Gradonačelnik istukao novinare

Q. in perpetuum hibernum

Stara legenda
Poruka
88.217
v143122p0.jpg


Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, njegov sin Miljan i vozač Dragan Radonjić izudarali su u sredu uveče fotoreportera "Vijesti" Borisa Pejovića koji je bio na radnom zadatku, a nešto kasnije nasrnuli su i na zamenika glavnog i odgovornog urednika Mihajla Jovovića, na koga je vađen i pištolj.

Dok je Boris Pejović u sklopu svog radnog zadatka pokušavao da slika nepropisno parkirano vozilo Miomira Mugoše na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, ispred kafea „Art“, koji je u vlasništvu njegovog sina, gradonačelnik glavnog grada izašao je sa mlađim Mugošom i nasrnuo na njega izudaravši ga i uputivši mnoštvo uvreda na njegov račun, iako se Pejović predstavio kao fotoreporter "Vijesti", prenosi podgorički list.

Vidjevši sa 50-ak metara kako Mugoša i njegov sin udaraju Borisa, zamenik glavnog i odgovornog urednika „Vijesti“ Mihajlo Jovović pritrčao je i upitao zašto ga tuku, na šta je gradonačelnik upitao "A ko si ti?“

“Predstavio sam se i izvadio press karticu, a Mugoša je zgrabio i stavio u džep, psujući i negodujući zbog našeg članka o njegovom nepropisnom parkiranju od prethodnog dana“, rekao je Jovović.

Nakon nekoliko trenutaka, kako kaže Jovović, otac i sin Mugoša nasrnuli su na njega izudaravši ga po licu, a u gužvi mu je uperen i repetirani pištolj u grudi, koji je sklonjen na insistiranje Mugoša.

Prema rečima Pejovića, sa pištoljem u ruci dotrčao je gradonačelnikov sin.

Miomir Mugoša je navodno Jovoviću kasnije oteo i mobilni telefon dok je ovaj razgovarao sa glavnim urednikom.

Po dolasku policije gradonačelnik i njegov sin priznali su da su udarali Jovovića, kome su kao i Pejoviću, u Urgentnom centru konstatovane lakše telesne povrede, nakon čega su njih dvojica podgoričkoj policiji podneli krivične prijave protiv dvojice Mugoša i vozača Dragana Radonjića.
 

Back
Top