Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro, nemojmo preterivati, ovo ne moze biti neka zamerka, jer kao sto rece @tab, nije bas normalno vozacu pruziti 5 ili 2k dinara, jer i u prodavnicama cesto nerado primaju te apoene.

U nesposobnim prodavnicama tipa Maksi. U takvim prodavnicama vlada javasluk na sve strane. Sutra zovem inspekciju za Maksi kod mene u kraju jer drze robu kojoj je istekao rok 16 dana. Umesto da je sklone uvaljuju je ljudima na snizenju. Gde ne znaju da ti vrate kusur tu budi siguran da jos nesto ne valja.

A udji u Vero na primer, videces da ce da ti vrati 5k ko nista. Kad podigne deo sa sitnisem unutra ko u sefu banke, a sefice smene stalno ih obilaze i pitaju kome treba sitno.

„Apeks“ na „Bus plus“ karticama zaradio milione evra
N. V. BRKOVIĆ | 01. jul 2013. 21:28 | Komentara: 109
Sistem "Bus Plus" za nepune dve godine funkcionisanja u prestonici inkasirao veliki novac, samo na izradi kartica oko 4,3 miliona evra

001-Bus-plus-010713-1697_620x0.jpg

NA račun firme "Apeks", koja je zadužena za naplatu i kontrolu karata, kao i praćenje vozila javnog gradskog prevoza u Beogradu, svakog meseca slije se deo od prodaje dopuna, ali izdvojen iz budžeta grada. Osim ovog prihoda, privatni konzorcijum po ugovoru ima "čistu" zaradu od prodaje plastičnih i papirnih kartica. I od uvođenja sistema samo na izradi kartica zaradili su oko 4,3 miliona evra.
Više na
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:441853-Apeks-na-Bus-plus-karticama-zaradio-milione-evra

Nije ilegalac, prijavljena je u Beogradu, a po uslovima koje daje Biro ne može da dobije markicu od 1100 dinara. A o markicama za zaposlene da ne govorimo. Jesi li svestan šta znači nekome ko ima platu 20-25000 dinara da izdvoji 3200 dinara za markicu? Gde živiš ti?

Onda jedino moze da bude "matori" student, preko 27 na visoj skoli ili preko 30 na faksu - koja istovremeno radi. Ja sam godinama bio slucaj tog matorog studenta na visoj - a nisam bio zaposlen u tom periodu ni na jedan nacin.
Jedina mogucnost da dobijem markicu je bio da se prvo ispisem (pa onda upisem, priznavanje predmeta itd. :roll: mnogo para). Da sam bio prvo radio na upisu na visu pa postao nezaposleni - onda bi mi dali markicu :roll:
U tom periodu matorog studenta sam cesto isao peske jedan deo puta (posto sam u centru, pa do Trga ili Banije, odakle sam hvatao "daleki" prevoz).
Bolonjski sistem je napravljen da bi se studiranje brzo zavrsilo - tako da sam ja platio cenu razvlacenja. Ja sam svestan toga i ne bunim se.

Niko nije rekao da je zivot u Beogradu lak i jeftin. Ovde postoji gomila pravila i vrlo je skupo. Nije problem cena markice nego velicina plate. A markica je takva jer nafta i struja kostaju toliko koliko kostaju.

Poslednja izmena:
Onda jedino moze da bude "matori" student, preko 27 na visoj skoli ili preko 30 na faksu - koja istovremeno radi. Ja sam godinama bio slucaj tog matorog studenta na visoj - a nisam bio zaposlen u tom periodu ni na jedan nacin.
Jedina mogucnost da dobijem markicu je bio da se prvo ispisem (pa onda upisem, priznavanje predmeta itd. :roll: mnogo para). Da sam bio prvo radio na upisu na visu pa postao nezaposleni - onda bi mi dali markicu :roll:
U tom periodu matorog studenta sam cesto isao peske jedan deo puta (posto sam u centru, pa do Trga ili Banije, odakle sam hvatao "daleki" prevoz).
Bolonjski sistem je napravljen da bi se studiranje brzo zavrsilo - tako da sam ja platio cenu razvlacenja. Ja sam svestan toga i ne bunim se.

Niko nije rekao da je zivot u Beogradu lak i jeftin. Ovde postoji gomila pravila i vrlo je skupo. Nije problem cena markice nego velicina plate. A markica je takva jer nafta i struja kostaju toliko koliko kostaju.

Nije student, ali nema veze.

Život nije lak ni jeftin nigde u Srbiji.Ali dobro, Đilasova vlast sve radi zbog dobrobiti građana, nesebično se žrtvujući da uvede busplus i onaj savršeno funkcionalni most na Adi.:bye:

U proteklih 9 godina cena karte porasla 7 puta a cena nafte 3 puta.
I kako je onda karta takva ako nafta kosta toliko koliko kosta?

To je lep opis, ali tek kada se krenulo u izvodjenje radova. Ja pitam - sta je dovelo do toga da uopste zamene stari ITS sistem?

- - - - - - - - - -

A da nije mozda uveden zbog dubioze u koju je GSP padao, mooozda? :whistling:

Najlakse je zalepiti etiketu "mafijas" ili "izdajnik"... ali je problem sto za to nema dokaza.

A jel ti stvarno veruješ toj lopuži i lažovčini, tj. veruješ u njegovu (stranku) politiku ili se samo zezaš? :eek:

A jel ti stvarno veruješ toj lopuži i lažovčini, tj. veruješ u njegovu (stranku) politiku ili se samo zezaš? :eek:

E pa vidis, ja jesam dosledan. Ne igram po forumu igrice ovo-ono. Sve sto ovde pisem sam spreman da ponovim i uzivo, ako dodje do takvog slucaja. Cak, uzivo sam spreman da kazem mnogo vise i ostrije. Ovde je moja mirna, fina i uvek kulturna verzija.
A sa druge strane, odgovorno tvrdim da nisam idolopoklonik stranke za koju glasam. Imam primedbi vec odavno, ali je zbir dobrog osetno veci od zbira losih stvari. Slucaj jeste da sam ja privatno imao ideje oko nekih stvari koje grad sada sprovodi, tako da cu ja to svakako da podrzim, a desava se i da grad nesto preduzme, cega se ja nisam setio, a da mi se svidi.

Most, na koji se urla da je preskup, nije skup zbog traka za automobile ili pesake, skup je zbog konstrukcije za metro, u sredini - a koja nece da bude iskoriscena jos 5 godina. Bez toga - ovaj most bi se radio za pola para, garantujem. Mesto mosta je jedino moguce - osim ako ne zelimo da imamo most na sred plaze Ade ili preko Makisa... mozda tamo postoji neka fabrika vode? :whistling: Pa dok bi se to sve zaobislo - naidjemo na Ostruznicki most. A malo je nelogicno da izmedju Ostruznice i Gazele postoji samo Sava.

Grad bi mogao da resi veliki deo problema da prestane da dotira besplatan prevoz za svakog sa navrsenih 65 godina. Odokativnom procenom mi se cini da ovde ima bar 300 hiljada penzionera. To puta 12 meseci i markicom od 1100 dinara, kroz 110 kurs daje nekih 36 miliona evra. Godisnji minus GSPa je 150.
Ima jos primera gde grad ne mora, ali ipak radi.

- - - - - - - - - -

Vozila se ne kupiju od poskupelih karata vec od silnih uzetih kredita. Kao i "najlepsi i najveci most na svetu."

A krediti se uzimaju jer fali kategorija "kes".

E pa vidis, ja jesam dosledan. Ne igram po forumu igrice ovo-ono. Sve sto ovde pisem sam spreman da ponovim i uzivo, ako dodje do takvog slucaja. Cak, uzivo sam spreman da kazem mnogo vise i ostrije. Ovde je moja mirna, fina i uvek kulturna verzija.
A sa druge strane, odgovorno tvrdim da nisam idolopoklonik stranke za koju glasam. Imam primedbi vec odavno, ali je zbir dobrog osetno veci od zbira losih stvari. Slucaj jeste da sam ja privatno imao ideje oko nekih stvari koje grad sada sprovodi, tako da cu ja to svakako da podrzim, a desava se i da grad nesto preduzme, cega se ja nisam setio, a da mi se svidi.

Most, na koji se urla da je preskup, nije skup zbog traka za automobile ili pesake, skup je zbog konstrukcije za metro, u sredini - a koja nece da bude iskoriscena jos 5 godina. Bez toga - ovaj most bi se radio za pola para, garantujem. Mesto mosta je jedino moguce - osim ako ne zelimo da imamo most na sred plaze Ade ili preko Makisa... mozda tamo postoji neka fabrika vode? :whistling: Pa dok bi se to sve zaobislo - naidjemo na Ostruznicki most. A malo je nelogicno da izmedju Ostruznice i Gazele postoji samo Sava.

Grad bi mogao da resi veliki deo problema da prestane da dotira besplatan prevoz za svakog sa navrsenih 65 godina. Odokativnom procenom mi se cini da ovde ima bar 300 hiljada penzionera. To puta 12 meseci i markicom od 1100 dinara, kroz 110 kurs daje nekih 36 miliona evra. Godisnji minus GSPa je 150.

- - - - - - - - - -

Most ko Ade je strateski na odlicnom mestu,i svaka dalja polemika na tu emu je idiotska,blago receno! ;)

A sto se GSP-a tice,cudno je da se toliko kuka,kada je u Lasti jos gore.
A ja bas potenciram Lastu,vidi se da zivim u niihovom reonu. Ali stvarno,oni su bas skupi.

Most ko Ade je strateski na odlicnom mestu,i svaka dalja polemika na tu emu je idiotska,blago receno! ;)

A sto se GSP-a tice,cudno je da se toliko kuka,kada je u Lasti jos gore.
A ja bas potenciram Lastu,vidi se da zivim u niihovom reonu. Ali stvarno,oni su bas skupi.

Samo poredjenja radi... Znam pouzdano da je u NS pojedinacna karta bila 45 dinara, a nekakva "centar" + zona prema Beocinu bila oko 6000. A onda su dosli "oslobodioci" pa su cene 50 i oko 7000. A ta markica od 7000 tesko da pokriva teritoriju koju pokriva GSP sa cenom kostanja 3200... i nikom nista :whistling:

I koliko vozila prodje preko tog mosta koji je na "idealnoj" lokaciji? :lol: I ugradjivanja preko ledja gradjana, naravno nije bilo? Takav most se isplati i za vise para. :megalol:

Preko mosta, sa poluizgradjenim pristupnim putevima predje 35000 vozila na dan. Maksimum Gazele je (bio) 160 hiljada. Nema novih podataka, koliko se postize na Gazeli. Moze da se pretpostavi da ce preko Ada mosta da bude i duplo vozila - ali kad se sva petljavina od pristupnih puteva zavrsi. Gazela, sa druge strane, tih problema nikad nije imala jer Gazela jeste autoput.

Samo poredjenja radi... Znam pouzdano da je u NS pojedinacna karta bila 45 dinara, a nekakva "centar" + zona prema Beocinu bila oko 6000. A onda su dosli "oslobodioci" pa su cene 50 i oko 7000. A ta markica od 7000 tesko da pokriva teritoriju koju pokriva GSP sa cenom kostanja 3200... i nikom nista :whistling:

Cena pojedinačne karte u prvoj zoni je 50 dinara, a mesečne za zaposlene, u zavisnosti od zone, od 1775 do 9300 dinara. Ono što je zanimljivo jeste da može da se kupi dnevna karta za 215 dinara za prvu zonu. Trustu pilećih mozogva u beogradskoj vlasti je palo na pamet da prodaje kartu koja važi 75 minuta, a košta 100 dinara. Kome takva karta treba? Zaposlenima? Studentima? Nekome ko će od jednog do drugog kraja grada da potroši više od 75 minuta zbog gužvi?

- - - - - - - - - -

Šta to znači, da bi mogao uživo i da izvređaš nekoga ko se ne slaže sa politikom koju vodi DS? Pa ni radikal ti nije ravan.

Ne znaš o čemu pričaš. Most preko Ade je na najgorem mogućem mestu i ne rešava nijedan saobraćajni problem. Bilo bi mnogo logičnije da je sagrađen na Makišu i da bude spojen sa obrenovačkom obilaznicom. Ili, što je projekat za koji se i rahmetli Đinđić zalagao, i to postojeći urađen projekat prema kojem je decenijama građena infrastruktura, za most koji bi išao iz pravca Nemanjine, preko železničke stanice, direktno na Novi Beograd.Samo jedna od prednosti tog projekta je već postojeća infrastruktura i prirodna fluktuacija vozila.A ovako mora da se gradi cela nova infrastruktura koja će se prilagodii novom mostu. Onome ko te slagao da mostom na Adi prolazi 35000 vozila dnevno opali šamar, jer te smatra budalom.Zašto bih išao mostom na Adi, da bih izbio na blokove, pa onda preko MIlentija Popovića, pa Mihajla Pupina, pa do opštine i dalje prema Zemunu kad ću to mnogo brže da uradim preko gazele, autoputem i izbijam direkt na opštinu, a odatle gde hoću? Da bih iz pravca grada izbio na most na Adi, opet moram da prođem usko grlo sajma, i obrnuto.Most nije skup zbog trase za izmaštani metro, već zbog prilaznica i tunela koji će morati da se probija prema Rakovici.Da ne govorim o zaista debilnom rešenju skretanja prema BBrdu i pravo ka Rakovici, i skretanja iz pravca BBrda i rakovice ka gradu, gde se tri trake spajaju u jednu, sa lošom signalizacijom.Često vozim Gazelom i bacim pogled na most na Adi: prazan je. Nema pet vozila istovremeno na njemu.Drugo, zašto je reka premoštena na najširem mestu? Kako je i na koji način cena mosta skočila sa 90 na 404 000 000 evra? Što je Hajdin pretio da će da da ostavku ako se ne prihvati rešenje mosta na Adi? Kako to da se slučajno preko firme njegovog sina uvezu noseći kablovi mosta, i to iz Kine? Zašto su svi vodeći arhitekti, kao što je Brana Jovin, na primer, protiv tog mosta? Platine, moraš da skineš ružičaste DS naočare i sagledaš realnost. A realnost je da je Slobina kamarila mala deca za lopovsku bandu iz DS.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

A gde je keš? Zašto je uzet kredit od 280 miliona evra za 40 čeških autobusa? Koliko košta jedan zglobni autobus, 7 miliona evra?

I koliko vozila prodje preko tog mosta koji je na "idealnoj" lokaciji? :lol: I ugradjivanja preko ledja gradjana, naravno nije bilo? Takav most se isplati i za vise para. :megalol:

-

ne ulazim u pricu da li je mogao da bude jeftiniji ali je cinjenica da je most bio potreban na tom mestu jer je do tad postojalo veliko kruzenje na putanji novi beograd cukarica i sva naselja u toj zoni (raznorzna brda itd...) a osim toga smanjen je pritisak na vec dosta opterecenu zonu kod sajma a i samu gazelu..tako da je most postavljen na dobrom mestu i bio je potreban

a sad druga stvar je da li je mogao biti jeftiniji..u to vec ne ulazim.

koliko vidim prilazni putevi se jos grade i dosta njih je blokirano.. jos to nije profunkcionisalo...
na primer ja ne znam da li se trenutno na njega i mozes popeti ako ides iz pravca ade?
znam da pre dva meseca kad sam prolazio nije moglo..samo je bilo brdo nekih provlacenja kako koji deo otvore za prolaz....mozda su sad otvorili neki prolaz i za NB

koliko vidim prilazni putevi se jos grade i dosta njih je blokirano.. jos to nije profunkcionisalo...
na primer ja ne znam da li se trenutno na njega i mozes popeti ako ides iz pravca ade?
znam da pre dva meseca kad sam prolazio nije moglo..samo je bilo brdo nekih provlacenja kako koji deo otvore za prolaz....mozda su sad otvorili neki prolaz i za NB

Iz pravca Banovg Brda i hipodroma može da se koristi, što je bila osnovna ideja, ali ga opet niko ne koristi. Ne znam da li voziš, ali probaj da prođeš pored Sajma negde oko pola 9 ujutru i oko 5 popodne. Da vidiš kako nema gužve.

ne ulazim u pricu da li je mogao da bude jeftiniji ali je cinjenica da je most bio potreban na tom mestu jer je do tad postojalo veliko kruzenje na putanji novi beograd cukarica i sva naselja u toj zoni (raznorzna brda itd...) a osim toga smanjen je pritisak na vec dosta opterecenu zonu kod sajma a i samu gazelu..tako da je most postavljen na dobrom mestu i bio je potreban

a sad druga stvar je da li je mogao biti jeftiniji..u to vec ne ulazim.

Nikakav pritisak nije smanjen. Jer da bi došao na BB iz pravca sajma, moram da pređem gužvu na Gazeli, gužvu kod Sajma, a onda preko hipodromske petlje uletim u gužvu u Požeškoj. Ponekad se pitam u kakavoj paralelnoj stvarnosti vi ljudi živite.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back