Šta ti najviše smeta kod sistem?
Često se postavlja pitanje zašto nam je na Balkanu tako kako jeste, a ne kao u nekoj razvijenoj zemlji, a to je zato što ovde ljudi ne umeju da razmišljaju, sve rade pogrešno i još se nekim svojim akcijama hvale. Šta ćeš, ne kaže se džaba "čime se budala ponosi, pametan se stidi".
Ja sam iznosio kritike na račun sistema, primedbe i bolji način od opisanog kako se pema tome boriti.
Uzmimo današnju situaciju, pokvario se autobus, vozač je prekršio svoju obavezu, ja se neću smiri dok adekvatno ne bude kažnjen. Opisao sam situacije gde sam vozača uspeo da izbacim iz preduzeća, jer isti se nije dozvao pameti i na gomilu prijava i destimulativnih mera koje su mu iskazane i dalje nastavlja svojim. Dobio je otkaz, tako i treba! No, da se vratim, svi ćute izašli, da ga ja sad nisam prijavio niko ga ne bi, on bi i dalje nastavio da radi to što radi.
Ovde su ljudi navikli da trpe, a budale ispadaju oni koji žele da nam bude bolje. Budale su oni koji plaćaju prevoz, a šverceri dobijaju paketiće i poklone od GSP-a za to što se švercuju. Ne krivim ja samo putnike (švercere), već ceo sistem, što omogućuje tako nešto. Ako kupiš hleb u prodavnici i izađeš ne platiš ga, da li bi se osećao krivim? Možda, verovatno da, ali se neko vozi punim pravom i koristi neku uslugu ma kakva ona bila, ne plati, i umesto da se stidi još se time hvali. Hvali se činjenicom da uništava imovinu svih nas!
No, da se vratimo na BusPlus, šta mislite da dosad nisu krali? Ceo GSP je parazitska firma gde se ne zna ni ko pije, ni ko plaća. Pare od karata su išle njima i delili su međusobno, a direktor je uvek onaj koga vlast postavi. Sad se malo izmenilo, krašće nas BusPlus, ali reći ću vam, neka krade kad smo budale, kad ne umemo da razmišljamo.
Gledajte na šta nam televizije liče Studio B postao Studio Đ, ovi drugi zakupili druge stanice gde je suprotno ( Svet+ ), samo se prepucavaju, ni trunke novinarskog profesionalizma! Opozicija koristi situaciju, pa non-stop navode GSP je moga to sam da uvede! Đavola je mogao da uvede, oni nisu sposobni da kupe sijalice i zamene u autobusima, jedna sijalica 20dinara, a kamoli nešto drugo.
A loš nam je prevoz, zašto zato što finansiramo ogroman broj neradnika i lopova baš u tom istom GSP-u. Znate li ko nas je najviše pokrao u socijalizmu? Nisu to rukovodioci, to su baš ti RADNICI, koji su "krali" i nakrali se, pa se sad pitaju zašto im je loše....
Izvinjavam se na podužem postu i što sam tako nabacao sve i svašta, žao me je kada gledam kako normalni ljudi napuštaju ovu zemlju, u kojoj sa ovakvim institucijama, uz sve moje napore da nešto izmenim ne vidim prosperitet