Јамамото
Primećen član
- Poruka
- 783
Švercovanje naravno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Neće voziti dok svi putnici ne čekiraju svoje karte.Ali još uvek ne kapiram na kom principu će to da radi...
Čemu služi onaj "aparat" kod šofera?
Kakve on veze ima sa tim?
Neće voziti dok svi putnici ne čekiraju svoje karte.

a kako ce znati da su svi cekirali?![]()

a kako ce znati da su svi cekirali?![]()
http://www.busplus.rs/page-sistem-sankcije.phpKontrola putnika – sankcije za nepoštovanje sistema
Prema Pravilniku o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Grada Beograda (Službeni lista Grada Beograda, 30/2011) „za korišćenje usluge prevoza putnik je dužan da u vozilu poseduje važeću, odgovarajuću i ispravnu voznu ispravu koju je na zahtev kontrolora ili drugog ovlašćenog lica dužan da preda na proveru.“
Kontrolu putnika u sistemu obavljaju kontrolori opremljeni prenosnim uređajima za kontrolu karata. Ovi uređaji vrše proveru validnosti karata i informišu kontrolora da li je odgovarajuća vožnja plaćena i to u korektnom iznosu. Kontroloru pomoću ovog uređaja može da proveri da li je i do kada kartica validna, te da, u slučaju potrebe, izda potvrdu/blokira karticu.
Proces kontrole podrazumeva nekoliko koraka:
Identifikacija kontrolora - kontrolor se identifikuje svojom beskontaktnom ID karticom, blokira validatore u vozilu i preuzima neophodne podatke o vozilu u koje je ušao (ID vozila, ruta, vozač i sl.).
Aktiviranje uređaja za kontrolu karata – aktiviranje kontrolor vrši prislanjanjem svoje kartice na uređaj. Pored kartice, neophodan je i unos lozinke kontrolora.
Kontrola karata – vrši se tako što kontrolor na svoj uređaj prisloni kartice putnika. U ovom trenutku se vrše tri bazične provere: očitavanje kartice i provera njene validnosti, provera da li je na crnoj listi, te da li je izvršena validacija kartice u vozilu i kada. Kontrolor o svemu ovome dobija izveštaj koji se prikazuje na ekranu uređaja, kao i zvučnu signalizaciju.
Putnik koji je u vozilu zatečen bez vozne isprave ili sa neispravnom voznom ispravom dužan je da na zahtev kontrolora plati cenu doplatne karte, u visini utvrđenoj Pravilnikom i potom može nastaviti započetu vožnju.
Na uređaju za kontrolu štampa se doplatna karta i kartica se stavlja na crnu listu. Kontrolor doplatnu kartu izdaje i onim putnicima koji uopšte nemaju kartu. Ukoliko putnik ne poseduje voznu ispravu, odnosno odbije da je preda na proveru, dužan je da ovlašćenom licu pruži podatke o svom identitetu (ličnu kartu ili neki drugi važeći dokument sa slikom).
Putniku koji ne postupi po zahtevu kontrolora i ne plati cenu doplatne karte, kontrolor će uručiti opomenu, nakon čega je putnik dužan da se udalji iz vozila na prvom narednom stajalištu.
Odjavljivanje kontrolora - po završenoj kontroli, kontrolor prislanja svoju karticu uređaju u vozilu u cilju deblokiranja validatora.
Plaćanje po opomeni se može izvršiti:
u roku od 15 dana od dana uručenja opomene,
po isteku roka od 15 dana od uručenja opomene u uvećanom iznosu.
Plaćanje opomene možete izvršiti u jednom od korisničkih servisa.
Protiv putnika koji ne izvrši plaćanje po opomeni biće pokrenut postupak pred nadležnim sudom.
http://www.gsp.rs/kontrola_voznih_isprava.htmконтрола возних исправа
Контролу возних исправа путника врше контролори Службе за контролу возних исправа ГСП-а.
Контролор је у обавези да се приликом вршења контроле легитимише службеном легитимацијом.
обавезе путника
путник је дужан да поседује одговарајућу исправу за превоз у возилима ИТС-а,
путник је обавезан да овлашћеном контролору покаже важећу возну исправу,
путник који је затечен у возилу без возне исправе, дужан је да на захтев овлашћеног контролора плати доплатну карту, у висини утврђеној ценовником, и потом настави започету вожњу,
овлашћења контролора
контролор је овлашћен да путнику, који се затекне у возилу без возне исправе и који одбије да плати доплатну карту, уручи опомену која садржи:
- личне податке путника (име,презиме, матични број исл.),
- висину накнаде утврђене ценовником из става 7. овог члана,
- датум доспећа,
- линију јавног превоза и гаражни број возила,
- датум издавања опомене,
контролор је овлашћен, да на првом наредном стајалишту, удаљи путника из возила уколико одбије да плати доплатну карту,
контролор је овлашћен да од путника одузме претплатну легитимацију у случају зоупотребе и то:
- ако нема маркицу или ако нема одговарајућу маркицу;
- ако на маркицу не упише број легитимације,
- ако је истекла важност претплатне легитимације,
- ако корисник превоза, као незапослено лице, нема оверен контролни купон,
- ако посумња да је возна исправа фалсификована.

a ne kapiram sto bi gasili masine?
zar nije bolje za gsp da otkucam makar kad udju nego da izadjem iz autobusa bez kucanja karte?![]()

Mozda te i puste da izadjes![]()

[/youtube]
Kurir, 28.11.2011.
DA LI JE OVO MOGUĆE 2011. GODINE?
NAKRIVLJENI AUTOBUS I DALJE VOZI!
Nakrivljeni gradski autobus koji je saobraćao po avalskim selima preselio se u centar grada
![]()
BEOGRAD - Kad otvori vrata, putnici ne izlaze već ispadaju!
Italija ima toranj u Pizi, a mi autobus sa garažnim brojem 257. Internet atrakcija na točkovima promenila je trasu, pa se s Avalskog puta, gde je saobraćao na nekoj od linija ka Avali, preselio u centar grada, na liniju 37.
Ovaj „kosobus“ o kojem je Kurir juče pisao pre 11 dana uslikan je pred ulazak u Ulicu kneza Miloša. Koliko je nagnut, gotovo dodiruje asfalt, a zadnji točak deluje da samo što nije izleteo od pritiska. Kako je prvi snimak na Jutjtub postavljen pre nekoliko meseci, iznenađuje podatak da se do sada nije ništa promenilo. I to pored tvrdnje nadležnih u GSP da je ovo vozilo upotrebljeno za periferiju, da putnici ne bi čekali drugi autobus.
- Čim je stigao do poslednje stanice, isključen je i popravljen - rekli su nam juče. E, pa neće biti! Bar tako tvrdi građani.
- Nit je isključen, nit je popravljen. Video sam ovaj autobus 16. novembra u Kneza Miloša. Nisam mogao da verujem. Bio je krcat i nenormalno nagnut na desnu stranu. Sramota je u kakvim autobusima voze narod - priča za Kurir B. J., čitalac Kurira koji je uslikao čudo od autobusa.
Nadležni u GSP juče nisu odgovarali na naše pozive.
...Siguran sam da cemo doakati tenoloskoj inovaciji,sami cemo sebi na svom kompjuteru dopunjavati kredit![]()
)Fino rešavanje problema -.-
Fino rešavanje problema -.-
Osim ako dopunjavanje bude zahtevalo potvrdu iz centralne baze podataka - a ima sanse da je bas tako uradjeno.
Pre neki dan sam na radiu cuo da ce od prvog Januara iskljuciti drugu zonu, sve ce biti prva zona, da li to znaci i za Obrenovac, Mladenovac, Lazarevac?
Razmišljao sam i ja o tome, ali bi onda i za validiranje bila neophodna veza sa bazom, kao kod studentskih kartica za menzu. Međutim, u tom slučaj proces validiranja bi bio prilično dug, jer bi zahtevao da se se upit proleđuje bazi što ume da potraje.
Naisao sam pre nekoliko dana na aparat za bus plus koji je poprilicno isprskan auto lakom po displeju![]()
Bas mi ortak danas prica kako je cuo dva "navijaca" [huligana] kako se smeju i pricaju kako ce posle tekmi ovo lepo da se lomi,samo laktom se nasloni i krc
Ja bas danas video jedan takav sa slomljenim displejom,za nas treba da ugradjuju neprobjno staklo,nego nisam stigao da obratim paznju kakve srafove ima,dal one trouglaste ili neke univerzalnije,bas bi mi taj jedan displej posluzio kao digitalni ram za slike![]()