Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za sada je na nama da izbegavamo da se vozimo u delu autobusa gde je motor, mada to je sada poželjno i zbog toplote koja često nenormalno izvire iz nezašrafljenih panela i pukotina na podu...

Još 5 dana do početka rada BG:Voza do Batajnice. Prema pisanju članova na Railserbia.net remotovanjem pruge između stanice Novi-Beograd /Buvljak/ i ŽS u Zemunu omogućenja je maksimalna brzina od 95km/h, dok će se između Zemuna i Bataje voziti 90km/h.

Slika:
file.php

Izvor:
http://www.railserbia.net/forum/viewtopic.php?f=18&t=4611&st=0&sk=t&sd=a&start=340

ja čim se dočepam nekih para ima da kupim neki automobil,
da može samo da se kotrlja, da više ne idem ovim jbnim gradskim prevozom
ne mogu više da podnesem da mi svakakvi stavljaju smrdljiv pazduh pod nos
znači, ljudi se ne kupaju mesecima
i još trebam da im plaćam markicu
haos

Kako se GSB-u isplati da plaća onolike honorarce ridže ? :eek:
secam se mog prvog pokusaja sverca,i cap!uhvati me ridzovan :zper:
tad sam bila fino vaspitana i neznalica,pa mu dam LK....pisao mi je prijavu (koju smo okacili macku o rep ;) ) i ustvari ovo sam htela reci na temi:

kaze on meni da ako platim kaznu po prijavi,oni dobijaju 200din (to je bilo pre 5g),a ako ne platim kaznu,nista.rade po procentu od naplacenih kazni.
ako je tako jos uvek-eto odgovora na pitanje zasto su tako bahati.....zele da znaju koliki je njihov deo :lol:

Ali, i dalje ako nemaš kartu a ne daš (kao nemaš) dokumente oni te samo istovare na sledećoj stanici ... I onda moraš da ideš tek sledećim vozilom. :hahaha:

pa pazi..to i jeste najefikasniji nacin suzbijanja svercovanja.

zamisli da ides skoro do kraja linije i da te usput 4 puta skinu sa autobusa. dosao bi sa sat i vise zakasnjenja nego da si kupio kartu
i kad bi ti se to ponavljalo svaki drugi, treci dan kupio bi markicu.

ovi iz GSP-a ne znaju :)
da se ja pitam ja bih postavio kontrolore na svake dve stanice duz trase :hahaha:

pa pazi..to i jeste najefikasniji nacin suzbijanja svercovanja.

zamisli da ides skoro do kraja linije i da te usput 4 puta skinu sa autobusa. dosao bi sa sat i vise zakasnjenja nego da si kupio kartu
i kad bi ti se to ponavljalo svaki drugi, treci dan kupio bi markicu.

ovi iz GSP-a ne znaju :)
da se ja pitam ja bih postavio kontrolore na svake dve stanice duz trase :hahaha:

Ma jok Tabe. Nema teorije da u jedan prevoz uđe dva puta kontrola ... Znači, imaš taj jedan punkt, i to ne svakog dana (bar ja) i to je to ... :lol:

Pa oni rade planski danas, ne kao nekada. Uvek postoji grupa od 3 kontrolora koja ulazi u autobus, nikada svi. Na primer, danas im je naređeno da operišu od Terazija do stanice RK Beograd, kad izađu kod RK Beograd prelaze put i vraćaju se nazad. U čestim zastojima se dešava da nema vozila u suprotnom smeru, pa se onda tu nagomilavaju čekajući autobus, a usput propuštajući neke koji su krcati.

Pa oni rade planski danas, ne kao nekada. Uvek postoji grupa od 3 kontrolora koja ulazi u autobus, nikada svi. Na primer, danas im je naređeno da operišu od Terazija do stanice RK Beograd, kad izađu kod RK Beograd prelaze put i vraćaju se nazad. U čestim zastojima se dešava da nema vozila u suprotnom smeru, pa se onda tu nagomilavaju čekajući autobus, a usput propuštajući neke koji su krcati.

Jes' vala,bude ih i po 12-15 u centru.:evil:

Postoji tu još jedna fora ... Ko uvek ide u isto vreme na posao verovatno ide najčešće jednim istim vozilom. A kombinacija na "krokodilu" je uvek ista. Znam to jer moja žena i njene koleginice koriste tu varijantu ... Jedna ista karta mesecima :hahaha:

Pa da, ako postoji redovno vozilo na liniji za taj polazak, onda se često vozite istim :) No, primetih da je počela ugradnja novog sistema, sad su provukli kablove i u skoro svim novim trolama postavili nekakve čudne sive poklopce tamo gde će biti okačeni novi smart-card validatori. Kod vozača je postavljena neka šipka ulepljena trakama gde će se nalaziti neki terminal koji će automatski deaktivirati validatore kada kontrola uđe u autobus.

ja ne mislim da smrde autobusi prigradskih naselja
ali zato na primer 73 rastura i 17 zna da zaudara kada se pola bataljona u nju strpa

Izvini,ne slazem se.Si bila u recimo 50?Uvek ubija na mestu!Za 73 ne znam,ali 17 retko kad smrdi.

Pa da, ako postoji redovno vozilo na liniji za taj polazak, onda se često vozite istim :) No, primetih da je počela ugradnja novog sistema, sad su provukli kablove i u skoro svim novim trolama postavili nekakve čudne sive poklopce tamo gde će biti okačeni novi smart-card validatori. Kod vozača je postavljena neka šipka ulepljena trakama gde će se nalaziti neki terminal koji će automatski deaktivirati validatore kada kontrola uđe u autobus.

Jel imas neki info hoce li biti manje kontrolora kad bude taj novi sistem zaziveo?:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back