Kole11
Poznat
- Poruka
- 7.594
Franačke spise predstavljate gotskim. Onako baš glupo, drsko i bezobrazno. Ali ti je već poznati germansko-pripjatski manir pisanja istorije.Šta je tu veštački i šta je alternativa gotizaciji?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Franačke spise predstavljate gotskim. Onako baš glupo, drsko i bezobrazno. Ali ti je već poznati germansko-pripjatski manir pisanja istorije.Šta je tu veštački i šta je alternativa gotizaciji?
Franačke spise predstavljate gotskim. Onako baš glupo, drsko i bezobrazno. Ali ti je već poznati germansko-pripjatski manir pisanja istorije.
Коле читаш нешто на интеренту, нађеш неког који има други став и то другачији од свих других, преузеш тај став и уверен си да је то таћно, а сам ниси се ни трудио да поверујеш.
Па или мислиш да то има неку везу за науком.

Pomoglo bi bar da kaže od koga je taj stav (koliko god i delovao strahovito nekoherentan) preuzeo. Npr. od Miloša S. Milojevića kojeg izuzetno duboko ceni sasvim zasigurno nije (pitam se da nije čak i Milojević, skupa da ostatkom čitave humanističke zajednice čovečanstva, deo te tajne zavere da se tobož' germanizuju Goti); Milojević čak Gote naziva čisto Nemcima; jednim od nemačkih plemena, poreklom iz Skandinavije.
Ali krije @Kole11 k'o đavo od krsta ko su mu izvori. Iz kog razloga; pitanje je.![]()
Nego, nešto mi se čini da izbegavaš odgovor na ova pitanjca

zahvaljujući Valafrridu Strabu znamo da su i Skiti su pričali đermanski u 9.veku na Balkanu......
[..] to znači da je đermanski na Balkanu zboren pa eto 600 godina minimum.
Ma šta bre izbegavam?Kako možeš da izbegneš odgovor na 50(0000) pitanja i onda kažeš za nekog drugog tako nešto, praveći se potpuno ludim.
Vrati se na pređašnju stranicu. Pisao sam o Gothi Minores u Maloj Skitiji; samo ponavljaš ono što sam već i sam spomenuo. Goti su na Krimu opstali sve do skoro kraja XVIII stoleća; dakle bukvalno hiljadu i po godina. Šta je toliko nemoguće da još u VIII st. postoji u Dobrudži isto neka malena gotska zajednica koja je očuvala službu na narodnom jeziku do tada, ako su njihova braća na Krimu (kao što smo videli na natpisima iz Mangupa) isto tako zadržala u to vreme ili čak još i duže službu na gotskom jeziku?
The Forgery of German History":
"Indeed", according to the result of the Sthamer examination (I. E. Sthamer), "we can open the imperial charters wherever we want, everywhere, from Franconian time down to the 15th century, it becomes clear that behind DATA the month date and after ACTUM the location information into the completed original is artificially and retroactively inserted; often the words DATA and ACTUM were themselves added retroactively, as well as different numerical data of the annual characteristics." (p. 111/112)Pogledajte prilog 1160677
Franačke spise predstavljate gotskim. Onako baš glupo, drsko i bezobrazno. Ali ti je već poznati germansko-pripjatski manir pisanja istorije.
Добро тачно сам два минута требао, да нађем податке од том човеку. Публицирао у 30тим година и имао је тезу "римокатоличка завера против величанственог немачког народа". Углавном га цитирају Нацисти и овде је постављен као пример како разбијају се германски митеви.
Па људи и мени се десим да на брзака нешто лупим али макар гледам извор који постављам, јер је тотално небитан лик изван неких нацистичких и националистичких немачких кругова. Па мало погледајте човече кога цитирате и шта он таћно тврди.

Znači, čak i ako se ne uputimo u minuciozno kritičko ispitivanje izvora, cela logička konstatacija u samoj postavci, bez ikakvih komponenata (sic!), nema prolaznu ocenu.
Додуше ја и знам немачки на српском и нема много о њему највероватније.

Toponimi?Vrati se na pređašnju stranicu. Pisao sam o Gothi Minores u Maloj Skitiji; samo ponavljaš ono što sam već i sam spomenuo. Goti su na Krimu opstali sve do skoro kraja XVIII stoleća; dakle bukvalno hiljadu i po godina. Šta je toliko nemoguće da još u VIII st. postoji u Dobrudži isto neka malena gotska zajednica koja je očuvala službu na narodnom jeziku do tada, ako su njihova braća na Krimu (kao što smo videli na natpisima iz Mangupa) isto tako zadržala u to vreme ili čak još i duže službu na gotskom jeziku?
Toponimi?

Odgovorio si da su Germani nakon stotina godina uspeli da ostave toponim Ghotia na Krimu....Zašto imaš vrlo gadnu naviku da se, umesto da se skoncentrišeš na 1 temu, raspliniš tako što kreneš da otvaraš 50 i sve ih samo načmeš?
Pitanje toponomastičkog materijala naravno da je vrlo bitno za proučavanje jezika; nekoliko stranica unatrag sam ti ukratko i odgovorio na isto to pitanje koje si postavio, nego hajdemo redom. Odgovori na ovo pitanja koja sam ti postavio, pa možemo kada završimo sa pisanim spomenicima i pitanjem Ulfiline Biblije da pređemo i na pitanje toponimije.
Ili nije valjda da pokušavaš da đe su gotski toponimi iskoristiš kao nekakav argument da je ovo, zapravo, tobože franački jezik?![]()
Odgovorio si da su Germani nakon stotina godina uspeli da ostave toponim Ghotia na Krimu....
Ali dragi Slavene, ja sam te pitao za germanske toponime, iz germanskog jezika, razumeš, šprehenzi dojč?
Zašto imaš vrlo gadnu naviku da se, umesto da se skoncentrišeš na 1 temu, raspliniš tako što kreneš da otvaraš 50 i sve ih samo načmeš?
Pitanje toponomastičkog materijala naravno da je vrlo bitno za proučavanje jezika; nekoliko stranica unatrag sam ti ukratko i odgovorio na isto to pitanje koje si postavio, nego hajdemo redom. Odgovori na ovo pitanja koja sam ti postavio, pa možemo kada završimo sa pisanim spomenicima i pitanjem Ulfiline Biblije da pređemo i na pitanje toponimije.
Ili nije valjda da pokušavaš da đe su gotski toponimi iskoristiš kao nekakav argument da je ovo, zapravo, tobože franački jezik?![]()
Pa dobro čovek vam ruši konsrukciju laži.
Osnova ali vas Kole cepa šta ćeš očekivati na svoje pitanje?