Gothic

"Goth" je nesto sta se vezuje za period Gota i Gotike, povezano je narocito sa arhitekturom i literaturom, gotskim motivima, mracnim stvarima, anti-katolicke orijentacije, smrt(!!!!!), a kako izgledate i sta slusate - to nema nikakve veze. Npr, mozes da budes skejter i Goth, ili fenser i Goth ;)

Uzgred, zamolio bih vas da mi odgovorite na pitanje vezano za to kako rammstein i NIN mogu pripadati gotici, a da bendovi koji zvuce totalno gothic (ali su gothic METAL) ne pripadaju. Primera radi, digli ste se protiv Therion-a, a ako O Fortuna ne zvuci gothic, sta onda zvuci?

"Goth" je nesto sta se vezuje za period Gota i Gotike (ali nema veze sa plemenom ;) ), povezano je narocito sa arhitekturom i literaturom, gotskim motivima, mracnim stvarima, anti-katolicke orijentacije, smrt(!!!!!), a kako izgledate i sta slusate - to nema nikakve veze. Npr, mozes da budes skejter i Goth, ili fenser i Goth ;)

Uzgred, zamolio bih vas da mi odgovorite na pitanje vezano za to kako rammstein i NIN mogu pripadati gotici, a da bendovi koji zvuce totalno gothic (ali su gothic METAL) ne pripadaju. Primera radi, digli ste se protiv Therion-a, a ako O Fortuna ne zvuci gothic, sta onda zvuci? Ok, nabrojali ste zanrove ali koji su preduslovi da biste bili gothic bend? Npr, kako gothic rock moze biti gothic, a gothic metal ne, kada je gothic metal u stvari zesci gothic rock? I ne shvatajte ovo kao napad, vec pitam zato sto ne znam, pa me zanima ;)

blastmaster:
"Goth" je nesto sta se vezuje za period Gota i Gotike (ali nema veze sa plemenom ;) ), povezano je narocito sa arhitekturom i literaturom, gotskim motivima, mracnim stvarima, anti-katolicke orijentacije, smrt(!!!!!), a kako izgledate i sta slusate - to nema nikakve veze. Npr, mozes da budes skejter i Goth, ili fenser i Goth ;)

Uzgred, zamolio bih vas da mi odgovorite na pitanje vezano za to kako rammstein i NIN mogu pripadati gotici, a da bendovi koji zvuce totalno gothic (ali su gothic METAL) ne pripadaju. Primera radi, digli ste se protiv Therion-a, a ako O Fortuna ne zvuci gothic, sta onda zvuci? Ok, nabrojali ste zanrove ali koji su preduslovi da biste bili gothic bend? Npr, kako gothic rock moze biti gothic, a gothic metal ne, kada je gothic metal u stvari zesci gothic rock? I ne shvatajte ovo kao napad, vec pitam zato sto ne znam, pa me zanima ;)

Ok,ok sve ja to razumem u vezi Gotike ali imaj u vidu da je Gothic kulturno povezan sa Gotikom jer i sam si rekao-Mracne stvari,smrt,antikatolicizam...
A sto se tice gothic metala,NE OBRACAJ PAZNJU NA IMENA,gothic(muzicki zanr) je offspring Punka a prve Gothic grupe su u pocetku bile PUNK grupe,Gothic metal je sasvim druga stvar koja je ponavljam samo uzela crninu i vampire od Gothica...

Da da, pokupio sam na nekom forumu to da gothic muzika potice od punk-a, ali onda ispada da gothic muzika u stvari nema nikakve veze sa gothicom? :lol: Jer Gothic metal je totalno gothic (pritom mislim na gothicu, ne na muzicki pravac ;) )

blastmaster:
Da da, pokupio sam na nekom forumu to da gothic muzika potice od punk-a, ali onda ispada da gothic muzika u stvari nema nikakve veze sa gothicom? :lol: Jer Gothic metal je totalno gothic (pritom mislim na gothicu, ne na muzicki pravac ;) )

Da li je?Pogledaj teme Goth bendova i Gothiic Metal bendova.Kao sto sam ranije rekao je Skandinavsko/Nemacki stil koji se tematski fokusira na mitologiju,protestantsku oblik Hriscanstva...Pravi Gothic bendovi imaju mnogo raznovrsnije teme,na primer Sisters of Mercy su se uglavnom fokusirali na politiku drugo atmosfera Goth i G metal pesama je drugacija...

Pa Gothic metal bendovi inspiraciju uzimaju direktno iz gotike (kao istorijsko-umetnicko-kulturnog i kakvog jos pravca, ne kao muzickog zanra).

A gothic bendovi pevaju o svemu i svacemu, kao sto si rekao. Prema tome, gothic nema mnogo veze sa gotikom, dok je gothic metal u direktnoj vezi sa gotikom.

blastmaster:
Pa Gothic metal bendovi inspiraciju uzimaju direktno iz gotike (kao istorijsko-umetnicko-kulturnog i kakvog jos pravca, ne kao muzickog zanra).

A gothic bendovi pevaju o svemu i svacemu, kao sto si rekao. Prema tome, gothic nema mnogo veze sa gotikom, dok je gothic metal u direktnoj vezi sa gotikom.

Gothic metal mnogo vise ima veze sa germanskom knjizevnoscu i mitologijom nego sa Gotskim romanima...Gothic svoju ideologiju upravo povlaci iz Gotskih romana koji su bili veoma popularni u 19.veku..

OneDream:
Diary of Dreams,London After Midnight, Moonspell, Opeth, Deine Lakaien, Seraphim Shock, Malice Mizer, Qntal, The Sisters Of Mercy, Dargaard, Type O Negative, Wumpscut, Tristesse de la Lune, Godmodule, Depeche Mode, Dead Can Dance, Covenant, Clan of Xymox, Deathstars, Samael, Alice in videoland, Die form, nine inch nails, puissance, d'espairs ray, fields of the nepihilim, KMFDM, ladytron, l'arc en ciel, mizar, the kovenant, arovane, gackt, maudlin of the well, gothminister,

kratji spisak onoga shto ja slusham :P
Hey... Opeth doesn't belong here! :D

Inache, ja slabo slusham gothic (odnosi se na pravi gothic, gothic metal volim).

Volim Type O Negative (mada su im neke pjesme smrtno dosadne), Samael je OK, Moonspell je dobar... Diary Of Dreams su podnoshljivi, but still- not my cup of tea...(Pjevach im je sladak... skvirli... :mrgreen: )

Maili Irmeli Bjorklund:
Hey... Opeth doesn't belong here! :D

Inache, ja slabo slusham gothic (odnosi se na pravi gothic, gothic metal volim).

Volim Type O Negative (mada su im neke pjesme smrtno dosadne), Samael je OK, Moonspell je dobar... Diary Of Dreams su podnoshljivi, but still- not my cup of tea...(Pjevach im je sladak... skvirli... :mrgreen: )

kao shto pishe:kratji spisak onogo shto JA slusham,a ne gothic bendowa :P

Sentimentalna budala:
Pa o cemu cemo da raspravljamo na topicu koji se zove GOTHIC?O sargarepi?

Pa sigurno ne o tome sta je gothic....ova tema je otvorena da bi oni koji su vec upoznati sa time raspravljali,a ne da se bave objasnjavanjem sta je gohic,a sta nije onima koje to verovatno ni ne zanima.
Mada bismo mogli i o sargarepi,prilicno je zdrava i korisna....hvala na dobrom predlogu :wink:

AngelOnYourShoulder:
Pa sigurno ne o tome sta je gothic....ova tema je otvorena da bi oni koji su vec upoznati sa time raspravljali,a ne da se bave objasnjavanjem sta je gohic,a sta nije onima koje to verovatno ni ne zanima.
Mada bismo mogli i o sargarepi,prilicno je zdrava i korisna....hvala na dobrom predlogu :wink:

Sto bi znacilo da nekome ko nije upoznat sa zanrom ne moze da se objasni sta je Gothic....Uostalom bilo bi smor da samo pricamo o tome ko sta slusa i da se medjusobno tapsemo po ramenu...

Mislim da je najbolje da ovu informaciju prosledim direktno ovde :)

Dark Revolution predstavlja

In Memoriam Nephilim & Z.L.O.
(Haven no.8)

Nedelja, 10. decembar 2006. - od 22h
Akademija, mali klub

Deathrock/Gothic
Besplatan ulaz, besplatno posluženje

Back