- Poruka
- 545.951
a sta uopste traze?
Traže veće otkupne cene, recimo otkupna cena paradajza je 20 din, a mi ga plaćamo 170!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a sta uopste traze?
Увек сам био запрепашћен када чујем колике су откупне цене негде тамо, а где су пијачне/малопродајне цене.Traže veće otkupne cene, recimo otkupna cena paradajza je 20 din, a mi ga plaćamo 170!!!
normalno je da otkupna cena bude niska jer se otkupljuje na veliko odmah na ruke... ne gubis vreme u prodaji i ne trosis novce na dodatne transporte, lezarine robe itd... stta mislis, zasto tako prodaju a ne idu na pijacu. jer je isplatljivije.Увек сам био запрепашћен када чујем колике су откупне цене негде тамо, а где су пијачне/малопродајне цене.
Разлика је увек неколико пута.
normalno je da otkupna cena bude niska jer se otkupljuje na veliko odmah na ruke... ne gubis vreme u prodaji i ne trosis novce na dodatne transporte, lezarine robe itd... stta mislis, zasto tako prodaju a ne idu na pijacu. jer je isplatljivije.
tako je oduvek bilo, te dve cene se ne mogu porediti.
ti dobijas oko 60 do 80 tona paradajza po hektaru.
ako imas kao jedan ozbiljan zemljoradnik desetak hektara pod paradajzom ti imas 600 do 800 tona
po ovoj otkupnoj ceni seljak dobije izmedju 100 i 150.000 € na ruke..malo li je? nego nas seljak voli da kuka.
troskovi mu ne prelaze par hiljada evra.
Poskupelo je zbog rata. To djubrivo pravi eurochem ciji je vlasnik Maljnicenko koji je pod sankcijama.Nisi u pravu.
Pre nekoliko meseci sam gledala neku emisiju iz Vojvodine gde jedan poljoprivrednik priča o tome koliko je poskupelo
veštačko đubrivo i da on ove godine neće moći da tretire zemljište dva puta, kako bi trebalo, nego jednom a da će mu zbog toga
prinos pasti za više od pola.
A koliko je takvih...
ti verujes seljaku ili svojim ocima?Nisi u pravu.
Pre nekoliko meseci sam gledala neku emisiju iz Vojvodine gde jedan poljoprivrednik priča o tome koliko je poskupelo
veštačko đubrivo i da on ove godine neće moći da tretire zemljište dva puta, kako bi trebalo, nego jednom a da će mu zbog toga
prinos pasti za više od pola.
A koliko je takvih...
ti verujes seljaku ili svojim ocima?
prosetaj malo po selima..ja sam setao sto poslovno sto privatno
bogate kuce, nema losih fasada, vozni parkovi da pozavidis..mani me kukanja..seljak jedino sta dobro zna je da kuka.. a zivi bolje i od tebe i od mene.
ti verujes seljaku ili svojim ocima?
bogate kuce, nema losih fasada, vozni parkovi da pozavidis..mani me kukanja..seljak jedino sta dobro zna je da kuka.. a zivi bolje i od tebe i od mene.
U kom delu grada tj. kod kog stajališta?Opet kontrola u 95!
Vidi ovog kako je mudar.ti verujes seljaku ili svojim ocima?
U kom delu grada tj. kod kog stajališta?
Ja baš imam sreće da ne nalećem na kontrolu skoro uopšte, evo već mesecima. Kažem "skoro uopšte" zato što ponekad, ali retko, naiđem na njih u tramvaju. A i tu ih je lako izbeći.
e jel to 16. produzava do biga?Pre neki dan kad sam išla na NB bili su na potezu od Delta City-ja prema gradu.
Jutros u Despota Stefana prema centru.
e jel to 16. produzava do biga?
Ако је то првобитно дат рок, онда сумњам. Ако је то продужено, онда сам умерени оптимиста.Zbog radova u Vojvode Micka, smer ka Karaburmi, svi 16,23 i 25 idu pored Biga.
Do 28 bi trebalo da završe.
Ако је то првобитно дат рок, онда сумњам. Ако је то продужено, онда сам умерени оптимиста.
Pa neko mora da kupi stanove od 3000evra kvadrat, sigurno ne neko ko radi za platu...ti verujes seljaku ili svojim ocima?
Opet kontrola u 95!
kazi to linijskom parku, cvetnom trgu, stepinoj ulici, vuka karadzica uliciMoju ulicu su završili 3 dana ranije, tako da nema bojazni da isto neće biti i sa Vojvode Micka, a pošto je ona kraća
rok za nju je duplo kraći od moje.
Oni u stvari vuku struju iz naše trafo stanice dole za Višnjičku, za metro!
kazi to linijskom parku, cvetnom trgu, stepinoj ulici, vuka karadzica ulici
sve su to radovi koji su debelo kasnili..da slaviju i trg ne spominjem.
Juče ih je u Jurija Gagarina bilo koliko voliš. A ne pamtim kad su tamo ulazili.

Komšinice...Juče ih je u Jurija Gagarina bilo koliko voliš. A ne pamtim kad su tamo ulazili.