Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
552w5w.jpg

@Aleksandar_M;
...............................

Ti si mnogo informisaniji od mene
ja sam samo gradjanin pokorni
koji se po nekada vozi gradskim prevozom
ali sam isto tako neko ko voli svoj grad
i ne kazem da je sve idealno u prevozu
ali isto tako mislim da se pomaci vide
kao i ulozeni trud da se gradski prevoz
poboljsa..da li je to adekvatno sredstvima
kojima se raspolaze.da li je dovoljno strucno
ja to vec ne znam ali da je bolje nego sto
je nekada bilo..jeste..a da moze mnogo bolje
i efikasnije ..moze..kao sto ce mozda jednog dana
i toga biti..boljeg..nadam se

Poslednja izmena:
Novi sistem praćenja i naplate uskoro :super:

milmar:
Od danas se i u vozilima iz japanske donacije (SP "Novi Beograd") mogu videti ugrađeni uređaji namenjeni tiketingu i monitoringu.
Takođe, već neko vreme traju i obuke vozača za korišćenje ovih uređaja.

Evo kako taj uređaj izgleda u vozilu #1318:

Pored njega, od danas se i u vozilu #1321 može videti isti aparat.

Finalni izveštaj (koji će se svako veče štampati pri završetku rada i predavati u garaži umesto putnog naloga) će pokazivati sve neophodne informacije (one koje se sada popunjavaju u putnom nalogu vozila) i njegov sadržaj će biti dosta veći od ovog sa donje slike, napravljenog probe radi.

Konačni izveštaj

- Legenda:

FINAL REPORT (KONAČAN IZVEŠTAJ)

Bus/Route (konto vozila/linija): 11111/00018
DRIVER ID (službeni broj vozača): 11111
DATE (datum): 28/07/2011
TIME (vreme): 22:40:02
VER. (pretpostavljam da se radi o verziji softvera /nebitna stavka/): BEL V2.03A11
Izvor:
http://gspbeograd.net/viewtopic.php?f=13&t=74&start=430

Ако ћемо на теоретску раван, баш кад су највеће гужве, превоз не да би требало плаћати него би требало да буде и скупљи! :D

Тако би требало да буде због тога што им гужве више хабају аутобусе него полупразни аутобуси. Ал`, хајде онда да видимо шта је узрок гужви. Застоји увек могу да настану, и увек може да се деси да се на станици налази више људи него што је слободних места. Решење, које се не би свидело путницима је начелно врло једноставно: не пуштати у аутобус више људи него што може да се удобно смести.

Ово би, ипак, изазвало дивљање на станици да се што пре уђе у превоз, и могло би бити и мртвију бо`ме. Ај` и то некако да се реши: Станице уредити тако да издају редне бројеве, па се по редоследу доласка на станицу улази у бус. Ал` да видиш дивног чуда. Чак и да успеш све грађане да научиш да те апарате користе (познати су по отпору к томе), град је пун штеточина које једва чекају да полупају неки скуп државни апарат. Дакле, ако бисмо желели те апарате, требале би им и камере, да снимају ко им прилази.

Закључак: Тја... огромна је инвестиција све то, плус ангажује и друге државне органе, који су познати по неефикасности. Можда им је боље да купе више бусева, што би сигурно повећало удобност вожње. :mrgreen:

Такође би јако корисна ствар била ГПС праћење возила, и огласне табле на станицама које говоре за колико минута долази који број, како би људи могли да се организују. Не на свим станицама, на оним најпрометнијим!

То је већ финансијски изводљивије.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back