pa džabe je za sad 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
servis je zasad besplatan.
ma to je generalno bezveze resenje.. ok je da na stanici stoji display koji u realnom vrmemenu pokazuje koliko je ostalo minuta do busa ali da se salje sms je bezveze.. narocito sto je to ograniceno na jednog operatera a i naplacivace se uskoro..verovatno racunaju..kad neko pola sata ceka bus iznervirace se pa ce poslati taj kod
takodje ..zasto ovo nije dobro resenje.. posaljes sms..dobijes odgovor da ti za 2 minuta stize bus ali na putu do stanice dodje do zastoja..sto je veoma cesta pojava kod nas (ili se autobus preterano zadrzi na nekoj od prethodnih stanica i dzaba tebi sto pise 2 minuta kad on nece doci jos za 10 i onda opet saljes kod da proveris gde je pa opet trosis novac i tako...
zato je jedino normalno resenje minutaza na display-u koja u realnom vremenu prenosi podatke.
i onda kao ispred nekog totema svi na stanici stoje oko displaya i gledaju kao kad cekaju lift a on se ne pomera sa 4. sprata![]()
Ne pise vreme, vec broj stanica do tebe, sto je jos gore, jer cesto ne znas koliki je razmak stanica i kud prolazi bus, pa ne znas ni kad ce biti kod tebe.
Aleksandar_M:sistem će ti vratiti udaljenost svih linija koje se zaustavljaju na tom stajalištu
Ako znas da je udaljen jednu stanicu, to cesto znaci mnogo vise nego da ti kazu da stize za minut a njega uhvati na semaforu crveno koje traje 2 minuta.
Ne prikazuje udaljenost svih linija. Juce sam isprobala ovo na stanici Cukarica, kod Ade, gde staje bar 10 linija, a on mi je vratio udaljenost 4 najbliza busa. Kontam da prikazuje sve koji su udaljeni do odredjenog broja stanica, tj. da ne prikazuje udaljenost busa koji je npr. 10 stanica udaljen....
kljucno
to je bezobrazluk...zar nije receno da je obavestenje o stizanju autobusa jedna od pozitivnih strana novog sistema? a sad odjednom nece biti besplatan.
naravno da ce moci da ga koriste svi operateri jer je u pitanju novac
i usput..zasto je za to trebao busplus?
zar je toliko tesko bilo u svaku bus staviti po jedan gps uredjaj i obezbediti adekvatan softver?
Ne pise vreme, vec broj stanica do tebe, sto je jos gore, jer cesto ne znas koliki je razmak stanica i kud prolazi bus, pa ne znas ni kad ce biti kod tebe.
Sto se tice displeja na stanicama, to nazalost ne bi prezivelo ni dva dana, osim mozda u strogom centru.
Ne prikazuje udaljenost svih linija. Juce sam isprobala ovo na stanici Cukarica, kod Ade, gde staje bar 10 linija, a on mi je vratio udaljenost 4 najbliza busa. Kontam da prikazuje sve koji su udaljeni do odredjenog broja stanica, tj. da ne prikazuje udaljenost busa koji je npr. 10 stanica udaljen....
http://www.railway-technology.com/projects/belgrade-light-metro/Line routes of the light rail transit system
The 15 km long Line 1 will connect Tvornicka in Zemun to Ustanicka. The line, starting from Tvornicka, passes through the municipality of Novi Beograd and further stretches towards the Sava river.
After passing over the new river crossing bridge, the line enters deep-level tunnels and continues towards the University of Belgrade Faculty of Law.
The line will then continue on surface from this station and follow the Kralja Aleksandra Bulevard before ending at its intersection with Ustanicka.
Line 2 will continue from Banovo brdo to the Law Faculty downtown. It will share the Faculty of Law/Posta station with Line 1 and extend towards Slavija and Prokop in deep-level tunnels. It will further run towards Sajam and the Topcider terminus.
Line 3 will start from Novi Beograd terminus where it will have an interchange with Line 1 at Proleterske solidarnosti station. From there, the line will run through Novi Beograd mainline train station and continue over the Sava before ending at Banovo Brdo terminus.
Infrastructure of the €1bn public transport project
Line 1 of the Belgrade Light Metro will have 25 stations. The major stations include
- Tvornicka St (downtown Zemun terminus),
- TC Novi Beograd,
- Opština Novi Beograd,
- Bulevar Umetnosti,
- Arena 1,
- Proleterske solidarnosti,
- Šest Kaplara,
- Varoš Kapija,
- Akademija,
- Trg Republike,
- Trg Nikole Pašica,
- Pošta,
- Vukov spomenik,
- Ðeram,
- Lion,
- Cvetkova pijaca,
- Olimp,
- Kluz and
- Ustanicka St.
Line 2 will include stations at:
- Pravni fakultet,
- Slavija,
- Klinicki centar,
- Prokop,
- Sajam (Belgrade Fair) and
- Hipodrom / Topcider (Topcider terminus).
Line 3 will have stations at:
- Arena 2,
- Novi Beograd train station,
- Ada Ciganlija,
- Hipodrom / Topcider,
- Banovo Brdo,
- Blagoja Parovica Street and
- Požeška Street.
The new surface stations will have an 80 m long platform. The platform length at underground stations will be 100 m. Alstom will be responsible for the laying of track, catenaries and power supply. The company will also supply signalling equipment and rolling stock.
Rolling stock
In November 2011, Alstom signed a Memorandum of Understanding with the city of Belgrade to supply trains and a new rail transport system for the light rail metro. The characteristics of the rolling stock were defined under basic design standards.
Each railcar will be 35 m long and 2.65 m wide. It will be provided with single doors at its ends and double doors in the centre on either side. The design of the rolling stock will be finalised after the conclusion of the preliminary study.
pa je l' su makar stigli u tom roku?
ja probala nasumično, i izašla su mi 3 busa na po 2-3 stanice
al nešto ubodoh u zemunu![]()
Prikazuje provereno preko 20, mada se i meni desava da nema neke linije koja prolazi.
@Marge
Ali ako pise 9,12 ili vec koliko stanica, to ti vremenski znaci samo da ces mnoogo cekati.
Još samo da uvedu šine i sve će biti super...Line 3 will have stations at:
- Arena 2,
- Novi Beograd train station,
- Ada Ciganlija,
- Hipodrom / Topcider,
- Banovo Brdo,
- Blagoja Parovica Street and
- Požeška Street.
Kada sam napisao proširuju tramvajsku mrežu, to sam se našalio, jer nam izgleda žele prodati tramvaj kao metro. Završetak prve linije je planiran za 2017. Tačno je međutim, da se priča o metrou aktuelizuje pred izbore, ali sada sam preuzeo tekst sa ozbiljnijeg sajta koji se bavi tom tematikom, a ne lokalnih koji su u cilju promocije i kampanje, pa možda i bude nešto.
Ne mislim na tranvaj. Ti kolima nemaš ulaz na novi most ako ideš iz pravca sremčice npr.ide preko careve ćuprije, a verovatno će da rade pristupnicu i iz bulevara vojvode mišića
a tramvaj može samo do okretnice na banovom brdu, ne znam gde drugde
možda misle da postavljaju šine![]()