Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja se nikada nisam svercovao. Takodje, nikada nisam, niti cu glasati za Djilasa. Tako da ti ta racunica nije bas ispravna.

Знаш, ми Срби уопште немамо развијену колективну свест, све нам почива на ситносопственичким, често ситнолоповским интересима. Очигледно је да на нивоу Београда јако мало људи ово место доживљава као свој град у правом смислу те речи. Зато је и могуће да буде изабран градоначелник чији БУС плус нико не може да смисли. А људи немају свест да превоз не може да функционише ако се не плаћа, изгледа да већина мисли да добре виле финансирају ГСП и да аутобуси иду на воду и да се не троше..
Треба мало бити поштен према себи, не може нам никад кренути набоље са логиком бесловесне масе.
Како ствари стоје данас, можда ће много тога морати да се ради од почетка, од темеља, јер смо много тога заборавили, нпр. можда треба укинути градски превоз кога већина не плаћа, а 90% подржава шверцере, па нека се људи сами сналазе, ја не знам да негде у свету има да се возиш а да не платиш.

Знаш, ми Срби уопште немамо развијену колективну свест, све нам почива на ситносопственичким, често ситнолоповским интересима. Очигледно је да на нивоу Београда јако мало људи ово место доживљава као свој град у правом смислу те речи. Зато је и могуће да буде изабран градоначелник чији БУС плус нико не може да смисли. А људи немају свест да превоз не може да функционише ако се не плаћа, изгледа да већина мисли да добре виле финансирају ГСП и да аутобуси иду на воду и да се не троше..
Треба мало бити поштен према себи, не може нам никад кренути набоље са логиком бесловесне масе.
Како ствари стоје данас, можда ће много тога морати да се ради од почетка, од темеља, јер смо много тога заборавили, нпр. можда треба укинути градски превоз кога већина не плаћа, а 90% подржава шверцере, па нека се људи сами сналазе, ја не знам да негде у свету има да се возиш а да не платиш.
mozda tamo gde ima da radis a ne dobijes platu

1. Ако желиш да наставиш вожњу, у аутобусу на лицу места плаћаш доплатну карту с којом стичеш право да наставак вожње

2. Писање казне, тј. давање личне карте се не ради у аутобусу, него се изађе ван

3. Лична карта није документ којим се идентификује страни држављанин

Не знам у којој си џунгли растао кад не знаш ове основне ствари, вероватно у београдској, и вероватно ни ти не плаћаш карту и све око тога ти је јако чудно и ненорламно, мислим око тога да коришћење услуге превоза није бесплатно.

Не може се страном држављанину написати казна за овако нешто, никад му не би стигла. (Нити се од скоро пишу казне тј.опомене, јер не постоје механизми за наплату, нажалост).
Мора да се научи да поштује законе ове државе и да плаћа услуге које плаћа и већина нашег сиромашног народа.

Lepo Vi to objasniste... kad je sve "normalno" nesprovodivo, ostaju BATINE... kako Vas nije sramota, ovde nije reč o stranom državljaninu ili crnogorcu, ovi volovi bi tako postupili i prema meni koji sam udarnički gradio Novi Beograd..serenm vam se u sistem...

И?..Сутра ће, рецимо, да победе напредњаци у Београду и да они узму под контролу градски превоз, а онда ће се јавити неки радикал и рећи: "Уа, издајници, нећу да вам плаћам карту!" и тако унедоглед мењаће се власти а стално ће неко бити опозиција, и тако ће се измишљати "оправдани" разлози за шверцовање...

Pa pretežno Vi iz BG-a sa šerpama i loncima... popeli ste nam se na ******, a eto šta ste i kakvu bagru ustoličili... ovi su sitna šićardžijska i podguzna bagra, a na vrhu je finansijska što pojede Srbiju komplet...
Па ми из Бгд, ниси ти из Бачке дошао да нам бираш власт.
А Београд (и делом Нови Сад) влада финансијским токовима државе, тако да цела Србија плаћа ову Алајбегову сламу од превоза..
Али зато кад одете у неко мање место чик пробајте да не платите карту, тамо се зна ред, напред улазе они са повластицама, показују их возачу, назад они који купују карте. И нема поласка док сви не плате и док возач свима не погледа повластице.
Али као да вешћ слушам, брате, знаш брате, фрка, гужва, хаос, мора да се стигне тамо, овамо, нема се времена да се чека.
Ови у провинцији су ваљда глупи, ем плаћају карте, ем губе време, али изгледа да они имају времена, тамо време спорије тече....

И?..Сутра ће, рецимо, да победе напредњаци у Београду и да они узму под контролу градски превоз, а онда ће се јавити неки радикал и рећи: "Уа, издајници, нећу да вам плаћам карту!" и тако унедоглед мењаће се власти а стално ће неко бити опозиција, и тако ће се измишљати "оправдани" разлози за шверцовање...

opozicija su nezaposleni kojih je po zvanicnoj statistici 20 i kusur posto a nezvanicno mnogo vise

Бане К

Ниси ти сам градио Нови Београд а и да јеси - немаш право да га разграђујеш.

Закони се морају поштовати, ко је огорчен због неких својих фрустрација или проблема - нек плаче на другом месту, а не да се истреса на службена лица (која само раде свој посао).

А што радиш, ако те не плаћају? Ко је ту луд?

to pitaj one kojima je ostalo 10-ak godina do penzije pa su im tajkuni syebali firme,tacnije oteli a njih izbacili na ulicu
idu da se bore bar za tu penziju
a ima i gomila onih kojima se duguju po 6-7 plata ali im ide staz i oni rade za taj staz zbog penzije
sve u svemu,dobro pitanje koje treba postaviti jos neke 1992. kad je rad bez plate poceo i ustalio se evo vec 20 godina

Значи, незапослени не иде на посао сваки дан, а кад иде у град ради неких обавеза - не мора да жури. Има времена напретек. Знам из личног искуства.

to ne znaci da ako je bolestan mora da ide peske ili da tegli dete na ledjima do doma zdravlja.
a i cilj valjda nezaposlenog je da nadje posao a nece ga naci tako sto sedi kuci vec mora da se aktivira a to iziskuje kretanje
radijus Beograda je 40 km a neki radijus optimalan je 15 km
ja sam cesto pesacio recimo od bezanijske kose do usca ili od petlovog brda do zarkova ali to rekreacije radi a ne sigurno da zavrsavam svakodnevne poslove

to ne znaci da ako je bolestan mora da ide peske ili da tegli dete na ledjima do doma zdravlja.
a i cilj valjda nezaposlenog je da nadje posao a nece ga naci tako sto sedi kuci vec mora da se aktivira a to iziskuje kretanje
radijus Beograda je 40 km a neki radijus optimalan je 15 km
ja sam cesto pesacio recimo od bezanijske kose do usca ili od petlovog brda do zarkova ali to rekreacije radi a ne sigurno da zavrsavam svakodnevne poslove
Не то, него поентирам да би баш незапослени (без карте) требали да буду опуштенији кад наиђе контрола и да не праве проблеме.
Има времена за све,крене мало раније од куће а и контрола није у сваком бусу и онда може да се снађе.

Тако је, ово је још једна прилика да се покаже да Црногорци у овој земљи нису дужни да ишта плаћају, него да им још дугујемо, ако смо заборавили подсетиће нас на мојковачку битку...

Gurbetsko podanistvo, nepodnosljivije je od svake arogancije!!!!

to pitaj one kojima je ostalo 10-ak godina do penzije pa su im tajkuni syebali firme,tacnije oteli a njih izbacili na ulicu
idu da se bore bar za tu penziju
a ima i gomila onih kojima se duguju po 6-7 plata ali im ide staz i oni rade za taj staz zbog penzije
sve u svemu,dobro pitanje koje treba postaviti jos neke 1992. kad je rad bez plate poceo i ustalio se evo vec 20 godina
А пре 92. се радило у пм, запослиш се и сигуран си да ћеш ту да дочекаш пензију, радио не радио свира ти радио, ако хоћеш стан више фиктивно се разведеш а овај што си добио даш жени итд, али ајде да не ширимо причу.
Није нам ваљало, срушили смо Слобу, хтели смо капитализам, па кад су нас заскочили тајкуни почели смо да кукамо. Ја бих рекао да нисмо добили ништа што нисмо заслужили...

Не то, него поентирам да би баш незапослени (без карте) требали да буду опуштенији кад наиђе контрола и да не праве проблеме.
Има времена за све,крене мало раније од куће а и контрола није у сваком бусу и онда може да се снађе.

i medju kontrolorima ima tj.vecina su razumni ljudi koji su se do juce svercovali po busevima
taj manji broj bilmeza sto se kurce nad sirotinjom su neki kompleksasi koji ili nisu odavde ili misle da ce time da osiguraju svoje mesto ili eventualno napreduju

i medju kontrolorima ima tj.vecina su razumni ljudi koji su se do juce svercovali po busevima
taj manji broj bilmeza sto se kurce nad sirotinjom su neki kompleksasi koji ili nisu odavde ili misle da ce time da osiguraju svoje mesto ili eventualno napreduju
Велиш курче се?
А Београђани су поносни људи који не дозвољавају да се неко курчи над њима?
Па неко ко има и мрву поноса ће најпре купити карту, о чему ми овде причамо?
Сто пута сам гледао како се људи праве блесави, и то одрасли, лепо обучени људи, има скуп мобилни, држи слушалице на ушима, али карту не плаћа, измишља којекакве глупости, једноме не ваља што клима не ради, другоме што дува јако, трећи пут лик каже да бус тандрче и да возач вози као да вози кромпире, изругују се контролорима, и све то за 2000 месечно.
О каквом то поносу и достојанству у овом граду причамо?

Велиш курче се?
А Београђани су поносни људи који не дозвољавају да се неко курчи над њима?
Па неко ко има и мрву поноса ће најпре купити карту, о чему ми овде причамо?
Сто пута сам гледао како се људи праве блесави, и то одрасли, лепо обучени људи, има скуп мобилни, држи слушалице на ушима, али карту не плаћа, измишља којекакве глупости, једноме не ваља што клима не ради, другоме што дува јако, трећи пут лик каже да бус тандрче и да возач вози као да вози кромпире, изругују се контролорима, и све то за 2000 месечно.
О каквом то поносу и достојанству у овом граду причамо?

Koja majmuncina treba biti, pa ne viditi koliko u Beogradu ima nezaposlenih,
koji nikakvu kartu ne mogu kupiti!!!!

Koja majmuncina treba biti, pa ne viditi koliko u Beogradu ima nezaposlenih,
koji nikakvu kartu ne mogu kupiti!!!!

Баш никакву?
Па ствар је врло проста, онда нека се не возе.
И поштеди ме те патетике, крајње је време да скинемо са себе те наслаге лажне самилости и хуманости.
Није Србија само Београд нити сви морамо да живимо у Београду, нити Београд и ГСП треба да буду бесплатни сервис лицима која не раде и не зарађују, ено села и њиве плачу за мотиком, нема разлога да неко седи у Београду, да се шверцује и да кука како је незапослен....

Баш никакву?
Па ствар је врло проста, онда нека се не возе.
И поштеди ме те патетике, крајње је време да скинемо са себе те наслаге лажне самилости и хуманости.
Није Србија само Београд нити сви морамо да живимо у Београду, нити Београд и ГСП треба да буду бесплатни сервис лицима која не раде и не зарађују, ено села и њиве плачу за мотиком, нема разлога да неко седи у Београду, да се шверцује и да кука како је незапослен....

Ne kazem ja da nece biti uskoro posla,
svakako ce u cjeloj Srbiji biti potrebno prevaspitavati majmune
koji tvrde da posla ima samo nece mladi da rade!!!!:per::per::per::per::per:

Ovo da se vecina svercuje nije tacno. Danas mi je tri puta upadala kontrola, jednom punkt i dva puta za isto vece upali od stanice do stanice (sto nisu radili mesecima) i nikog nisu uhvatili bez karte.

Jedina istina je da para ima koliko ima. I da gospoda moraju da upodobe svoje troskove u skladu sa prihodima.

Ovih dana sam vidjala iz kola skoro na svakoj stanici kontrolore...

inace

nisam pristalica primene sile ..i komunalna policija je zloupotrebila svoja ovlascenja ..to stoji
ali onaj avganistanac u roze majci da ne bude po nacionalnoj osnovi vec internacionalnoj..je morao
i trebao da kupi kartu a ne da se pravi blesav i vozi dzabe ..kao sto je trebao buzdovan da izadje
iz vozila kada su ga za tako nesto zamolili....

Ovih dana sam vidjala iz kola skoro na svakoj stanici kontrolore...

inace

nisam pristalica primene sile ..i komunalna policija je zloupotrebila svoja ovlascenja ..to stoji
ali onaj avganistanac u roze majci da ne bude po nacionalnoj osnovi vec internacionalnoj..je morao
i trebao da kupi kartu a ne da se pravi blesav i vozi dzabe ..kao sto je trebao buzdovan da izadje
iz vozila kada su ga za tako nesto zamolili....

A ti bi to uradila?????

to bi svako normalan uradio.
koliko puta su me hvatali bez karte i samo kazem..sicicu na sledecoj stanici i to uradim
sasvim normalno i kulturno.

medjutim u ovoj situaciji moram priznati jos jedna stvar mi nije jasna.. ako vec nisu hteli njegova dokumenta mogli su da traze da kupi kartu kod vozaca.
to se svakodnevno radi.. koliko puta sam video da kontrolor kad proceni da neko nece dati dokumenta ga zamoli da kupi kartu kod vozaca.
malo su se i kontrolori osilili u prisustvu komunalne policije.

ali ponavljam, svega ovog ne bi bilo da je pera otiao u policiju :) tacnije, da je bahati korisnik gsp-a inostranog drzavljanstva kupio kartu sto radi svako ko se nadje u stranoj zemlji. osnovna kultura to nalaze.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back