Градски превоз (2)

N1
Grad Beograd i privatni prevoznici postigli su dogovor o povećanju cene po pređenom kilometru od 10.34 odsto, a o ovoj izmeni ugovora o prevozu putnika izjasniće se gradska skupština na predstojećoj sednici naredne nedelje.
Bilo je pitanje dana,znaci još više švercera.
Meni nije jasno zašto stranci u BG,ne plaćaju prevoz
Aj nek se neko nas,švercuje na pr u Rimu
Ima da plati debelu kaznu
A ovi stranci u BG,em se švercuju em su bučni,bahati i bezobrazni.
Kontrola ih zaobilazi

Kontrola ih zaobilazi
Da, kao sto obilaze i tipove koji im se ucine da su opasni a i Rome preskacu
A treba para i za plate grdnih zaposlenih u bus plusu...250 kontrolora, pa operatera, pa sitnih i krupnih sefova...a verovatno i za zakup prostorija...sve to kosta brajko moj

Kontrola ih zaobilazi
to je iznos koji dobijaju privatnici, nema veze sa cenom karte.

ali za ocekivati je zbog poskupljenja goriva da ce poskupeti karta sto ce biti katastrofalni potez jer tek tad niko nece kupovati istu osim onih mukica koji moraju i onih koji je dobijaju od firme.

a ti si se svercovala u rimu pa znas kako je tamo?

problem sa strancima je naplata.
jedini nacin da se to sprovede je da im se zabrani da sledeci put udju u zemlju ali pitanje je da li ce ikad vise i dolaziti i kad jer postoji i zastarevanje.

previse cimanja za nikakvu zaradu.

a ti si se svercovala u rimu pa znas kako je tamo?

problem sa strancima je naplata.
jedini nacin da se to sprovede je da im se zabrani da sledeci put udju u zemlju ali pitanje je da li ce ikad vise i dolaziti i kad jer postoji i zastarevanje.

previse cimanja za nikakvu zaradu.
A sto za nikakvu
Moja drugarica je platila kaznu zbog dve stanice viška u Svajcarskoj.
.a ja sam gledala,kako Grci naplaćuju svercerima kazne u Atini.

Rim sam onako stavila

Znam da je karta 2 evra,i da naši turisti razmišljaju kako da se svercuju od hotela gde su smesteni do centra rima
Na pr Agia Trijada,je za Solun isto sto i Obrenovac za BG
Aj pokušaj da se svercuješ od Agia Trijade do Soluna
A kod nas autobusi za Obrenovac,Barajevo ,Dobanovci i sl su prepuni stranaca koji ne kucaju karte.
Sto da ne placaju
Zasto su to beznačajne pare za,budzet GSP i Laste
Ne voziš se prevozom i ne znaš koliko ima stranaca u prevozu

A sto za nikakvu
Moja drugarica je platila kaznu zbog dve stanice viška u Svajcarskoj.
.a ja sam gledala,kako Grci naplaćuju svercerima kazne u Atini.

Rim sam onako stavila

Znam da je karta 2 evra,i da naši turisti razmišljaju kako da se svercuju od hotela gde su smesteni do centra rima
Na pr Agia Trijada,je za Solun isto sto i Obrenovac za BG
Aj pokušaj da se svercuješ od Agia Trijade do Soluna
A kod nas autobusi za Obrenovac,Barajevo ,Dobanovci i sl su prepuni stranaca koji ne kucaju karte.
Sto da ne placaju
Zasto su to beznačajne pare za,budzet GSP i Laste
Ne voziš se prevozom i ne znaš koliko ima stranaca u prevozu
samo mi o solunu ne pricaj jer grad posle beograda koji najbolje poznajem je solun a grcku sam obisao celu, od kavale do atine i koristio njihov saobracaj uzduz i popreko od autobusa do vozova. tako da si se zeznula sa primerom :D

u grckoj nemoj brkati medjumesni i lokalni saobracaj.
u medjumesnom ne mozes da se svercujes jer postoji cika kondukter u njemu i kartu moras da platis.

sam lokalni prevoz u solunu se placa kupovinom karte u samom vozilu, postoji aparat i u njega ubacis evro ili koliko treba i izbaci ti kartu...znaci aparat za priodaju karata je u samom vozilu.
tu mozes da se svercujes ali uvek postoji rizik da te navata kontrola, to je vec do tebe.

samo mi o solunu ne pricaj jer grad posle beograda koji najbolje poznajem je solun a grcku sam obisao celu, od kavale do atine i koristio njihov saobracaj uzduz i popreko od autobusa do vozova. tako da si se zeznula sa primerom :D

u grckoj nemoj brkati medjumesni i lokalni saobracaj.
u medjumesnom ne mozes da se svercujes jer postoji cika kondukter u njemu i kartu moras da platis.

sam lokalni prevoz u solunu se placa kupovinom karte u samom vozilu, postoji aparat i u njega ubacis evro ili koliko treba i izbaci ti kartu...znaci aparat za priodaju karata je u samom vozilu.
tu mozes da se svercujes ali uvek postoji rizik da te navata kontrola, to je vec do tebe.
Možeš da kupiš i na trafici .
Aj nek nek te uhvate .
Proveri kako ćeš proći.
Agila Trijada nije mednumesni
To је predgradje Soluna
Da li si bio pa znaš ,kakve su karte

pa bio sam..kazem ti, kupovao sam karte u tim busevima.

agija trijada je bas udaljena od soluna siigurno 20..30 km, ima i sela izmedju nje i soluna i nisam siguran ali sumnjam da do nje dolazi gradski prevoz..

generalno solun ima tri centrale u koje se skupljaju medjumesni prevozi i odatle lokalno voze gsp-ovi
te centrale zavise iz kog dela grcke dolaze autobusi.. iz pravca halkidika na obodu grada, iz pravca kavale u samom centru soluna nedaleko od zeleznicke stranice a iz pravca olimpse regije isto ima ali ne mogu sad da se setim gde.

Super je sto misliš da sve znaš.
Sujeta progovara iz svakog tvog posta
nije sujeta nego cinejnica..znanje.
ti se sad ponasas isto kao kad bih ti ja sad pricao kako nisi u pravu oko prodaje stanova a to je tvoj posao..kapiras koliko se prosipas?

sad cu ti objasniti kako ide finansiranje gsp-a

finasije nikad nisu ni bile gsp-ove i cela prica kako su odvojene busplusom je netacna.

samo sad firma koja skuplja pare je van gsp-a ali taj novac nikad nije isao gsp-u

novac prikupljen od karata se salje gradu a grad salje gsp-u koliko mu treba..tako da znas..gsp nikad ni pre ni sad nije uzimao dinar od prodaje karata, sav novac je oduvek isao u budzet grada, a grad je posle slao koliko treba gsp-u sto je uvek vise nego sto se slivalo.

zato sto strancu ne mozes da naplatis kaznu, prosto.

nas covek ce se pocesati po glavi ako ga navataju u solunu jer zna kad bude sledece godine dolazio na more da ce mu zabraniti ulaz u zemlju..a znas koliko zabole tamo nekog holandjanina ili bugarina koji je dosao sad i nikad vise?
prosto se kontrolorima ne isplati da trose snagu i vreme na njima.

sta mislis zasto preskacu neke a druge zaskacu?
zato sto znaju da od nekih ne mogu izvuci pare i prosto idu dalje..

pa bio sam..kazem ti, kupovao sam karte u tim busevima.

agija trijada je bas udaljena od soluna siigurno 20..30 km, ima i sela izmedju nje i soluna i nisam siguran ali sumnjam da do nje dolazi gradski prevoz..

generalno solun ima tri centrale u koje se skupljaju medjumesni prevozi i odatle lokalno voze gsp-ovi
te centrale zavise iz kog dela grcke dolaze autobusi.. iz pravca halkidika na obodu grada, iz pravca kavale u samom centru soluna nedaleko od zeleznicke stranice a iz pravca olimpse regije isto ima ali ne mogu sad da se setim gde.
Dolazi,do Agia Trijade,makar je pre par godina vozio onaj narandžasti
A karte i u Solunu možeš da kupiš u pojedinim trafikama
Piše na njima

zato sto strancu ne mozes da naplatis kaznu, prosto.

nas covek ce se pocesati po glavi ako ga navataju u solunu jer zna kad bude sledece godine dolazio na more da ce mu zabraniti ulaz u zemlju..a znas koliko zabole tamo nekog holandjanina ili bugarina koji je dosao sad i nikad vise?
prosto se kontrolorima ne isplati da trose snagu i vreme na njima.

sta mislis zasto preskacu neke a druge zaskacu?
zato sto znaju da od nekih ne mogu izvuci pare i prosto idu dalje..
A sto taj na.pr Francuz tamo plaća kartu a ovde ne
Što mu naši ne uzmu pasoš i naplate kaznu .
Što su oni bolji od nas
Trenutno u GSP,ima u zavisnosti od prevoza 10%,stranaca
Linije ka Ledinama i Surčinu su prepune,Kineza,Indijaca i Kubanaca.
Ako rade ovde nek plaćaju i GSP.
Po toj logici naši kad odu u Berlin da rade,ne treba da plaćaju prevoz

a kako je reseno u drugoj zemlji?
stvar je u tome sto se useres u stranoj zemlji i odmah kupujes kartu (cak i ja :rumenko: ) ali realno, sta ti moze njihov kontrolor?
da te hapsi? hoce malo sutra...
nasi ljudi se plase i zato se ne svercuju, stranci se toga ne plase ovde i zato se svercuju.

Back