gospodjo ili gospodjice ???

Svojevremeno sam citao da se za zenske osobe po bontonu do 40 godina kaze gospodjica a preko gospodja. Sad sto neke babadevojke vole da se hvale kako su gospodjice u 80 to je vec njihov problem :D

U Velikoj Britaniji zena koja se nije udavala nikad ostaje miss pa makar imala i 120 godina - pa se tako jedan od cuvenih likova u romanima Agate Kristi zove Miss Marple, baka od svojih 70tak godina koja zivi u britanskoj provinciji. Ne znam bas koji si ti to bonton citao, mora da je neki brdsko-balkanski, ali po bontonu dakle, gospodja je zena koja se udavala, gospodjica ona koja nije, bez obzira na godine. Po toj logici, gdja Protic mora da ostane gospodja, iako mogu da razumem njenu potrebu da bude gospodjica, verujem da to nije zarad godina, vec zarad potrebe da iz svog zivota izbrise gresku u vidu razvoda, preciznjie losheg braka.

hhhhhhhhhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
mislim da cu je oslovljavati mojim prezimenom !!!!!!!!!!!!!!!!

neverovatnooooooooooooooooo ali izgleda istinito !
zaljubljen sam u nju .

Milane,generacijo,samo napred,batali i gospodjica i gospodja,pozovi je na kafu.I kazi joj da bi ti radije da se zovete imenom,.Slicnih ste godina,imate zajednickih tema za ragovor,deca su vam slicnih godina.A mozda je i ona zainteresovana,pa time sto naglasava gospodjica zeli reci da je slobodna i mlada duhom.Zivot pocinje u cetrdesetim za neke od nas(i ja se upravo razvodim).I treba ga ziveti punim plucima.Zapocni jedno fino druzenje,seti se svoje mladosti,upotrebi svoj sarm,budi romantican,izvedi je na neko lepo mesto s dobrom muzikom iz vase mladosti.I zaplesi.Pa iako se pojavi hemija izmedju vas super,ako ne ,bar nek bude lepo prijateljstvo.Ja se kladim na ovu prvu varijantu.Imponovace joj sto si mladji,sigurno,mada to i nije neka razlika.
P.S.Koji si znak kad si se tako brzo zaljubio?Da nisi Blizanac?
Pozdrav,javi nam kako napredujes,ja mislim da ti svi ovde zele srecu.Pozdrav

od skora u komsiluku imam jednu vrlo zanimljivu i privlacnu zensku osobu koja ima 45 godina ,odraslu cerku ,razvedena vec desetak godina ali . . .
kad je oslovim sa :" gospodjo Protic "
ona od toga shizi i insistira da je oslovljavam sa gospodjice .
hajde sad dame dajte mi savet sta da radim sa damom koju bih sto pre za sebe !
Pa kad tako zvanicno pricas sa njom nemas bas neke sanse...u stvari mozda ona misli da kod tebe nema sanse...Negde sam procitala da kad cujete muskarca da vas oslovljava sa "gospodjo" ne nadajte posebno da vas taj zeli...ako nastaviis tako onda mozda misli upravo to...

od skora u komsiluku imam jednu vrlo zanimljivu i privlacnu zensku osobu koja ima 45 godina ,odraslu cerku ,razvedena vec desetak godina ali . . .
kad je oslovim sa :" gospodjo Protic "
ona od toga shizi i insistira da je oslovljavam sa gospodjice .
hajde sad dame dajte mi savet sta da radim sa damom koju bih sto pre za sebe !
Pa, sad, ako hoćeš nešto za sebe, bolje igraj kako ona svira, osim ako ona voli muškarca sa svojim stavom. Inače, ona je iracionalna, jesi li smislio šta ćeš kad se stvar završi, a ona, tako iracionalna, tu u komšiluku, pa pravi probleme? Ja sam više za nešto podalje, pa čovek ima mira kada mu treba.
Ona je , definitivno, gospođa. Bila je udata i ima dete (sve i da nije bila udata), pa ne može razvodom da vrati mladost, i status gospođice ni pomoću trikova.

Pa, sad, ako hoćeš nešto za sebe, bolje igraj kako ona svira, osim ako ona voli muškarca sa svojim stavom. Inače, ona je iracionalna, jesi li smislio šta ćeš kad se stvar završi, a ona, tako iracionalna, tu u komšiluku, pa pravi probleme? Ja sam više za nešto podalje, pa čovek ima mira kada mu treba.
Ona je , definitivno, gospođa. Bila je udata i ima dete (sve i da nije bila udata), pa ne može razvodom da vrati mladost, i status gospođice ni pomoću trikova.

Bas si je provalila. A koji broj cipela nosi? :D

pa sta da kazem...
isli smo na letovanje zajedno...
vidjamo se cesto ...
svidja mi se jos uvek ...
lepo nam je...
voleo bih vecno da ostanem s njom !

Svaka tebi cast Milance, to sto si ti priznao je ovde jos uvek tabu. Mladji muskarac i starija zena, pa jos za ceo zivot. Mnogi te nece shvatiti ali batali ti tudja misljenja i radi kako tebi odgovara, vidim da ti je lepo pa sto da ti iko kvari tu idilu. Samo napred i srecno :zag: oboma.

Back