Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nista se ti ne brini za kusur :D... ali dok je god cena karte veca od cene hleba Sava
tesko ce ici naplata

Cena karte ima veze u Nemackoj. Smanjenje cene karte sa 72 na 20 dinara... ne bi ni za pola povecalo naplatu, ako se ostavi stanje bez kontrole. Vise efekta bi imalo izbacivanje Apexa iz posla... a i to samo zato sto se neki panicno boje privatne svojine. A privatna svojina je dobra jer privatna firma tezi da ima profit - dok drzavno mlacenje prazne slame moze da bude u minusu zauvek.

Tu si u pravu sto se tice drzavne svojine , jer to je samo presipanje supljeg u prazno
ali se ni privatnici nisu nesto pokazali ... cak ispali gori ... pa sad nadji srednje resenje

Da postavim jedno teoretsko pitanje: Ako bi u Beogradu bili SNS, SPS, DSS i ako bi oni rekli da Busplus sistem mora da ostane jer drugog resenja nema (pa bio Apexov ili GSPov) i da svako mora da plati kartu... Da li bi to proslo?

Buka nije na Apex, buka je politicka, a to nije dobro. Mnogo se laze, i vroma namerno. Ne moze se ubijanjem glavnog grada graditi Srbija.

Cena karte ima veze u Nemackoj. Smanjenje cene karte sa 72 na 20 dinara... ne bi ni za pola povecalo naplatu, ako se ostavi stanje bez kontrole. Vise efekta bi imalo izbacivanje Apexa iz posla... a i to samo zato sto se neki panicno boje privatne svojine. A privatna svojina je dobra jer privatna firma tezi da ima profit - dok drzavno mlacenje prazne slame moze da bude u minusu zauvek.

Nisi u pravu za smanjenje cene karte. Glavni problem je sto je po Ustavu Republike Srbije obavezno da poslodavac plati prevoz radniku od odredjene kilometraze. Svaka vlast, ma koja to bila, u Beogradu to vrlo dobro zna i dize cenu mesecne markice i pojedinacne karte tako da uzme onoliko koliko im treba ne proracunavajuci sve troskove prevoza. I zato na kraju ispada da je prevoz u Beogradu skoro kao u Becu ili Minhenu. A ljudi koji dobijaju pare za prevoz na ruke vrlo dobro shvataju da im je to +30 evra na platu od 200 evra. Pa malo li je. I zato ne placaju prevoz. Ali zato kada bi smanjili cenu karte za trecinu, vecina ljudi koji sada ne placaju, placali bi jer se niko ne bi zezao sa svercovanjem za 10 evra mesecno. E, ali u tom slucaju ne bi mogla da se ostvari projektovana zarada i morali bi polako da se kresu troskovi i smanjuju plate armiji zaposlenih u gradskom prevozu. To ne odgovara vecini ljudi koji rade u gradskom prevozu i tu je citava caka oko cene karte.
Ne moze ni jedan prevoz da se prodaje kao da smo na pijaci. Primer je cena autobuske karte za Novi Sad koja se odredjuje tako sto se prvo pogleda cena vozne karte, a zatim prethodna digne za odredjen procenat. Ne moze tako, mora malo struke da se ukljuci u proracun. Isto vazi i za gradski prevoz.

Nisi u pravu za smanjenje cene karte. Glavni problem je sto je po Ustavu Republike Srbije obavezno da poslodavac plati prevoz radniku od odredjene kilometraze. Svaka vlast, ma koja to bila, u Beogradu to vrlo dobro zna i dize cenu mesecne markice i pojedinacne karte tako da uzme onoliko koliko im treba ne proracunavajuci sve troskove prevoza. I zato na kraju ispada da je prevoz u Beogradu skoro kao u Becu ili Minhenu. A ljudi koji dobijaju pare za prevoz na ruke vrlo dobro shvataju da im je to +30 evra na platu od 200 evra. Pa malo li je. I zato ne placaju prevoz. Ali zato kada bi smanjili cenu karte za trecinu, vecina ljudi koji sada ne placaju, placali bi jer se niko ne bi zezao sa svercovanjem za 10 evra mesecno. E, ali u tom slucaju ne bi mogla da se ostvari projektovana zarada i morali bi polako da se kresu troskovi i smanjuju plate armiji zaposlenih u gradskom prevozu. To ne odgovara vecini ljudi koji rade u gradskom prevozu i tu je citava caka oko cene karte.
Ne moze ni jedan prevoz da se prodaje kao da smo na pijaci. Primer je cena autobuske karte za Novi Sad koja se odredjuje tako sto se prvo pogleda cena vozne karte, a zatim prethodna digne za odredjen procenat. Ne moze tako, mora malo struke da se ukljuci u proracun. Isto vazi i za gradski prevoz.

Nije problem u samovolji odredjivanja cena. Problem je u tome sto dizel jednako kosta i ovde i u Nemackoj (a dinar polako gubi vrednost prema evru). Neko mora da plati naftu koju kupujemo od Rusa, a koji nam je daju po regularnoj ceni, bez popusta.

Ako zaradu drzavne firme presipaju na drugih 5 koje su u dubiozi , pa onda i ta sto zaradjuje tavori
kao sto rade sa mojom .... nek presloze zaradu drugih i na cenu nafte jer ovde plate nisu kao u Nemackoj .
Nisam ja kriva sto mojih bar 5 generacija unazad je rodjeno ovde i sto nemam nikog na selu pa da mogu da se preselim ... a i zasto bi
Sto nesposobna gradska vlast ne ume da funkcionise sa gradskim parama domacinski nego sklapa nepovoljne ugovore sa bogtepita kojekakvim firmama
i pravi projekte koj su vec propali u okruzenju pre nego su usvojeni kod nas .
Za to se nekad odgovaralo kad losim potezima dovedes firmu koju vodis u problem

Nećemo.
Većina ovog naroda nema za autobusku kartu.
Čudi me kako mediokriteti to ne mogu da shvate.
Problem je u siromaštvu, a ne u nedisciplini !

Не,проблем је у недисциплини! Сва та сиромашна групација има новца и за цигарете,и за алкохолна пића,и за ово и оно,за свакојаке глупости,а нема да плати превоз. Цена карте од 72 дин.је ништа у односу на срамне цене у Ласти,које ми је више мука и да коментаришем.

Petre ne mesaj babe i zabe ... tema je buspljus .
Previse je siromasne grupacije ... cak i ovde ima jako puno ljudi koji zaradjuju 18-20.000 mesecno , pola i vise im ode na rashode , nemaju markicu a kao idu na posao za te pare ... treba jestiiiiiiiiiiii mesec dana , o odeci da ne pricam ..
jel ih treba ubiti do kraja bez ikakvog njihovog licnog zadovoljstva da bi placali preskupu voznju .
cena nije za nase uslove realna i gotovo .
E sad ste me iznervirali ... idem da se svercujem namerno iako imam bar 1000 din na onoj azdaji sto guta pare .
Pa da vidim ko ce da mi pridje ... do grada imam vremena da izlazim 16 puta iz busa i menjam ... solidarisem se :mrgreen:

Nije problem u samovolji odredjivanja cena. Problem je u tome sto dizel jednako kosta i ovde i u Nemackoj (a dinar polako gubi vrednost prema evru). Neko mora da plati naftu koju kupujemo od Rusa, a koji nam je daju po regularnoj ceni, bez popusta.

Dizel je maksimalno 15% troskova. Ne moze sve da se opravdava bez razmisljanja. Zasto ne pominjes da su plate zaposlenih u gradskom transportu x puta manje nego u Nemackoj. Ili delovi za domace autobuse. Ili struja koja je jeftinija nego u Nemackoj, a na koju idu trole i tramvaji. Ili da na primer ovde ne rade klime (koja je to usteda). Ili da se autobusi ne ciste (opet usteda)...

Ne vidim zasto se politizuje tema sa Rusima. Sta oni imaju sa tim. Nasa vlast nas gura u EU, a hoce dzabe naftu od Rusa. Koji je to prelom mozga.

bus-plus-uveo-nova-pr.jpg

:hahaha:

Nije nafta jedini sastojak troskova. Povrsno bi bilo smatrati da je nafta glavni krivac visoke cene prevoza. Nafta bi mogla da se oznaci kao uvecan deo u troskovima samo ako se dokaze da je sada skuplja nego pre vise godina. Prvo treba raditi na tome da se smanji potrosnja nafte.
I jos jedna stvar. Autobusi u Nemackoj i autobusi u Beogradu ne trose istu naftu. Nasi derivati su losijeg kvaliteta i jeftiniji i prevazidjeni u Nemackoj.

Poslednja izmena:

Zakacio si se ruske nafte ko pijan plota :roll: Ok , kontamo da si evro taliban i da onanises na EU ...
Zasto bi nam rusi davali ista sa popustom ? Ali eto , ako prodje juzni tok , dobijamo povoljniji gas . Dok su nam tvoje svabe porusile drzavu u vise navrata i pobili dobar deo stanovnistva , direktno umesani u cepanje Kosova itd itd .
Dosta vise sa EU propagandom .

Не,проблем је у недисциплини! Сва та сиромашна групација има новца и за цигарете,и за алкохолна пића,и за ово и оно,за свакојаке глупости,а нема да плати превоз. Цена карте од 72 дин.је ништа у односу на срамне цене у Ласти,које ми је више мука и да коментаришем.

'El vidiš sad ?
Tvoj komentar negira tvoje tvrdnje !

Nismo svi u istom položaju.
Mnogima je GSP "Lasta".
Svako se češe gde ga svrbi.

Nećemo.
Većina ovog naroda nema za autobusku kartu.
Čudi me kako mediokriteti to ne mogu da shvate.
Problem je u siromaštvu, a ne u nedisciplini !

Baš tako!

Meni su večeras napisali prvu kaznu. I šta sad dalje pitam se?! :think: Znači ima da pljušte kazne, ako danas promenim četiri prevoza, dobiću četiri računa, hajd' u proseku da računam dve kazne dnevno, za mesec dana to je 60 kazni, za više meseci ne smem ni da računam. :eek: Znači pravac u zatvor. :sad2:

eeeee ... vozala se ja danas :D ... i placala ofkorZ ( tucite me , banujte me ... al nemam petlje ... jos :( )
al sam se ucila svercovanju ... pa ono je milina ...
prvi / vise - slucaj/a -stavis sluske u uheta , pravis se lud kad ti se obrati
naravno nesme da te takne ni prstom ... proba par puta i prodje
drugi slucaj - pricas kao na mobu kad prilaze ... on/ona pita za kartu ... ti kazes .ahm ... okrenes se da ti ne smeta u razgovoru i nastavis
on stoji i ceka ... ti pricas ... pa kome dosadi ... izadjes kad ti dodje vreme ( nesme da povisi ton )
treci ... ovo je za izrazito visoke i razbacane --- pogledas ih kao muvu i kazes opet ahm ( to je kljucna rec , sve sam propratila :rotf:)
najgore je ... izvinjavati se ili bilo sta objasnjavati , dobijes kaznu ko vrata
Al bila mi je interesantna jedna ''veselica'' --zasela gospodja u rashladjen ''spanac'' i odvozala se do kraja , kako ko udje ona laganim korakom ustane ,
pita.... karta ... onda slede napred navedene scene , onda lepo sedne , pusti muziku do sledece ...
pa u 3lepe... ni ja nemam takvu klimu na poslu ... nepravda pa to ti je :(

Zna li iko kolika je njihova plata .... mozda promenim profesiju :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back