Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
odakle nezaposlenima 1120 din
C7iyJHD.gif
nekima je to za 'leba za mesec dana....
kako je grozan prevoz (prljav, večita gužva, a ispade da može i ozbiljno da se postrada u takvim vozilima), mislim da bi zaposleni trebalo da plaćaju taj iznos...a nezaposleni - kao i penzosi :lol: 407 kinti na godinu, Bog da ih vidi :lol:

Nisi shvatila, Platin hoce da se zaposleni prijave nekako kao nezaposleni i da placaju 1120 din.

odakle nezaposlenima 1120 din
C7iyJHD.gif
nekima je to za 'leba za mesec dana....
kako je grozan prevoz (prljav, večita gužva, a ispade da može i ozbiljno da se postrada u takvim vozilima), mislim da bi zaposleni trebalo da plaćaju taj iznos...a nezaposleni - kao i penzosi :lol: 407 kinti na godinu, Bog da ih vidi :lol:

Nezaposleni kod nas ne izgledaju kao da nemaju pare...

Sto se tice neurednog prevoza, to se slazem. Ne peru ni Solarise, a kamoli ostatak.

- - - - - - - - - -

Nisi shvatila, Platin hoce da se zaposleni prijave nekako kao nezaposleni i da placaju 1120 din.

Da, mislio sam na one koji rade na crno.

oko podne u spancu br 12 udje kontrola na b.brdu...a dve ciganke odmah skocile do vrata...kontroloru kazem `one su pre mene...njih ne kontrolisete?`...`gospodjo, mi sve kontrolisemo` i obrati se njima, a starija ciganka `nemamo majke mi, a da imamo, drage volje bi smo ti pokazale kartu....`
on se okrenu, kao da ih nista nije ni pitao...e pa o ovome pricam, a mene da su uhvatili bez karte, zvali bi i komunalce i prijavu mi pisali, a od gradjana prvog reda okrecu glave
da ne pricam da je vec na sledecoj usao jedan njihov mali sa harmonikom i cepao djurdjevdan jos 2 stanice...
strava, kako nas siluju na svakom koraku

oko podne u spancu br 12 udje kontrola na b.brdu...a dve ciganke odmah skocile do vrata...kontroloru kazem `one su pre mene...njih ne kontrolisete?`...`gospodjo, mi sve kontrolisemo` i obrati se njima, a starija ciganka `nemamo majke mi, a da imamo, drage volje bi smo ti pokazale kartu....`
on se okrenu, kao da ih nista nije ni pitao...e pa o ovome pricam, a mene da su uhvatili bez karte, zvali bi i komunalce i prijavu mi pisali, a od gradjana prvog reda okrecu glave
da ne pricam da je vec na sledecoj usao jedan njihov mali sa harmonikom i cepao djurdjevdan jos 2 stanice...
strava, kako nas siluju na svakom koraku

Права могу, обавезе јок. Са тиме се и ја срећем свакодневно.

Paznja paznja pocinje GSP rijaliti show glavni gledaoci su Sinisa mali i goran vesic z:mrgreen:

VIDEO-NADZOR Kamere u 100 autobusa GSP

Postavljanje video - nadzora u vozilima "GSP-Beograd" počelo je ove nedelje, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da su kamere postavljene u već 100 vozila.

73418baf263a7774ce0ad6bbb2c70f0f.jpg
Foto: Promo / Beoinfo / Promo Kamere u 100 vozila GSP-a
share_v1_pintrest_gray_ico.png
share_v1_facebook_gray_ico.png

- Ovo nam je bio jedan od prioriteta kad smo krenuli u reformu ovog preduzeća, kao i celokupnog sistema javnog prevoza. Osim što kupujemo nova vozila, odlučili smo da postojeća opremimo na ovaj način kako bismo time doprineli bezbednosti vozača i putnika, ali i bezbednosti u saobraćaju uopšte, s obzirom na to da će jedna od kamera snimati saobraćaj ispred vozila. Takođe, s obzirom na to da je od početka ove godine bilo 52 napada na kontrolore, nadam se da će ovo doprineti i njihovoj bezbednosti - kaže gradonačelnik Beograda.
Svako vozilo će biti opremljeno sa tri kamere, od kojih će, osim snimanja prostora ispred vozila, druge dve kamere snimati vozača i prostor ulaska u kabinu, kao i celokupni putnički prostor.
- Osim što postavljamo kamere u postojeća vozila, privatni prevoznici sa kojima potpisujemo ugovor u ponedeljak, a koji će voziti od 1. januara, će takođe morati da imaju ugrađen video nadzor, za šta smo im dali rok od šest meseci – rekao je Siniša Mali.
Kamerama će biti opremljeno ukupno 848 vozila: 271 solo i 290 zglobnih autobusa, jednog solo tramvaja i 163 zglobna, kao i 101 solo trolejbusa i 22 zglobna.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/video-nadzor-kamere-u-100-autobusa-gsp/48yslvk

Pa ja godinama ovde pričam da cenu markice za nezaposlene može da podnese samo onaj ko je zaposlen.
Markica za zaposlene je preskupa, pojedančna tek da ne pričam a sa druge strane (sa moje tačke gledišta) za penzionere previše jeftina
400 din za godinu dana..... mnogo malo

Pa ja godinama ovde pričam da cenu markice za nezaposlene može da podnese samo onaj ko je zaposlen.
Markica za zaposlene je preskupa, pojedančna tek da ne pričam a sa druge strane (sa moje tačke gledišta) za penzionere previše jeftina

Slazem se da je za penzionere prakticno besplatno. Neka stave 1000 godisnje... odjednom ili u 2 rate. Ljudi u 65 godina ipak mogu sasvim lepo da se krecu. Nekada je granica bila 70 godina... to je imalo vise smisla.

И цену хране може да поднесе само онај ко је запослен. Шта сад - нешто мора да плаћа по пуној цени а нешто не мора?

Pa nismo u Nemackoj ili Svedskoj Platine. 65 je nedostizno za mnoge u Srbiji, a i oni koji dodju su svega par godina pred smrt. Za muskarce je godinama bilo 69 godina ocekivani zivotni vek pa su sad podigli na 71 ili 72. Covek sa 65 u Srbiji je kao Svedjanin od 80 godina, siromastvo, teski uslovi zivota i rada, najgori zdravstveni sistem u Evropi i nepostojanje bilo kakve preventive, to su razlozi.

Pa nismo u Nemackoj ili Svedskoj Platine. 65 je nedostizno za mnoge u Srbiji, a i oni koji dodju su svega par godina pred smrt. Za muskarce je godinama bilo 69 godina ocekivani zivotni vek pa su sad podigli na 71 ili 72. Covek sa 65 u Srbiji je kao Svedjanin od 80 godina, siromastvo, teski uslovi zivota i rada, najgori zdravstveni sistem u Evropi i nepostojanje bilo kakve preventive, to su razlozi.

Какво море глупости.

Ljudski se slazem - ali mi to ne mozemo da priustimo. Sa ocekivanim zivotom od 70 godina, a placanjem prevoza po punoj ceni tek 30... to nije dovoljno.

Pre neku godinu je Ceda izneo u skupstini podatak da je tek 18% penzionera otislo u penziju sa punim stazom... sto znaci da su svo ostalo vreme prevoz placali manje. Nas ubogi GSP to ne moze da izdrzi, nema dovoljno para.

Pre neku godinu je Ceda izneo u skupstini podatak da je tek 18% penzionera otislo u penziju sa punim stazom...

što li ne verujem ovom podatku :lol: da l zbog čede ili nečeg drugog...

Пун Београда стараца 80+, иди бре, где ти гледаш...

beograd....a tek autobusi :lol: ma najbolje je ovako - da lepo penzosi plaćaju 1120 mesečno, a nezaposleni 407 na godinu...i ovako se ne zna kojih ima više.

Ljudski se slazem - ali mi to ne mozemo da priustimo. Sa ocekivanim zivotom od 70 godina, a placanjem prevoza po punoj ceni tek 30... to nije dovoljno.

Pre neku godinu je Ceda izneo u skupstini podatak da je tek 18% penzionera otislo u penziju sa punim stazom... sto znaci da su svo ostalo vreme prevoz placali manje. Nas ubogi GSP to ne moze da izdrzi, nema dovoljno para.

A da li mozemo da priustimo da se neko mladji vozika ceo dan i po vise od 100 puta mesecno i da to plati samo 1000 dinara.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back