka (obzirom da su potrošili 148 tona papira za plakate na temu mosta i đilasa) nije uradila reviziju troškova?

Ne smetaju meni penzioneri, ali je GSPu problem sto je to veliki broj ljudi koji ne placa - smanjuje im se osnova prihoda.
Ako u Beogradu ima 200 hiljada takvih (a mislim da ima), to je sa cenom markice od 10 evra nekih 24 miliona evra godisnje. Ne kazem da to treba da se uradi... ali kazem da gsp nema dovoljan prihod od onih koje vozi besplatno ili za male pare.

A koliko se od tih 200.000 vozi autobusom. Evo na primer moja majka je godinu dana placala tu markicu od 10 evra, a da se nije vozila vise od 2 puta mesecno, a bilo je meseci kada se nije vozila nijednom, na primer februar prosle godine kad je bio sneg i led i nije se moglo ni doci do neociscenih stanica, a platila je markicu za taj mesec. U Becu markica ne vazi za mesec vec 30 dana od prvog ulaska (kucanja) u autobus. Znaci, u Becu je moja majka mogla tu markicu da iskoristi u martu, na primer, bez problema, a ovde je bukvalno opljackana. Ako ti kazes gde to ima da se neko vozi a da ne plati, onda mi reci gde to ima da neko plati, a da ne dobije nista.

majstore ja branim samo Platinov stav koji se podudara sa mojim PLATI KARTU I VOZI SE
jer da se ponovim, siguran sam da i pogacicu placas pekaru a priznaj da je preskupa jer 100gr brasna ti prodaje kao po kile leba zar ne?

Zmaju, ja dok ne vidim da pise PGP (privatni gradski prevoz), te dve stvari nikako nmg posmatrati u istoj ravni.

@Tzar
Mozda tvoja majka ne ide cesto, ali ne mozes reci da drugi stariji gradjani ne idu.

Gledao sam to sve, spamovanje do 101 i nazad. Ali da mi neko onda kaze, posto ima raznih strucnjaka, zasto je Beograd 30-40 godina cekao da dobije most na Savi uzvodno od autoputa? "Slozni" su kao politicari. Dosao je Djilas i presekao je. Rekao je "tu... sada". Most ima deo i za metro - ali na metro cemo da cekamo vise godina.
Radi metroa cemo da pravimo jos jedan most, uvodno od Brankovog, gde ce osim sina da bude samo staza za pesake i nista vise, cime cemo da dobijemo jedan 'prsten' sa 'pipcima' ka Bulevaru, Banovom brdu, Zemunu i NBG (pored Jurija Gagarina).

Ono sto ja kritikujem je neodlucnost. Da su svi ti pobrojani strucnjaci pusteni da razglabaju, to bi trajalo doveka.

Citam pre neki dan, valjda je Velja izjavio, da Ada most sada vise nije potreban zato sto se od trase autoputa na desnoj obali Save odustalo i odlucilo se za levu obalu. Malo mi je to cudno, jer na levoj obali posle NBG nema velikih naselja - sve je na desnoj obali. Takodje, najavljeni most kod Barica je izmedju Ostruznice (koja je na obilaznici) i mosta Obrenovac - Surcin tako da ne vidim sta bi taj most spajao.
Mozda je ideja bila u skladu sa najavljenim premestanjem autobuske stanice na prostor "buvljaka".
Bolje neka se zalozi za dunavski most kod Vince - time bi konacno obilazak oko Beograda bio potpun. Ko zeli da dodje u Beograd, to moze lako da uradi, ali ko ide "od levo ka desno" mora da ide kroz grad - a to mu nije namera.

To za one koji bi da se voze besplatno ili da plate naknadno (sto nigde ne postoji).

Samo kao informaciju ću navesti za sve da se karta u gradskom autobuskom saobraćaju u Tokiju plaća po obavljenoj vožnji (na prednjim vratima).
Kod vozača postoji deo gde se stavljaju pare i u koji isti ima potpuni uvid i kontrolu.
Svi uredno plaćaju prevoz. Nikada nisam video da neko ne plati, a pretpostavljam da ako je i postojao više mu neće pasti na pamet da se švercuje.
Inače karta je 200 jena, pa koga zanima može da prevede u dinare.
Na svakom stajalištu postoje displeji sa obaveštenjima o nailasku autobusa.

Gledao sam to sve, spamovanje do 101 i nazad. Ali da mi neko onda kaze, posto ima raznih strucnjaka, zasto je Beograd 30-40 godina cekao da dobije most na Savi uzvodno od autoputa? "Slozni" su kao politicari. Dosao je Djilas i presekao je. Rekao je "tu... sada".
Svejedno to nije opravdanje za razbacivanje love iz budzeta.
A drugo ta prica o mostu je starija od Djilasa dosta. Tema je pokrenuta tamo jos oko 2003-2004 i imala je za reda velicine razumniji finansijski oblik.
Al' eto dosao Djilas i preseko u svoju korist. Boli ga k. ima supljih glava da ga brane do iznemoglosti, ko sto su Slobu penzosi.

^ Upravo. Most je mogao/morao da se uradi dosta skromnije. Nije bilo opravdano da to bude neko cudo arhitekture, jer nismo mi UAE ili neka druga arapska zemlja koja ne zna sta ce s para, pa ajd samo da se trosi.
Ostali koji nisu mogli da "preseku", ne znaci da su bili neodlucni, vec da nisu toliki dzukci kao Platinov voljeni drug gradonacelnik.

Gledao sam to sve, spamovanje do 101 i nazad. Ali da mi neko onda kaze, posto ima raznih strucnjaka, zasto je Beograd 30-40 godina cekao da dobije most na Savi uzvodno od autoputa? "Slozni" su kao politicari. Dosao je Djilas i presekao je. Rekao je "tu... sada".

Ono sto ja kritikujem je neodlucnost. Da su svi ti pobrojani strucnjaci pusteni da razglabaju, to bi trajalo doveka.

čuj pre 40 godina. pa nije nam trebao most pre 40 godina, a ni pre 30. naravno da đilas nije ništa presekao, osim što je finansijski upropastio grad. u.pro.pa.sti.o. stručnjaci su tu da razglabaju pa kad se nađe najbolje rešenje onda se radi, nije ti ovo izgradnja parkinga na pančevačkom buvljaku pa da đilas nešto preseca, a mentoli projektuju i grade.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back