Gothic

De ste emo vampiri... Kako ide trgovina machjom krvlju?

goth%20jess2.jpg

Iiii........da cujem utiske od onih koji su bili.Meni je licno bilo pomalo dosadno,Fancy frogs su bili smorni a Istok me je odusevio,stvarno su dobri,pokusacu da pronadjem neki njihov cd.Phantasmagoria je bila dobra,pevac je bilo gotivno obucen i nasminkan i nastup im je jako dobar.Review sa Mizara prepustam One Dream.

Crawl me into your second skin
and teach me everything
(Second skin)
Through your eyes a voyeur
Through your veils of a visionaire
talk to me about those things
no other soul would care.
(Second skin)
Outcast all the colours that I still have
Camouflage me so I can fall and stand
somewhere between an underrated angel
and all those citizens marked with X-sex.
(Second skin)
Tissue apart and right to the heart
teach me the wonders of your moral blade
so I can stand still when you have to kill
all that was yours before and now has to fade away
Draw me the fine line between religion and crime
You are one more son of a God you can never be wrong
but aren't we all?
As we sit and wait
for the serpent to bite our very own tale
(As I sit and wait
for the serpent to bite my very own tale)
(Second skin)

Prve kontakte sa Gotikom imao sam pre par godina u srednjoj kada mi je neko dao Nightwish i naravno tada cuo da je to gotik i tada je bilo bas WOW koja muzika. Svidelo mi se onda je nastupio neki drugi period mog zivota, ali da ne gnjavim... Trebaju mi uputstva o pravcima u gotik muzici, odnosno sta je sta, koji bend svira koji pravac, sta je doom i tako ti izrazi. Imam puno muzike ali neznam za sta pre da se uhvatim, za sada preslusavam Macbeth, Therion, Xandria, Blind Guardian, Dream Theater, Symphony X, Opera IX (mislim da tako bese)... Naravno ovo sve nije gotik, ali meni treba neko ko se bolje razume u te pravce i tako to. Naravno imam jos tonu muzike ali sada je 3:35 ujutru pa nemogu da sada sastavljam listu svega sto imam. NEKA SE JAVI NEKO(A) ISKUSNIJI(A) DA MI POMOGNE

OneDream:
Diary of Dreams,London After Midnight, Moonspell, Opeth, Deine Lakaien, Seraphim Shock, Malice Mizer, Qntal, The Sisters Of Mercy, Dargaard, Type O Negative, Wumpscut, Tristesse de la Lune, Godmodule, Depeche Mode, Dead Can Dance, Covenant, Clan of Xymox, Deathstars, Samael, Alice in videoland, Die form, nine inch nails, puissance, d'espairs ray, fields of the nepihilim, KMFDM, ladytron, l'arc en ciel, mizar, the kovenant, arovane, gackt, maudlin of the well, gothminister,

kratji spisak onoga shto ja slusham :P

Malice Mizer!!?O moj boze,shta je vama zenama toliko gotivno u tome da se muskarci oblace u zene?Mana je raspustio bend samo da bi napravio isti (Moi dix Mois)...Ja sam veliki Japanofil i volim sve sto je u vezi sa Japanom ali Japanski gothic je nesto na sta ovaj svet jos nije spreman...

PS:Ladytron je extra,bas me zanima kad ce opet da dodju...

gnjaw,ma majzer je totalno kul ^^

a shto se was ne edukowane dece tiche

gotik metal NIJE gotik!!!!!!!!

i tachka!!!!

pod gotik spada gothic rock,deathrock,ebm,industrial,future pop,synth pop,darwave i da sad ne nabrajam ^^

Kakve se sve gluposti lupaju ovde :roll: Ovo je prvi i jedini forum na kome sam video da Gothic Metal ns spada pid Gothic muziku, a da tu spdaju industrial, ovo, ono, i sta sve :roll:

davinchi:
Prve kontakte sa Gotikom imao sam pre par godina u srednjoj kada mi je neko dao Nightwish i naravno tada cuo da je to gotik i tada je bilo bas WOW koja muzika. Svidelo mi se onda je nastupio neki drugi period mog zivota, ali da ne gnjavim... Trebaju mi uputstva o pravcima u gotik muzici, odnosno sta je sta, koji bend svira koji pravac, sta je doom i tako ti izrazi. Imam puno muzike ali neznam za sta pre da se uhvatim, za sada preslusavam Macbeth, Therion, Xandria, Blind Guardian, Dream Theater, Symphony X, Opera IX (mislim da tako bese)... Naravno ovo sve nije gotik, ali meni treba neko ko se bolje razume u te pravce i tako to. Naravno imam jos tonu muzike ali sada je 3:35 ujutru pa nemogu da sada sastavljam listu svega sto imam. NEKA SE JAVI NEKO(A) ISKUSNIJI(A) DA MI POMOGNE

Ne znam tacno za sve sta si naveo, ali koliko ja znam: Therion je black metal, Blind Guardian, Dream Theater bi trebalo da su power metal, a Nightwish su symhonic metal, a Syphony X progressive

Ja sam davinchi korisnik, imam problema sa tim nalogom pa evo ga novi!
Hvala blastmaster, ali nesto mi se cini da su ljudi ovde na ovoj temi veoma napeti i nezainteresovani da pricaju za pravu stvar. Poceo sam na wikipediji da trazim za svaki bend posebno biografiju i muzicke pravce. Takodje bih zeleo da kazem da posto gothic, death metal, metal... svi ti pravci i podpravci u toj muzici imaju veze sa vampirima. A postoji jedna interesantna informacija da jedina rec srpskog porekla koja se upotrebljava svuda u svetu je rec: VAMPIR. Ako vas zanima vise googlejte i trazite na wikipediji, sve vam pise! A, da, imam nesto da kazem i za tebe "OneDream" devojko. Drago mi je da slusas dobru muziku ali mislim da nije ok tek tako pokreces temu a da neces da pomazes ljudima koji bi da saznaju nesto vise. Ali ok ti imas 16 godina a ja 19 i mozes me slobodno zvati dete ako oces da mi budes mama!

Back