Gorki plodovi

• Začetnik teme Začetnik teme fes
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Porodicna manufaktura. Ok, u svakom poslu prijatelji se pomazu, guraju, ali je problem kada se to radi u umetnosti...u drugom poslu mozes da napredujes, a umetnicku (glumacku,slikarsku, itd.) crtu, imas ili nemas. Kroz seriju se provlace dnevno-politicki stavovi reditelja.

Ево да ја опет изјавим нешто за Дневник...:mrgreen:
Серија ме подсећа на Југо Флориду - добра идеја, добар пројекат, али лоше реализован. Камера је лоша, део глумаца је лош. Има претеривања и кад би неко са стране ко не живи у Србији ово гледао, помислио би да живимо ко у Бронксу (а верујте, далеко смо ми од Бронкса и хвала Богу на томе). Неко је поменуо да се помиње национализам. Па наравно да се помиње, свако ко је барем једном напустио свој град и отишао у провинцију могао је да види да је још доста људи огорчено због свега што су нам западна браћа урадила 90-их, а богами и раније. Стога не чуди што у серији постоји лик као Муцула (Иван Бекјарев), који представља све оне људе којима су разноразне акције западне браће уништиле породицу (као нпр једном од мојих комшија). Схватите људи да Србија није = Београд или Нови Сад. У провинцији се много теже живи. Национализам је добар у одређеној мери, и не треба то гурати под тепих и понашати се као Пољаци или Украјинци који су после 1990 решили да забораве своју прошлост и да се потпуно увуку у гузу западној браћи. Не кажем да треба да бегамо од Запада, али ни једна крајност није добра. Ни према Истоку ни према Западу, али да се ја вратим на тему, рас****х о политиКи који мрзим...
Пеле, Узуновић, Бекјарев, Султановић, Краљ... - имају одличне улоге и супер их глуме. Узуновић одлично игра љигавог политичара, а Бекјарев ми је убедљиво најјачи лик у серији - ем због људи које представља кроз свој лик, ем због фантастичне глуме (препоручујем представу "Власт" која се игра у позоришту на Славији;)). Проблем је у томе што имамо много глумаца за које ми није јасно шта уопште раде на платну! Љиљана Благојевић, која тако извештачено глуми да је то невероватно, још кад крене да се смеје...:dash: Калина Ковачевић, која је добра риба, али како лоше глуми... Још је најгоре што је истрипована да је добра глумица!:rotf:
Лик што игра Сашу је добар, има потенцијала, али мора још мало да поради на својој глуми. Али опет, шта очекивати од некога ко је тек изашао са Академије - не може све да зна као да игра 10 година! Видим да многи пљују девојку која игра Љубинку - глума јој није баш за Бамбија, боље би играла у позоришту, али уз вежбу може од ње нешто да се направи. Такође ми је скроз симпатична девојка која игра Милицу. Вуку Костићу баш не лежи улога џибера, најбољи ми је био у Апсолутних 100. Наш генерални проблем је у томе што се за млађе глумце узимају они који немају појма са глумом - као оно кретенасто дете Мирка Васиљевић, која не да не зна да глуми него убија у појам (али опет, шта се друго може очекивати из Пинкове кујне). Јбт у Анђелима 2 (који је говнеску неопевано) су сцену кад воз иде према Ајкули (уништише добар ауто!:thumbdown:) снимили из 13 или 15 пута, јер мали дебил није могао да престане да се смеје.:dash:

Потпуно се слажем са свим што си написао (зато ти уделих репутацију).:)
Љиљану Благојевић изузетно волим да гледам као Доли Бел или Драгу Машин итд.али ово ми је ужас.
Серија је добра,али сматрам да је претерано у много чему.
Ружних речи има превише.Сцена насиља,за које не примећујем да је у толикој мери изражено,такође.
За Бгд не знам,али не верујем.
Калина Ковачевић-симпатична девојка,али као глумица-ужас.
Најлепше ми је кад кажеш најгоре што мисли да је добра!Слажем се.
Пеле,Узуновић и Бекјарев су фантастични.
Мени се свиђају Саша и Милица.
Калина не уме да одглуми наркомана.(Мада је питање да ли она уопште нешто зна,хихи.)
У једној епизоди кад каже:"Треба ми помоћ,ја сам наркоман!" потпуно је промашила интонацију.
Чини ми се да је сви гледају као Љиљанину имитацију.
Као што рекосте:добра замисао али лоша реализација.
Изузетно ценим Ковачевића,али ми је досадило експонирање те фамилије.

Poslednja izmena:
Сад се сетих још једне ствари: у не-знам-којој епизоди, у сцену улеће микрофон и виси у кадру једно 5-6 секунди пре него што је неко од екипре то уопште приметио, тек онда се види нагло цимање увис и померање сенке тонца на зиду!:hahaha:
Ако је нешто у серији за 10, то је сигурно музика. Нарочито ми се свидела ова мало живља верзија која се могла чути у последњој епизоди, одушевила ме је!:ok:

Чула сам да је она у некој емисији рекла како сви мисле да је она таква а то заправо није тачно....Не знам

Mislim da Ljiljana Blagojevic nije losa glumica (uloga majke u Velikoj drami = vrh! :klap: ) ali nije za sve uloge. Ona je nekako tipska glumica, i nije joj mesto u ovakvoj seriji. Isto vazi i za Vuka Kostica, koji se samo bruka u ovakvom smecu. Sto se tice Kaline, pa, hm, nisam sigurna koliko ona lose glumi narkomana, a koliko je tekst, scenario, zaplet, napisan bez i malo poznavanja psihologije ove teske bolesti. Da ne pominjem koliko su dileri neprirodno prikazani, i koliko je sve pisao neko ko to nije osetio na svojoj kozi... Previse mi je sve pretenciozno, prilagodjeno ukusu, misljenju i politickim stavovima jedne porodice Blagojevic-Kovacevic, koja, budimo realni, ipak ne zivi na dnu egzistencije niti se krece medju takvim ljudima dovoljno. Ako neko kaze da Dostojevski nije morao da poznaje ubicu da bi o njemu pisao, ja unapred odgovaram da Kovacevic ili vec ko je pisao scenario, nije Dostojevski, vec prilicno prosecan pisac koji ne vidi mnogo u dubinu (bar u ovom slucaju!). Meni je ovo, iskreno, najodvratnija serija koja se ikada pojavila na nasem RTS-u, jedno licemerno , izvestaceno i neprirodno vidjenje nase stvarnosti koja nije ruzicasta, ali, brate, nije jos uvek takva kakvom je oni slikaju! :roll:

Back