Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jednako pogubno je sto publika prihvata da bude doprinosima prijavljena na minimalac, a da 'pola plate' prima kes na ruke. Setice se za 10-20-30 godina da im penzija lici na dzeparac za unuke... ali ja necu ni da trepnem na takve pojave. Ja vec sada znam kako to moze da izgleda i pisem da bi jos neko procitao.

a sta moze..da kaze necu i popije otkaz?
opet se vracao na drzavu koja sve to zna kao sto znas ti, kao sto znam ja ali ne preduzima nista da to spreci vec nametima na vlasnike firmi jos ih vise stimulise da ne prijavljuju radnike ili da ih prijavljuju na minimalac...

Ja ne znam da li se ovde neko pravi lud ili stvarno nije normalan.

Elem, po nezavisnoj proceni prevoz ce na ovaj nacin da poskupi drasticno.

Ima najava da ce i personalizovane kartice morati da se validiraju tako da ce vrlo brzo biti potrosena uplata sa njih,

i morace da se dopunjuju. Vlasti kriju mnoge stvari oko ove velike pljacke naroda u najavi.

A o represiji da i ne govorim, posto ce bus-plus kontrolori biti radnici fizicko-tehnickog obezbedjenja koji ce bukvalno da terorisu ljude po autobusima!!!

Ja ne znam da li se ovde neko pravi lud ili stvarno nije normalan.

Elem, po nezavisnoj proceni prevoz ce na ovaj nacin da poskupi drasticno.

Ima najava da ce i personalizovane kartice morati da se validiraju tako da ce vrlo brzo biti potrosena uplata sa njih,

i morace da se dopunjuju. Vlasti kriju mnoge stvari oko ove velike pljacke naroda u najavi.

A o represiji da i ne govorim, posto ce bus-plus kontrolori biti radnici fizicko-tehnickog obezbedjenja koji ce bukvalno da terorisu ljude po autobusima!!!

Jos jednom da kazem:

Onaj ko je do sada imao markicu, imace i na dalje markicu. Znaci: platis ono sto si i neograniceno se vozikas (samo ne nocu od 00 do 04).

To sto je pre mesecna markica bila papirna a sad je plastika - nema veze.

I to sto se sad markice evidentiraju - jednako nema veze.

Markice se evidentiraju da bi se dobilo tacno obavestenje gde koliko ljudi ide, da mogu vozila da se povuku ili dodaju.
To sto ce vlasnici markica isto da prinose plastiku aparatu kao i vlasnici nepersonalizovanih plastika, to nema veze i vlasnike markica se ne tice uopste. To su sve sasvim odvojene price.

a sta moze..da kaze necu i popije otkaz?
opet se vracao na drzavu koja sve to zna kao sto znas ti, kao sto znam ja ali ne preduzima nista da to spreci vec nametima na vlasnike firmi jos ih vise stimulise da ne prijavljuju radnike ili da ih prijavljuju na minimalac...

Ja verujem u red iako ja ovu drzavu zovem mala bara puna krokodila.

Neko mora da odrzava red. Ako svi podivljamo (kao sto neki zele), gradski prevoz ce da bude najmanja briga - nece ga ni biti.

Jos jednom da kazem:

Onaj ko je do sada imao markicu, imace i na dalje markicu. Znaci: platis ono sto si i neograniceno se vozikas (samo ne nocu od 00 do 04).

To sto je pre mesecna markica bila papirna a sad je plastika - nema veze.

I to sto se sad markice evidentiraju - jednako nema veze.

Markice se evidentiraju da bi se dobilo tacno obavestenje gde koliko ljudi ide, da mogu vozila da se povuku ili dodaju.
To sto ce vlasnici markica isto da prinose plastiku aparatu kao i vlasnici nepersonalizovanih plastika, to nema veze i vlasnike markica se ne tice uopste. To su sve sasvim odvojene price.

GDE?????
Na kiosku???

GDE?????
Na kiosku???

Ako vec imas tu personalizovanu (sa slikom i podacima) plastiku, procedura je:

Odes tamo gde si i do sada kupovala obicnu papirnu markicu, i svoju novu plastiku dopunis elektronski sa elektronskom markicom za sledeci mesec. To ce moci da se uradi tek od 25. januara.
Verovatno ces prodavcu dodati plastiku da je on provuce kroz neku aparaturu (slicno kao sto u prodavnici placas karticom).

Ne znam na koliko mesta si do sada mogla da kupis papirnu markicu, ali za ovo novo kazu "na 800 mesta po gradu"... tako da bih ja to procitao kao "da, zaista na svakom kiosku".

Ako vec imas tu personalizovanu (sa slikom i podacima) plastiku, procedura je:

Odes tamo gde si i do sada kupovala obicnu papirnu markicu, i svoju novu plastiku dopunis elektronski sa elektronskom markicom za sledeci mesec. To ce moci da se uradi tek od 25. januara.
Verovatno ces prodavcu dodati plastiku da je on provuce kroz neku aparaturu (slicno kao sto u prodavnici placas karticom).

Ne znam na koliko mesta si do sada mogla da kupis papirnu markicu, ali za ovo novo kazu "na 800 mesta po gradu"... tako da bih ja to procitao kao "da, zaista na svakom kiosku".

Mesečna markica kupuje se na kioscima GSP-a a koliko sam ja shvatila, oni sada nemaju nikakve veze sa tim.
Ta plastika nije više u njihovoj nadležnosti. Oni ostaju na papirnim za jednu vožnju.

Mesečna markica kupuje se na kioscima GSP-a a koliko sam ja shvatila, oni sada nemaju nikakve veze sa tim.
Ta plastika nije više u njihovoj nadležnosti. Oni ostaju na papirnim za jednu vožnju.

To je bilo nekada i to od 25. januara, za par dana, mozes da zaboravis da je ikada postojalo. Kupovinu elektronske markice za plastiku ces moci da obavis na onih oko 800 mesta koje Busplus najavljuje - znaci prakticno na svakom kiosku.

Novi elektronsko/plasticni sistem ce moci da se dopunjava kao prepaid mobilni, sa parama ili markicama, vec po potrebi tj. vrsti plastike koju imas.
Personalizovana plastika ce da se puni markicama.
Nepersonalizovana plastika ce da se puni parama.

obicne karte nalik fiskalnom racunu kupovacemo iskljucivo kod vozaca,i one nece morati da se ocitaju na onom televizoru :lol:
ono sto mene zanima-kako ce vozac da vozi ako recimo bar 5 putnika cekaju da kupe kartu...mislim ono ometanje vozaca,zabranjeno ometanje vozaca i tako to....
doduse,njihovi vozaci su ispraksani da voze jednom rukom,i tom istom menjaju brzine (vezbalo se to,precesto su pricali mobilnim u toku voznje).

danas isla svajcarcem do banovog brda,i vidim nema guzve i od srece se zbunim i uredno otkucam kartu.....kad sedoh,tek vidim koliko je tramvaj prljav.prozori uzas,a `patos`...imao je ono djubre koji se sasusi posle nekog `mokrog` dana.u povratku naravno nisam kucala kartu-iz revolta.

obicne karte nalik fiskalnom racunu kupovacemo iskljucivo kod vozaca,i one nece morati da se ocitaju na onom televizoru :lol:
ono sto mene zanima-kako ce vozac da vozi ako recimo bar 5 putnika cekaju da kupe kartu...mislim ono ometanje vozaca,zabranjeno ometanje vozaca i tako to....
doduse,njihovi vozaci su ispraksani da voze jednom rukom,i tom istom menjaju brzine (vezbalo se to,precesto su pricali mobilnim u toku voznje).

danas isla svajcarcem do banovog brda,i vidim nema guzve i od srece se zbunim i uredno otkucam kartu.....kad sedoh,tek vidim koliko je tramvaj prljav.prozori uzas,a `patos`...imao je ono djubre koji se sasusi posle nekog `mokrog` dana.u povratku naravno nisam kucala kartu-iz revolta.

Pa i do sada je poneko ponekad kupovao kartu kod vozaca, pa smo preziveli z:D

Ne, u Sarajevu postoji nekad donacija, ali to je sve polovično izvedeno i nedovršeno. Što se Zagreba tiče, tamo se ne moži reći da nije uspela, već su jednostavno posle nekog vremena odustali od zahteva da se i "mesečne" karte moraju validirati, jer to praktično niko nije radio. Za pojedinačne karte i vremenski ograničene karte to i dalje važi. U Zagrebu pored toga postoji i način plaćanja SMSom, gde vi pošaljete SMS i broj vozila, a dobijenu poruku sa ID brojem pokažete kontroloru kada se vrati.

Prednost uvođenja BusPlus sistema jeste uvođenje karata koje važe sat vremena, ceo dan ili nedelju dana, ali koliko vidim to im ne pada napamet da uvedu, tako da pomaka nema, čak je vidno i nazadovanje u pogledu udonosti putnika sa pretplatama (markicama) koji će sada morati i njih validirati i stvarati gužve. To će odmah dovesti do ogromnih kašnjenja i zastoja, što će se odraziti i na opštu saobraćajnu gužvu, jer će autobusi dugo stajati na stajlištima blokirajući ostali drumski saobraćaj, a ujedno vreme recimo od centra do vašeg doma koje je trajalo 20min će se udvostručiti, jer će umesto par sekundi zadržavanje na stanicama biti više od 1min prosečno, pa se to nakupi. Nadam se da će to odmah u februaru shvatiti i odustati od ovakve namere.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back