ccaterpillar
Legenda
- Poruka
- 56.059
Ajde navedi jos jednu drzavu na planeti gde je porez, e porez, poskupeo 60%, pa onda poskupeo za privredu, pa poskupeo opet za sve 80%, a negde i 300%. Pa gde to ima. U Tunguziji. Koja budala ce da dodje ovde da ulaze kad porez moze da mu poskupi na desetine i stotine %, a takse na hiljade %. Seti se samo clanka od prosle godine da je jedna firma dobila povecanje ggz-a 2500%, pa je godisnja taksa za ggz bila veca od vrednosti cele firme sa sve zemljistem na koje se placa taksa.
Infostan je lopovska firma, evo ja godinama placam za vise clanova nego sto ih imam i nece to da mi odjave jer zgrada nema kucni savet. I svaki mesec me pokradu za nekoliko stotina dinara na vodi i kanalizaciji. Pa onda placam odzacara iako niko nije video odzacara od kad je napravljena zgrada pre 50 godina. Grejanje je bezobrazno skupo, a lose...
Parking je cist lopovluk. Nekome je palo na pamet da izmisli neke zone i naplacuje ljudima parkiranje. To su zuti uradili.
Lopovluci sa strujom su posebna prica...
Jedina istina je da ima previse zaposlenih u gradskoj, opstinskim i drugim upravama, agencijama, vladi, javnim preduzecima i da imaju plate daleko iznad ostatka gradjana koji ih izdrzavaju... I to mora odmah da se resi, a da onda cene svega - poreza, struje, prevoza, infostana i dr. dodju na nivo koji gradjani mogu da placaju.
Има стара америчка (из времена кад нису били светски хегемон) изрека: Најбоља је држава која најмање управља.
На жалост, данас у Србији држава не да превише управља, него је држава монструм који запошљава половину укупно запослених и дави и пљачка преостале запослене.
Овај феномен није само наш, и у другим државама држава управља много више него што би требало, али смо ми Срби додали том феномену ту гротескну црту да би сваки Србин хтео да ради искључиво у државној служби (читај да одлази на посао и осдеси својих 7,5 сати у канцеларији). А то ипак неко мора да плати.
Решење би било укинути ГСП и за почетак потпуно либерализовати услове превоза, какве дозволе какви бакрачи, то код нас служи само за монополизацију, ко год има превозно средство треба да може да се бави таксирањем и превозом путника по цени коју сам одређује...