S06
Zainteresovan član
- Poruka
- 306
Cini mi se da je cena taxija 1500, gde god da ides. Znaci sacuvaj me boze, ranije sam placala 700, 800 din regularno po taksimetru posto zivim na Novom Beogradu. Sad su uveli tu cenu za sve krajeve grada.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
slozio bih se sa tabom..ako imas za avionsku kartu, sta ti je jos par stotinak dinara za taxi ?
taman da te odvede do prve civilizacije![]()
Koliko je daleko aerodrom od centra?(nemam pojma u Bg,uopste se ne razumem (bio sam 5-6 puta u zivotu),a i nemam neke "ambicije" da ga upoznam)...zadnji put kada sam bio,bila neka zesca vrucina,asfalt(ako se to tako nazvati moze) na trotoaru poceo da se topi (pa sam imao utisak da mi nedostaje motika-jer,samo na njivi "upadas" u zemlju)...a tek kontejneri ispred zgrada....i na kraju kao slag na torti-gace i "ostali donji ves" se sushi na skoro svakom balkonu/terasi.....jao majko moja....bez ljutnje BeograDZani,ali Novi Sad je po meni 10 puta lepsi od Bg....Cini mi se da je cena taxija 1500, gde god da ides. Znaci sacuvaj me boze, ranije sam placala 700, 800 din regularno po taksimetru posto zivim na Novom Beogradu. Sad su uveli tu cenu za sve krajeve grada.
Koliko je daleko aerodrom od centra?(nemam pojma u Bg,uopste se ne razumem (bio sam 5-6 puta u zivotu),a i nemam neke "ambicije" da ga upoznam)...zadnji put kada sam bio,bila neka zesca vrucina,asfalt(ako se to tako nazvati moze) na trotoaru poceo da se topi (pa sam imao utisak da mi nedostaje motika-jer,samo na njivi "upadas" u zemlju)...a tek kontejneri ispred zgrada....i na kraju kao slag na torti-gace i "ostali donji ves" se sushi na skoro svakom balkonu/terasi.....jao majko moja....bez ljutnje BeograDZani,ali Novi Sad je po meni 10 puta lepsi od Bg....
Cini mi se da je cena taxija 1500, gde god da ides. Znaci sacuvaj me boze, ranije sam placala 700, 800 din regularno po taksimetru posto zivim na Novom Beogradu. Sad su uveli tu cenu za sve krajeve grada.
neko je jedva nakrcao i za tu kartu.. nego, koja je to logika grada - ako ima za avion, neka plati i taksi![]()
Koliko je daleko aerodrom od centra?(nemam pojma u Bg,uopste se ne razumem (bio sam 5-6 puta u zivotu),a i nemam neke "ambicije" da ga upoznam)...zadnji put kada sam bio,bila neka zesca vrucina,asfalt(ako se to tako nazvati moze) na trotoaru poceo da se topi (pa sam imao utisak da mi nedostaje motika-jer,samo na njivi "upadas" u zemlju)...a tek kontejneri ispred zgrada....i na kraju kao slag na torti-gace i "ostali donji ves" se sushi na skoro svakom balkonu/terasi.....jao majko moja....bez ljutnje BeograDZani,ali Novi Sad je po meni 10 puta lepsi od Bg....

Podgoricani su to resili jos bolje. Kod njih ti je tzv. aerodromski taxi 15 evrica do centra grada, a obican 6-7. Fora je u tome sto kod njih brojevi telefona vecine taxi sluzbi nemaju pozivni, pa ne mozes da ih zoves sa srpskog broja, nego da kupis njihov broj telefona (ako uopste ima na aerodromu) pa da zoves taxi, a uz to ne postoji stanica "obicnih" taxija u zoni aerodroma. O bilo kakvim autobusima i da ne govorim. Ispadne da moras ili da stojis na parkingu i gledas kad ce neko da izadje iz "civilnog" taxija, pa da se ti ubacis, ili da cimas nekoga da ti zove taxi...
drugari jel istina da obicne zutee karte vaze do kraja meseca?
Da ne preterujes malo u opisu moga grada..
ti kao da zivis u srcu Menhetna..medju staklom i gvozdjem
ako nemas ambicije da upoznas Beograd cemu onda
sva ova pitanja...
Dobio si odgovor ...imas gradsku liniju i beli bus do autobuske stanice..
tu izadjes kupis kartu za Novi Sad..i uzivas..
Pozdrav
malogradjanski komplex..to je![]()
http://www.smedia.rs/spress/vest/12...ortal-Bus-Plus-nas-najuspesniji-projekat.htmlS Media portal, 03.02.2012.
Generalni direktor „Kentkarta“ za S media portal: „Bus Plus“ – naš najuspešniji projekat
Ercan Unal, generalni direktor turske fitme "Kentkart", koja je izradila "Bus Plus" sistem, u intervju za S media portal objašnjava zašto bi Beograđani trebalo da se raduju ovom načinu naplate gradskog prevoza.
![]()
Beograđani ovih dana muku muče zbog novog sistema naplate gradskog prevoza „Bus Plus“.Redovi za dobijanje kartica su ogromni, čitači ne validiraju naplatu sa personalizovanih kartica, ali gradske vlasti tvrde da javni prevoz mora da bude doveden u red i da je "Bus Plus" odličan sistem koji će brzo i lako zaživeti u prestonici. Pre dve godine isto su očekivali i građani Skoplja, ali “Moja karta”, makedonska verzija „Bus Plusa“ do danas nije zaživela.
Generalni direktor “Kentkarta” Ercan Unal za S media objašnjava koje su prednosti njihovog sistema i zašto on nije "prošao" u nekim drugim gradovima na Balkanu.
Pokušali ste da u javni prevoz u Skoplju instalirate svoj sistem. Zbog čega nije zaživela makedonska verzija „Bus Plusa“?
- Naš sistem je pre dve godine uveden u autobuse privatnog prevoznika “Sloboda prevoz” u Skoplju, ali makedonski GSP je hteo da raspiše novi tender koji je otkazan tri puta. Oni još uvek ni sa kim nisu potpisali ugovor. Sistem „Kentkarta“ od 2009. postoji u autobusima “Slobode prevoz“.
Na sajtu vaše firme stoji da ste sarađivali sa Kosovom, uveli ste sistem u autobuse u Prizrenu. Zašto je to propalo?
- Na Kosovu smo sarađivali sa kompanijom “Šćani group”, naš sistem je uveden u 200 autobusa u Prizrenu. Ta kompanija je sve autobuse preselila u Prištinu, jer u Prizrenu nije bilo putnika. Još uvek u Prizrenu funkcionišu samo tri autobusa ove kompanije.Oni sada pokušavaju da se uključe u gradski prevoz u Prištini, a naš sistem je još uvek u svim autobusima.
Koji gradovi, pored Beograda, u gradskom prevozu koriste sistem koji je uveo „Kentkart“?
- Sistem automatske naplate uveden je u Dohi, Damasku i Amanu; preuzele su ga kompanije koje su pola u privatnom, a pola u državnom vlasništvu. U Turskoj je „Kentkart“ veoma jak, jer i proizvodi elektronsku opremu i sve softvere za nju.
Po čemu se „Bus Plus“ razlikuje od sistema koje ste uveli u drugim gradovima?
- Mi prilagođavamo sistem zatevima korisnika. I ovaj projekat u Beogradu napravljen je prema zahtevima gradske uprave, i jedinstven je, ne postoji ni u jednom drugom gradu. On je najsofisticiraniji i najnapredniji od svih, čak i od onog u Turskoj. U pitanju je najnovija tehnologija, koristimo “tač-skrin” validatore, a polako ćemo uvoditi i druge novine, kao što je obaveštavanje putem SMS-a.
Očekujemo da će ovo biti veoma uspešan projekat i da će svi Beograđani biti zadovoljni jer će im doneti brojne benefite.
Ko će uzeti najviše para od "Bus Plusa"?
- Sav prihod od prodaje karata i naplate kazni odlaziće u Direkciju za javni prevoz grada Beograda, gde će se srazmerno učešću u transportnoj delatnosti deliti prevoznicima. Najveći deo kolača, oko 70 odsto dobiće GSP, dok će drugi dobiti srazmerno broju vozila kojim učestvuju u sistemu prevoza.
Hvala.....ali to nije "pravi" odgovor...ali nisam ni ja postavio kako treba
Znaci izadjem napolje iz zgrade Aerodroma i?Sta onda?Gde da nadjem,koga da pitam gde je taj "beli kombi"?Koliko kosta "karta" sa "njim" do zel.?Gde kupujem kartu?Ako slucajno "zurim" ili ga ne pronadjem,kojom "linijom" (tramvaj,bus) stizem do autobuske?Gde kupujem karte i da li ona vazi za "sva" (trolejbus,tramvaj,bus) prevozna sredstva ili u svakom moram da kupim posebnu kartu?
Hvala.