Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se mene tice, kod putnika koji bi izasli samo ako ih se izbaci - zaustavis vozilo (na stanici) ugasis i cao. Pa ko duze izdrzi. 50-100-150 ljudi koji imaju kartu ili 1 koji nema i nece da izadje (a vidi se da je besan, nije onaj koji zaista nema).

Vidi, to je vas problem. Ako ja zakasnim zbog toga sto ste ugasili vozilo, treba da mi platite odstetu. Jer sam ja platio voznju, a ne parkiranje.

Vidi, to je vas problem. Ako ja zakasnim zbog toga sto ste ugasili vozilo, treba da mi platite odstetu. Jer sam ja platio voznju, a ne parkiranje.

Hoce li bahati da se inati sa celim autobusom? Da ga lepo uslikamo u okacimo negde na stub srama... One koji ocigledno mogu i ocigledno nece da plate.

Bilo gde, gde postoji uredjen sistem mozes samo da prvo platis pa da se posle zalis.

Hoce li bahati da se inati sa celim autobusom? Da ga lepo uslikamo u okacimo negde na stub srama... One koji ocigledno mogu i ocigledno nece da plate.

Bilo gde, gde postoji uredjen sistem mozes samo da prvo platis pa da se posle zalis.

kako ces to da odredis? odokativno,ako je neko pocepan i prljav. to nije merilo.
niko nigde ne pita da li imas vec samo odrede cenu.

Ja nebih ulazio u to da li je dobar ili nije ovaj sistem, mislim da je jasno svima šta je i kako je!
Ali, ni u pekaru ne možete ući pojesti nešto i reći meni ovo ne odgovara i neću da platim, zar ne ?
Što se tiče zaustavljanja kontrola na to nema pravo!

kod lekara mogu otici na besplatan pregled ako sam nezaposlen i uzeti lekove na recept
problem je sto do tog lekara moram da platim prevoz za koji nemam
nek naprave lepo socijalnu kartu a ne da nezaposleni placaju 1100 dinara

Beograd kupuje 200 poljskih autobusa sa video nadzorom, daljinskim praćenjem i rampama za invalide

Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd potpisalo je danas ugovor sa poljskom kompanijom Solaris o nabavci 200 niskopodnih zglobnih autobusa za potrebe javnog prevoza. Nabavka se finansira kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj, u iznosu od 65 miliona evra.
320709_autobusi-01_f.jpg
Autobus poljskog proizvođača "Solaris" u Nemačkoj

Prvih 10 autobusa trebalo bi da se nađe na ulicama Beograda već u junu, a ostalih 190 tokom novembra ove godine.

Autobusi pobednika na tenderu u GSP opremljeni su dizel-motorom koji ispunjava normu “euro 5”, ima ugrađenu elektronsku kontrolu sistema za kočenje i sistem za daljinsko praćenje vozila, a u autobusu ima 45 mesta za sedenje i 100 za stajanje.

Takođe, autobusi imaju mehaničke rampe za ulazak invalida, klimatizovani su i sa unutrašnjim video nadzorom.

Ugovor o nabavci su u Starom dvoru potpisali v.d. generalnog direktora GSP Nebojša Ćeran i član UO za prodaju i marketing Solarisa Maugrožata Olševska, u prisustvu gradonačalnika Beograda Dragana Đilasa.

- Na ovaj način završavamo posao započet pre godinu dana pa će građani napokon dobiti vozila gradskog prevoza po evropskim standardima. U narednih deset dana stići će prvi kontigent "Ikarbusovih" autobusa, a ostatak se očekuje za mesec ili dva. Pozivamo "Ikarbus" i "FAP" da zajedno sa Vladom Srbije učestvuju u proizvodnji 100 autobusa na gasni pogon za Grad Beograd. Na taj način održaćemo obećanje i pružiti šansu domaćim proizvođačima vozila - rekao je gradonačelnik Dragan Đilas.

Ugovor podrazumeva da isporuku autobusa sa pratećom opremom i obukom.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/37...om-daljinskim-pracenjem-i-rampama-za-invalide

Konacno neko da se seti da uveze nesto sto je potrebno sa osobama sa invaliditetom :ok:

Poslednja izmena od moderatora:
Pa ima i Ikarbus rampu za invalide, pravi ih već tačno 5 godina :)
Samo mažu oči narodu, setite se prve serije niskopodnih, eno ih pola se raspada, a drugu polovinu spremaju da rashoduju!
Da krenemo dalje CNG busevi, eno ih svi rade jednu smenu, jer nema pumpe za CNG, a i rezervoar je dovoljno mali da ne može više da se odradi.
Samo mažu oči, vi koji ovako pratite javni prevoz ste srećni, ali videćemo šta će biti nakon 6 meseci rada sa tim Solarisima u Beogradu!

Sto nisu kupili od Ikarbusa umesto da kupe iz Poljske.

Nasi politicari su stvarno jako glupi.

То ти је Србија. Ко понуди више кајмака купцу, он добија тендер. А Икарбус нек продаје бусеве Тринидаду.
То је као кад би Руси куповали F-15 и F-16 за своју војску.

То ти је Србија. Ко понуди више кајмака купцу, он добија тендер. А Икарбус нек продаје бусеве Тринидаду.
То је као кад би Руси куповали F-15 и F-16 за своју војску.

Grad bi da dobije ono sto je platio u predvidjenom roku. Nadam se da se oko toga slazemo.

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=86362
Iz vesti - Potpisan ugovor o nabavci 200 autobusa za GSP „Beograd"
"Očekujemo u sledećih desetak dana i prve isporuke iz „Ikarbusa" autobusa za koje je rok bio decembar prošle godine"

Зато јуче,у 704 аутобус-конзерва на точковима,дупли,прокишњава у оном делу где је хармоника,код Телеоптика,наишао на неку рупу,ваљда па онако одскочио(има дивне амортизере),и истог момента је искочио неки метални део,у предњем делу аутобуса,настала је рупа као и у оној 65, Свашта,у аутобусу је брујало као да сам стајао поред прекрупача од пре 30 година. Музику на телефону сам појачао до краја,и могао сам само кад-кад да разазнам коју песму,заправо,слушам.

Početkom jula novi Solarisi na ulicama....

http://www.balkantransport.info/solarisi-za-beograd-prvi-zvanicni-podatci/

- - - - - - - - - -

Зато јуче,у 704 аутобус-конзерва на точковима,дупли,прокишњава у оном делу где је хармоника,код Телеоптика,наишао на неку рупу,ваљда па онако одскочио(има дивне амортизере),и истог момента је искочио неки метални део,у предњем делу аутобуса,настала је рупа као и у оној 65, Свашта,у аутобусу је брујало као да сам стајао поред прекрупача од пре 30 година. Музику на телефону сам појачао до краја,и могао сам само кад-кад да разазнам коју песму,заправо,слушам.
Vreme ? Gde si ušao i kada ?
Da bi mogao da odredim o čemu se radi :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back