GRADJEVINSKI FAKULTET

:lol: bojim se, Mico, da ćeš za takvo obaveštenje ipak morati na faks :lol:

A za nacrtnu ti treba A3 papir, T-lenjir (i još jedan lenjir) i selotejp, ali mislim da sam malo zakasnila :lol:

Osim mom smeru, mi radimo u AutoCAD-u :mrgreen:

To jest oni..... bolonjci :(

Jao nacrtna :roll:
doduše,niko meni nije kriv što ja ne otidoh na to prvo predavanje :mrgreen:
ja i mnogi koji nisu skontali da u stvari ima nešto pre prijema :p
Ja se tužna danas na vežbi pogubih,došlo mi da plačem,na kraju sam se nekako snašla.Al vidim da neće biti lako :mrgreen:
Al kad videh asistentkinju za Matematiku 1,oduševih se :D
obožavam onu ženu još od priprema :D

Ljudi aj da ozivim ovu staru temu, da ne pokrecem novu bzvz... Kao sto sam i mislio pre godinu i vise dana, najverovatnije cu se opredeliti za gradjevinski fakultet. Pa da vidim ima li jos zainteresovanih za gradjevinu, da malo izmenimo iskustva u vezi faxa, priprema za prijemni i samog prijemnog ispita, a takodje pozivam i starije "kolege" (iskreno se nadam buduce kolege) da nam iznesu neke svoje poglede na studije gradjevine, prednosti, mane i sve ostalo sto bi bilo od koristi...:-))) Nadam se da ce ova tema ponovo zaziveti, veliki pozdrav...

Mene takodje zanimaju pojedinosti o gradjevinskom fakultetu,al ne zelim da dosadjujem sa konkretnim informacijama koje su mi vec svuda dostupne, vec nesto apstraktnije..tipa necijih licnih utisaka sa faxa(ukratko)..? :)

Recimo: koliko su osobe koje su zavrsile gradjevinsku skolu u prednosti u odnosu na gimnazijalce (poput mene) jer su imali i strucne predmete poput nacrtne geometrije..raznih praksi i naravno kompjuterskih programa poput autocad-a ili proengineer-a, za programe pitam jer oni mogu iskljucivo da se vezbaju na faxu jer preskupi da bi ih mogao pojedinac kupiti..? :)

Hvala unapred..

NIje ti mnogo vazno da li si zavrsio gimnaziju ili gradjevinsku srednju, ili cak ats
sve to dodje na isto
neki studenti su sa trojkom iz matematike, pri cemu su zavrsili gradjevinsku srednju matematike prije polagali od odlicnih ucenika iz gimnazije koja ima jacu matematiku
nacrtna geometrija je smijesno lak predmet, da ti predznadje i nije neophodno
sto se programa tice AutoCAD se uci od osnovnih stvari, i svaki student ga veoma brzo nabavi, pa ga mozes vjezbati kod kuce do mile volje... na faksu se iz jednog predmeta uce word, excel i acad, pri cemu najvise vremena ode na prvih dva koje svaki student vec zna, ali se kroz graficke radove acad odlicno savlada
proengineer se ne radi, kao ni bilo sta i 3D( mozda nove generacije rade)
tower se nabavi u demo verziji i on se koristi u kasnijim godinama... mada njega koriste samo konstrukrivci, ako se ne varam

Bolonjom su predmeti rasparcani, pa vise nemas dvosemestralne, uz dodatnu olaksicu da se neki predmeti polazu u vidu prezentacija, kao i polaganje kompletnih predmeta putem kolokvijuma, cime ti je studiranje znatno pojednostavljeno, sve u cilju da se rapidno zavrsi, bez obzira na to da li ces nesto i nauciti
Matematika1 je jedan veoma lijep predmet, i moj savjet je rijesiti ga se u januaru, da ne bi posle lupao glavu, dvojka takodje nije problem, ali se mladi studenti malo bune zbog matematike3, iz koje je statistika i vjerovatnoca izdvojena kao poseban predmet(ove zalopojke sam cula od studenata drugih tehnickih fakulteta, pa vjerujem da je i sa gradjevincima ista prica)

menadzment u gradjevinarstu mnogi pljuju, mada su studenti koji to zavrse veoma zadovoljni, kazu i da lako nalaze posao
taj smjer vazi za najlaksi
konstrukcije su ozbiljan smjer, ni piz ne zaostaje mnogo... mada se konstruktivci najvise zale iz razloga sto imaju predmete sa malo ozbiljnijim analizama nosaca, bilo grednih bilo ploca... sto ostali smjerovi samo prelete

vazno je jedino da ucis, i da ne propustas prilike
na sve kolokvijume izlazi, jer svaki put kada nesto padnes to vuce za sobom niz teskoca
nemoj da se stidis da ides na konsultacije, svaki asistent je tu da bi tebe naucio, ne zali ih i nemilosrdno pitaj sve sto ti nije jasno
ne bi bilo lose ni da posjecujes predavanja iz ozbiljnijih predmeta

E, i da, jel zna neko kad ce da pocnu pripreme na faxu za prijemni ispit, ako vec nisu pocele i da li vredi ici, mislim da li moze da se nauci (tj. obnovi) dosta toga i kolika je cena, otprilike, ako iko zna? @Poslednja Igra Leptira . Hvala na detaljnom postu, i da te pitam, meni su nekako konstrukcije kao smer najprivlacnije (znam i da su najteze), pa sam ja cuo da je pre bilo dozvoljeno da svi studenti biraju ko ce koji smer, a da je sad to izmenjeno i da pravo da prvi biraju imaju oni bolji studenti, a losijima sta ostane, jel istina to? I u kojoj godini se opredeljujes na kom ces smeru dalje da nastavis?

Hvala... Nego cudo sto jos nista na sajtu nisu okacili, a evo ga februar, samo sto nije...:-) A, realno i nisu bas jeftini, kad bolje pogledam za te pare mogu da platim 30 privatnih casova, jos ako bih isao sa nekim to bi ispalo jos i jeftinije, a kad na ove pripreme na faxu dodam jos i kartu do Beograda i nazad i vreme sto bih izbubio...ne znam sta mi se vise isplati... Jel i ti hoces na gradjevinu pa zbog toga znas lil slucajno?

Nacrtna smešno laka?
:confused:
ma hajte...mogu da potpišem da više od pola generacije kuburi sa tim...
A drugo,ne,oni koji su završili tehničke uglavnom nisu u nekoj posebnoj prednosti,npr.što se matematike i fizike tiče-jeste da je predrasuda,ali stvarno,po pravilu je tako-loše se snalaze.Nacrtna im lakše ide nego nama,i to je to za sad.

Ja na geodeziji sam nacrtnu imao u drugoj godini (prvi put sam mogao da je polažem u januarskom roku), a položio sam je u septembru 2, sledeće godine. Iz prvog puta :mrgreen:...nije nacrtna problem, samo me je u startu toliko isprepadala da sam prestao i da je učim...kada sam napokon sjeo da je učim tj kada se već morala čistiti druga godina, jer su mi ostali jedan ispit iz treće i nacrtna iz druge, dakle 20 mjeseci kasnije, položio sam.

Back