Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cini mi se da je cena taxija 1500, gde god da ides. Znaci sacuvaj me boze, ranije sam placala 700, 800 din regularno po taksimetru posto zivim na Novom Beogradu. Sad su uveli tu cenu za sve krajeve grada.
Koliko je daleko aerodrom od centra?(nemam pojma u Bg,uopste se ne razumem (bio sam 5-6 puta u zivotu),a i nemam neke "ambicije" da ga upoznam)...zadnji put kada sam bio,bila neka zesca vrucina,asfalt(ako se to tako nazvati moze) na trotoaru poceo da se topi (pa sam imao utisak da mi nedostaje motika-jer,samo na njivi "upadas" u zemlju)...a tek kontejneri ispred zgrada....i na kraju kao slag na torti-gace i "ostali donji ves" se sushi na skoro svakom balkonu/terasi.....jao majko moja....bez ljutnje BeograDZani,ali Novi Sad je po meni 10 puta lepsi od Bg....

Koliko je daleko aerodrom od centra?(nemam pojma u Bg,uopste se ne razumem (bio sam 5-6 puta u zivotu),a i nemam neke "ambicije" da ga upoznam)...zadnji put kada sam bio,bila neka zesca vrucina,asfalt(ako se to tako nazvati moze) na trotoaru poceo da se topi (pa sam imao utisak da mi nedostaje motika-jer,samo na njivi "upadas" u zemlju)...a tek kontejneri ispred zgrada....i na kraju kao slag na torti-gace i "ostali donji ves" se sushi na skoro svakom balkonu/terasi.....jao majko moja....bez ljutnje BeograDZani,ali Novi Sad je po meni 10 puta lepsi od Bg....

Uuuuu...gde sam ja otis"o....hteo sam da kazem ako je "samo" 1500 dinara onda to uopste nije skupo (pod uslovom da je aerodrom na nekih 15 km od centra.U "drugim" drzavama kostalo bi sigurno duplo ako ne i troduplo vise....recimo sa aerodroma Marco Polo do centra Venecije sa Taxijem (camac) kosta oko 70 ojra....pa sad vidi razliku....

Cini mi se da je cena taxija 1500, gde god da ides. Znaci sacuvaj me boze, ranije sam placala 700, 800 din regularno po taksimetru posto zivim na Novom Beogradu. Sad su uveli tu cenu za sve krajeve grada.

Zar nisu ukinuli fixnu cenu taxija jos prosle godine? Mislim, znam da je nas odrao kad smo isli da cekamo drugaricu letos, uzeo nam je preko 1500 do Cukaricke padine, uz to je bio na poziv... i, da, bila je dnevna tarifa, da stvar bude jos gora.

neko je jedva nakrcao i za tu kartu.. nego, koja je to logika grada - ako ima za avion, neka plati i taksi :roll:

Podgoricani su to resili jos bolje. Kod njih ti je tzv. aerodromski taxi 15 evrica do centra grada, a obican 6-7. Fora je u tome sto kod njih brojevi telefona vecine taxi sluzbi nemaju pozivni, pa ne mozes da ih zoves sa srpskog broja, nego da kupis njihov broj telefona (ako uopste ima na aerodromu) pa da zoves taxi, a uz to ne postoji stanica "obicnih" taxija u zoni aerodroma. O bilo kakvim autobusima i da ne govorim. Ispadne da moras ili da stojis na parkingu i gledas kad ce neko da izadje iz "civilnog" taxija, pa da se ti ubacis, ili da cimas nekoga da ti zove taxi...

Da ne preterujes malo u opisu moga grada..
ti kao da zivis u srcu Menhetna..medju staklom i gvozdjem
ako nemas ambicije da upoznas Beograd cemu onda
sva ova pitanja...

Dobio si odgovor ...imas gradsku liniju i beli bus do autobuske stanice..
tu izadjes kupis kartu za Novi Sad..i uzivas..

Pozdrav

Evo sad sam u rebusu mislim da nisu ukinuli. U decembru su mojima naplatili 1500 kad su se vracali ili je to bilo u septembru, ne mogu da se setim.
Moram priznati da mi se nimalo nije dopao opis Beograda iz Dupontovog posta, sta vise bas je preterao.

Podgoricani su to resili jos bolje. Kod njih ti je tzv. aerodromski taxi 15 evrica do centra grada, a obican 6-7. Fora je u tome sto kod njih brojevi telefona vecine taxi sluzbi nemaju pozivni, pa ne mozes da ih zoves sa srpskog broja, nego da kupis njihov broj telefona (ako uopste ima na aerodromu) pa da zoves taxi, a uz to ne postoji stanica "obicnih" taxija u zoni aerodroma. O bilo kakvim autobusima i da ne govorim. Ispadne da moras ili da stojis na parkingu i gledas kad ce neko da izadje iz "civilnog" taxija, pa da se ti ubacis, ili da cimas nekoga da ti zove taxi...

15e od aerodroma do centra?!
strava

Tako je do skora bilo i kod nas. Aerodromski taxi je znao tako dobro da odere, narocito ako duze vremena nisi boravio u BGD-u, a ovi regularni su naplacivali po taksimetru. E pa bas zbog tih "divljaka" gradske vlasti uvedose jedinstveni tarifni sistem za sve taxije na aerodromu.

Hajdemo malo i o prevozu. Taksi ne spada u gsp, bar koliko ja znam.

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=72976

Zbog snežnog pokrivača i obilnih padavina koje će potrajati do kraja dana, gradski javni prevoznici su primorani da, kao i ranijih godina do sada, isključe stajališta na usponima.

Redni broj lokacija Naziv stajališta smer smer linija
1. Karaburma Patrisa Lumumbe „B" ka Karaburmi 16,23,25
2. Braće Jerković Toplana „B" ka Braće Jerković 18,50
3. Ustanička Bul. Kralja Aleksandra „B" ka periferiji 20,308
4. Šumice Petrinjska „B" ka Bulevaru kralja Aleksandra 17,19,31,50
5. Šumice Rimska „B" ka Bulevaru kralja Aleksandra 19,21,29
6. Medaković 3 Kružni put „A" ka Medakoviću 3 20,29
7. Zvezdara Kluz „B" ka Mirijevu 20,46,79
8. Šumice Vladimira Tomanovića „B" ka gradu 20,29,38
9. V.M. Lug Buljubašine vode „A" ka VML 20
10. V.M. Lug Stari vinogradi „A" ka VML 20
11. Mirijevo Matice srpske „A" i „B" kod pijace u Mirijevu u oba smera 20,27E
12. Banovo brdo Petra Lekovića „A" ka Vidikovcu 23,50,53
13. Kumodraž Kumodraž 2 „B" ka gradu 25,25p,39
14. Kumodraž Novoprojektovana „A" ka Kumodražu 25,25p,39
15. Braće Jerković Jahorina „A" ka Braće Jerković 26
16. Mirijevo 4 Aleksandra Belića „A" ka Mirijevu 4 27E
17. Senjak Vojislava Vučkovića „B" ka gradu 44
18. Dedinje Teodora Drajzera 1 „A" ka Miljakovcu 49,94
19. Mirijevo Duška Radovića „B" ka Cvetkovoj pijaci 46,79
20. Zvezdara Zvezdara 1 „B" ka Zvezdari 65
21. Zvezdara Volgina „B" ka Zvezdari 65
22. Banjica Tehnogas „B" ka Banjici
(V solitera) 47,48,50,59,94
23. Miljakovac Srpskih udarnih brigada „A" ka Miljakovcu 47,48,54,59,94
24. Miljakovac Velizara Stankovića „A" ka Miljakovcu 3 48,504
25. Resnik Kamenac „B" ka gradu 47,503,504
26. Julino brdo Vodovodska „A" ka Petlovom brdu 56,87,89
27. Julino brdo Makiška „B" ka gradu 58,88
28. Slanački put Višnjička banja „A" ka Lešću 32l,35,202
29. Put za Sremčicu Žikice Jovanovića „A" ka Sremčici 511
30. Ostružnica Stare barake „A" ka Ostružnici (Novo naselje) 91
31. Moštanica Škola „A" ka Moštanici 551
32. Ripanj Ripanj brdo „A" ka Ripnju 405

Danas glasni verbalni sukob izmedju vozaca autobusa 101 i nestrpljivog putnika koji je hteo sto pre da izadje iz vozila.
Autobus je polako prelazio most, i na samom ulazu na Bogosloviju, na semaforu, dugo cekao da prodje pored kamiona koji se tu zaglavio. Vozac je rekao putnicima da se pomere sa vrata kako bi video sta se desava sa njegove desne strane, ali mnogi nisu marili za to. Vise puta je predlozio nestrpljivom putniku da pomeri i oslobdu mu i onako zamagljeni vidik, ali je ovaj odbijao da to ucini, cekajuci da se vrata konacno otvore i da uzurbano nastavi svojim putem. Naposletku je vozac izgubio strpljenje i povisenim tonom zatrazio od coveka da pomeri, na sta je ovaj odgovorio pitanjima "sta se deres ti na mene" i "gde da se sklonim", iako je autobus bio prakticno prazan.
I tako sam jos jednom skapirao da nama u ovoj zemlji nema boljitka dok svako gleda samo svoja posla, ali je ipak deo zajednice.

Izgleda da nekima stvarno nije dosta. Pored toga što se prepucavaja u medijima, sada su organizovali i grupe lažnih kontrolora kako bi još više putnike učinile ogorčenim novim sistemom.

Pogledajte ovaj antagonizam, ni trunke profesionalnog izveštavanja i novinarstva, već isključivo nametanje njihovog mišljenja. Strašno podeseća na medijskih prostor s početka devedesetih...

[/quote]

Da ne preterujes malo u opisu moga grada..
ti kao da zivis u srcu Menhetna..medju staklom i gvozdjem
ako nemas ambicije da upoznas Beograd cemu onda
sva ova pitanja...

Dobio si odgovor ...imas gradsku liniju i beli bus do autobuske stanice..
tu izadjes kupis kartu za Novi Sad..i uzivas..

Pozdrav

malogradjanski komplex..to je :sije:

Ma da.... :roll:
Hvala....

S Media portal, 03.02.2012.

Generalni direktor „Kentkarta“ za S media portal: „Bus Plus“ – naš najuspešniji projekat

Ercan Unal, generalni direktor turske fitme "Kentkart", koja je izradila "Bus Plus" sistem, u intervju za S media portal objašnjava zašto bi Beograđani trebalo da se raduju ovom načinu naplate gradskog prevoza.

news_1231.jpg

Beograđani ovih dana muku muče zbog novog sistema naplate gradskog prevoza „Bus Plus“.Redovi za dobijanje kartica su ogromni, čitači ne validiraju naplatu sa personalizovanih kartica, ali gradske vlasti tvrde da javni prevoz mora da bude doveden u red i da je "Bus Plus" odličan sistem koji će brzo i lako zaživeti u prestonici. Pre dve godine isto su očekivali i građani Skoplja, ali “Moja karta”, makedonska verzija „Bus Plusa“ do danas nije zaživela.

Generalni direktor “Kentkarta” Ercan Unal za S media objašnjava koje su prednosti njihovog sistema i zašto on nije "prošao" u nekim drugim gradovima na Balkanu.

Pokušali ste da u javni prevoz u Skoplju instalirate svoj sistem. Zbog čega nije zaživela makedonska verzija „Bus Plusa“?

- Naš sistem je pre dve godine uveden u autobuse privatnog prevoznika “Sloboda prevoz” u Skoplju, ali makedonski GSP je hteo da raspiše novi tender koji je otkazan tri puta. Oni još uvek ni sa kim nisu potpisali ugovor. Sistem „Kentkarta“ od 2009. postoji u autobusima “Slobode prevoz“.

Na sajtu vaše firme stoji da ste sarađivali sa Kosovom, uveli ste sistem u autobuse u Prizrenu. Zašto je to propalo?

- Na Kosovu smo sarađivali sa kompanijom “Šćani group”, naš sistem je uveden u 200 autobusa u Prizrenu. Ta kompanija je sve autobuse preselila u Prištinu, jer u Prizrenu nije bilo putnika. Još uvek u Prizrenu funkcionišu samo tri autobusa ove kompanije.Oni sada pokušavaju da se uključe u gradski prevoz u Prištini, a naš sistem je još uvek u svim autobusima.

Koji gradovi, pored Beograda, u gradskom prevozu koriste sistem koji je uveo „Kentkart“?

- Sistem automatske naplate uveden je u Dohi, Damasku i Amanu; preuzele su ga kompanije koje su pola u privatnom, a pola u državnom vlasništvu. U Turskoj je „Kentkart“ veoma jak, jer i proizvodi elektronsku opremu i sve softvere za nju.

Po čemu se „Bus Plus“ razlikuje od sistema koje ste uveli u drugim gradovima?

- Mi prilagođavamo sistem zatevima korisnika. I ovaj projekat u Beogradu napravljen je prema zahtevima gradske uprave, i jedinstven je, ne postoji ni u jednom drugom gradu. On je najsofisticiraniji i najnapredniji od svih, čak i od onog u Turskoj. U pitanju je najnovija tehnologija, koristimo “tač-skrin” validatore, a polako ćemo uvoditi i druge novine, kao što je obaveštavanje putem SMS-a.

Očekujemo da će ovo biti veoma uspešan projekat i da će svi Beograđani biti zadovoljni jer će im doneti brojne benefite.

Ko će uzeti najviše para od "Bus Plusa"?
- Sav prihod od prodaje karata i naplate kazni odlaziće u Direkciju za javni prevoz grada Beograda, gde će se srazmerno učešću u transportnoj delatnosti deliti prevoznicima. Najveći deo kolača, oko 70 odsto dobiće GSP, dok će drugi dobiti srazmerno broju vozila kojim učestvuju u sistemu prevoza.
http://www.smedia.rs/spress/vest/12...ortal-Bus-Plus-nas-najuspesniji-projekat.html

Hvala.....ali to nije "pravi" odgovor...ali nisam ni ja postavio kako treba :zstidljivko:
Znaci izadjem napolje iz zgrade Aerodroma i?Sta onda?Gde da nadjem,koga da pitam gde je taj "beli kombi"?Koliko kosta "karta" sa "njim" do zel.?Gde kupujem kartu?Ako slucajno "zurim" ili ga ne pronadjem,kojom "linijom" (tramvaj,bus) stizem do autobuske?Gde kupujem karte i da li ona vazi za "sva" (trolejbus,tramvaj,bus) prevozna sredstva ili u svakom moram da kupim posebnu kartu?
Hvala.

"Mrzim ljude koji uzimaju drogu-pogotovo carinike!"
Ti si meni mnogo sumnjiv...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back