Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
^ Da, jbt, one krivine su stvarno horor! :evil:

- - - - - - - - - -

Vitez Kojo, znam da je ovo potpuno van teme, ali sam se registrovala na Krstaricu da bih mogla da te pitam kako i gde da nadjem CD za Italijanski Rosetta Stone posto sam videla da si pisao da imas na flash-u, a preskupo mi je da ga kupujem sa sajta. Hvala unapred!

Mogla si mu poslati privatnu poruku ili pitati tamo gde je rekao da ima, a ne gde ti padne napamet, na temi koja nema nikakve veze.

Ne zaboravi da ada most podrazumeva i šinski deo koji nikada neće biti odrađen.
Znači kad se oduzme to koliki je odnos ada - gazela (koja je samo za automobile)
Ne znam mičeš li svoje dupence s' dorČola, jel si se provozao skoro onim roler - kosterom.
Baci pogled na bilo koji stari plan grada. Novi (provereno) neće izaći dok se ne odradi cela ona glupa petlja kod jugopetrola.
Pogledaj kako je iš'o put od gospodarske do jugopetrola.
To nije NI JEDNA PUNA STANICA a sada je da se to prođe potrebno iz pravca čukarice 3 minuta a o onom kretenizmu iz pravca grada tek da ne govorim.
Da bi se olakšao put onima koji tu što kolima, što kamionima protutnje u tranzitu, ja (mi) svakog dana u autobusu izgubim dodatnih 7 minuta života na đilasove krivine.

Onda ces da budes vrlo ljuta sve do 1. septembra, do kada ce izmene u saobracaju da vaze.
Juce sam isao do Ada mosta, kod pilona se popeo stepenicama na most i peske presao na drugu stranu. Dobar pogled na okolinu. Moram da pronadjem put kako da stignem do pesacke staze trake koja se krece ka NBG.

- - - - - - - - - -

^ Da, jbt, one krivine su stvarno horor! :evil:

Taj kruzni tok, koji nije u potpunosti pusten, je kljucna petlja sa strane sajma. Preko nje ce da se vrsi skretanje na sve strane, sva polukruzna okretanja i slicno. To je do sada bilo moguce samo u nekoj meri i nije bilo dobro izvedeno.

Onda ces da budes vrlo ljuta sve do 1. septembra, do kada ce izmene u saobracaju da vaze.
Juce sam isao do Ada mosta, kod pilona se popeo stepenicama na most i peske presao na drugu stranu. Dobar pogled na okolinu. Moram da pronadjem put kako da stignem do pesacke staze trake koja se krece ka NBG.

- - - - - - - - - -

Taj kruzni tok, koji nije u potpunosti pusten, je kljucna petlja sa strane sajma. Preko nje ce da se vrsi skretanje na sve strane, sva polukruzna okretanja i slicno. To je do sada bilo moguce samo u nekoj meri i nije bilo dobro izvedeno.

Ma jel si se vozio? Onako, odokativno, tebi je iz tog dela grada verovatno tridesetsedmica jedna od najboljih solucija ne bi li osetio čari krivina i kretenizma.
To uopšte nije dobro izvedeno. A to kakav je pogled sa mosta, uopšte nije bitno.
Šta bi? Kolika je širina vašeg mosta bez onog dela predviđenog za šine? (inače neviđenu promašenu investiciju)

Poslednja izmena:
Ma jel si se vozio? Onako, odokativno, tebi je iz tog dela grada verovatno tridesetsedmica jedna od najboljih solucija ne bi li osetio čari krivina i kretenizma.
To uopšte nije dobro izvedeno. A to kakav je pogled sa mosta, uopšte nije bitno.
Šta bi? Kolika je širina vašeg mosta bez onog dela predviđenog za šine? (inače neviđenu promašenu investiciju)

Jeste, 37mica me je prevezla iz pravca Sajma, pa sidjoh kod Ade (i posle skrenuh desno, a svi ostali odose levo, na brckanje). Tu nije predvidjena nijedna stalna trasa autobusa, tako da... do septembra, a onda ce sve da podseca na staro, ali osetno unapredjeno.

@Platin
Fuckin' kruzni tok na mestu gde je uvek bio pravac? I ono nije kruzni, vise lici na tobogan.

Ono braon, gde pise 'Radnicka' bi trebalo valjda od septembra da postoji, sa razlikom da je pre bio jedan nadvoznjak i jedan podvoznjak, 2+2 trake, a sada ce da budu dva nadvoznjaka 3+3 trake (isto kao i ulice pre i posle, prohodnost ce da bude dobra).
Crvenom bojom je oznacena trenutna trasa gsp-a (do septembra).
Glavni pravac mosta (i najvisi nivo) je onaj ocigledan, pravo sa njega.
Ispod (u sredini visine) je kruzni tok.
Najnizi ce da budu nadvoznjaci - gde je jedan napravljen a drugi se tek pravi.
Dosadasnji ulaz na most od Sajma je onesposobljen (oznaceno crnim), moze da se ide samo putem oznacenim zelenom strelicom... na krug pa desno.

- - - - - - - - - -

Na tu stazu se dolazi iz pravca Sajma. Kad dođeš do silaznog dela te staze, naići ćeš da metalni gelender između kojeg (gelendera) i ograde mosta ima prostora za jednu osobu i to u dužini od skoro 500 metara. Dakle, ako neko ide u susret tebi iz suprotnog pravca, neko od vas mora da preskoči gelender i izađe na kolovoz, ili da se međusobno trljate dok se mimoilazite. O biciklu tu nema ni reči, jednostavno nema mesta dovoljno za pedale.Još jedno od genijalnih rešenja.

Na tu stazu se dolazi iz pravca Sajma. Kad dođeš do silaznog dela te staze, naići ćeš da metalni gelender između kojeg (gelendera) i ograde mosta ima prostora za jednu osobu i to u dužini od skoro 500 metara. Dakle, ako neko ide u susret tebi iz suprotnog pravca, neko od vas mora da preskoči gelender i izađe na kolovoz, ili da se međusobno trljate dok se mimoilazite. O biciklu tu nema ni reči, jednostavno nema mesta dovoljno za pedale.Još jedno od genijalnih rešenja.

:think: moracu da ispratim kako izgleda ulaz na stazu kojom sam isao prekljuce. Ja sam tek kod pilona usao na most.

606380.jpg

kako bi radili drugi sverceri,ne znam,ali definitivno bih placala prevoz da je jeftiniji (to moze,kad vec ne moze biti pristojniji).
iako znam da su retke kontrole,ipak uvek uredno platim prevoz na liniji 408...u gsp-u nema opcije `odaberi zonu`...tako da mozes da se vozis od pocetka do kraja za 72 dinara.meni to dodje dzab-dzaba.
lasta je dosta skuplja

znaci ispod majcice jasha i dz prevoz

BEOGRAD - Ako već nemaju kulturu, mogli bi da imaju bar malo ljudskosti.
Iz gradskog autobusa na liniji 23, koji je u sredu krenuo s Vidikovca u 14.35 časova, kontrolorka je izbacila trudnicu napolje zato što nije imala „bus-plus“ karticu za trudnice. Iako su trudnice oslobođene plaćanja vožnje u gradskom prevozu, kontrolorki to nije smetalo da trudnicu drsko istera iz vozila.

Svađa u autobusu

- Na početnoj stanici na Vidikovcu svi smo ušli u autobus 23 na prednja vrata jer je vozač samo njih otvorio. Autobus je odmah krenuo, a kad smo prošli jednu stanicu, jedna kontrolorka „bus-plusa“, koja je stajala na vratima, krenula je u proveru karata. Trudnica je sedela na prvom mestu iza vozača.

Kontrolorka je njoj prvoj prišla i zatražila kartu, na šta joj je devojka odgovorila da je trudnica. Kad je kontrolorka nastavila da joj traži kartu, devojka je pomislila da je ova nije razumela pa je ponovila da je trudna i pokazala stomačić. Na to joj je kontrolorka drsko kazala da mora da ima „bus-plus“ za trudnice - ispričala je za Kurir putnica i očevidac događaja T. T.

Izbacivanje

Ona tvrdi da je devojka kontrolorki sramežljivo rekla da nema „bus-plus“ karticu.
- Na to joj je kontrolorka drsko rekla da ona nije ginekolog i zatražila od nje da kupi kartu kod vozača ili da izađe iz autobusa. Vidno potresena trudnica izašla je iz autobusa - priča naša sagovornica i dodaje da je kontrolorka odbila da trudnici kaže kako se zove.

Bez odgovora

U „bus-plusu“ Kuriru je rečeno da sve odgovore u vezi s događajem u autobusu na liniji 23 potražimo od Direkcije za javni prevoz jer su svi kontrolori potpisali ugovor s Gradom Beogradom. Ni u Gradskom saobraćajnom preduzeću nisu hteli da se bave ovim slučajem. Bez odgovora smo ostali i u Direkciji za javni prevoz.

http://www.kurir-info.rs/bezobrazluk...-clanak-880755

Kad glupani rade. Samo manijak bi izbacio trudnicu napolje. Cak ni sam gradonacelnik vec odavno ne daje rigorozne izjave o takvim slucajevima, naprotiv.

Трудницa нa основу документaције дa је труднa вaди трудничку бус плус кaрту. Овa то очигледно није урaдилa, и сaд би неко требaло дa процењује величину и сaдржaј њеног стомaкa (сaло или живо створење унутрa), или дa се мисли дa ли је мождa стaвилa јaстук испод појaсa.

sve je to djitlerovo maslo

Djilas je vec vise puta davao i izjave da po njemu ne bi trebalo ni da bude izbacen ni neko ko je u punoj snazi - ali ko je jedini ko radi u porodici, ko ima decu itd.
Pa ko hoce da cuje, neka cuje.

- - - - - - - - - -

Трудницa нa основу документaције дa је труднa вaди трудничку бус плус кaрту. Овa то очигледно није урaдилa, и сaд би неко требaло дa процењује величину и сaдржaј њеног стомaкa (сaло или живо створење унутрa), или дa се мисли дa ли је мождa стaвилa јaстук испод појaсa.

Posto vide 5000 ljudi na dan - do sada su komotno mogli da nauce ko muva a ko prica istinu.

kako bi radili drugi sverceri,ne znam,ali definitivno bih placala prevoz da je jeftiniji (to moze,kad vec ne moze biti pristojniji).
iako znam da su retke kontrole,ipak uvek uredno platim prevoz na liniji 408...u gsp-u nema opcije `odaberi zonu`...tako da mozes da se vozis od pocetka do kraja za 72 dinara.meni to dodje dzab-dzaba.
lasta je dosta skuplja

Ova linija 408 od pocetne do poslednje stanice ima oko 32 km,a cena karte je 72 dinara?Recimo da je i do Obrenovca slicna razdaljina,a karta je 300 dinara u Lasti.Skrenucu zbog Laste......A direktor gsp-a bivsi prvi covek Obrenovca-Ceran.Pa,daj nam gsp liniju,da placamo i mi 72 dinara i da se vozimo kao ljudi ne osvrcuci se na kontrolore!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back