Gorki plodovi

• Začetnik teme Začetnik teme fes
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dva miliona?:eek:Da proveris opet svoj piplmetar?Da nisu baterije?:think: Ako cemo po toj logici,koliko njih slusa Grand?Jel brojnost merilo kvaliteta po tebi?

Hajde citiracu Sinisu Kovacevica:
"...serija je ekstremno gledana s obzirom na to da se prikazuje petkom. Sve sto ide subotom u udarnom terminu, makar to bili i sanduci za krompir ili sednica litvanske skupstine, odmah je osudjeno na uspeh. Mi imamo vise od dva miliona gledalaca, sto je odlicno s obzirom na to da serija nema humoristicke elemente..."

Naravno da brojnost nije merilo kvaliteta, ali uzmi u obzir televiziju na kojoj se emitije dno koje si pomenuo i televiziju na kojoj su Gorki plodovi. Samo ime Pink televizije je asociacija za nekvalitet, RTS je nesto drugo...A i cisto sumnjam da Grand i Plodovi imaju istu publiku.

Hajde citiracu Sinisu Kovacevica:
"...serija je ekstremno gledana s obzirom na to da se prikazuje petkom. Sve sto ide subotom u udarnom terminu, makar to bili i sanduci za krompir ili sednica litvanske skupstine, odmah je osudjeno na uspeh. Mi imamo vise od dva miliona gledalaca, sto je odlicno s obzirom na to da serija nema humoristicke elemente..."

Naravno da brojnost nije merilo kvaliteta, ali uzmi u obzir televiziju na kojoj se emitije dno koje si pomenuo i televiziju na kojoj su Gorki plodovi. Samo ime Pink televizije je asociacija za nekvalitet, RTS je nesto drugo...A i cisto sumnjam da Grand i Plodovi imaju istu publiku.

Prvo,sve je to propaganda.Taj Tijanic i RTS nisu nikakvo merilo kvaliteta.Slazem se da je Pink samo dno,ali ni RTS nije to sto treba da bude.Prvo,prave se price da je "Selo gori..." najgledanija serija svih vremena,sto je ocigledna laz.Primer:kad su se davnih 70-ih davali "Otpisani","Pozoriste u kuci" itd.ulice su ostajale prazne,jer su svi trcali da gledaju novu epizodu svojih omiljenih serija.A uporedi tadasnju SFRJ,sa danasnjom Srbijom.Kovacevic je po meni,da se razumemo,odlican dramski pisac,izuzetno pametan i obrazovan covek,i uvek mi je zadovoljstvo kad ga cujem kako govori,ali mu ovo nije trebalo.Prvo,covek je ocajan reditelj.Ako je vec hteo da radi ovako nesto,trebao je da uzme nekog dobrog i proverenog reditelja.Drugo,glumci su blagi ocaj(izuzev Peleta,Tanasija,Sultanovica,Bekjareva i simpaticnog Bandovica),pocev od izvestacene Ljiljane Blagojevic,preko one Ljubinke,pa sve do Kaline,koja je stvarno dno.Trece,tekst je izuzetno tezak za dramsku interpretaciju,sve mi lici na ekranizovan roman.Cetvrto,previse patetike,bas mnogo.Peto,Kovacevic unosi u seriju neke svoje licne politicke stavove,sto je skroz kontradiktorno,po meni.A sto se termina tice,to nema nikakve veze.To isto mogu da kazu Goran Gajic i ekipa "Roda",jer su se i one prikazivale u istom terminu

Slazem se u mnogim stvarima koje si naveo.

Kovacevic je zeleo da da sansu velikom broju glumaca, ako se ne varam radi se o broju od 250.
Da je uneo svoje, odnosno Kostunicine stvavove, svakako da jeste. Ali te iste stavove deli I Tijanic koji je odobrio finansiranje Plodova.

Rts nije merilo kvaliteta, ali ne mozes reci da nije koliko toliko normalna televizija. Takodje, to je televizija koju placa cela Srbija(ili bi bar trebalo da placa) i koja zbog toga mora da zadovolji sve ukuse publike. Pa tako imamo i serije poput Plodova, ali i one sa seoskim motivima. Ali i ti seoski motivi su na RTS-u odradjeni na jedan poseban nacin, pa je i ta serija privukla veliki broj gledalaca koji do tada nisu mirisali takav program.

I na kraju, pomenuo si Tijanica: on uskoro odlazi, vreme ce pokazati da li je bio dobar ili ne, ali velike stvari su se dogodile za vreme njegove "vladavine". I RTS je povratio izgubljeni ugled i poverenje.To se ne moze osporiti. Ali opet kazem, RTS je i duzan da bude televizija od poverenje,a to sto mnogima smeta Tijanic, pa pljuju po celom RTS, ja ne bih da komentarisem.

Rts nije merilo kvaliteta, ali ne mozes reci da nije koliko toliko normalna televizija. Takodje, to je televizija koju placa cela Srbija(ili bi bar trebalo da placa) i koja zbog toga mora da zadovolji sve ukuse publike. Pa tako imamo i serije poput Plodova, ali i one sa seoskim motivima. Ali i ti seoski motivi su na RTS-u odradjeni na jedan poseban nacin, pa je i ta serija privukla veliki broj gledalaca koji do tada nisu mirisali takav program.

I na kraju, pomenuo si Tijanica: on uskoro odlazi, vreme ce pokazati da li je bio dobar ili ne, ali velike stvari su se dogodile za vreme njegove "vladavine". I RTS je povratio izgubljeni ugled i poverenje.To se ne moze osporiti. Ali opet kazem, RTS je i duzan da bude televizija od poverenje,a to sto mnogima smeta Tijanic, pa pljuju po celom RTS, ja ne bih da komentarisem.

Ja sam svoje misljenje o RTS-u iznosio vec na jednoj drugoj temi.Pazi,nemam ja nista protiv Tijanica i da radi svoj posao kako treba,ja bi ga podrzao,bez obzira na stranacku pripadnost ili njegovu prirodnu antipaticnost.Kao sto si rekao,to je televizija koju ljudi placaju,javni servis koji treba da bude primer svim ostalim televizijama.Po meni,cilj drzavne televizije je da informise,edukuje i zabavi narod.To nije nimalo lak posao.E sad,gde je greska?U edukaciji.Generacije i generacije su odrastale uz skolski program,koga danas zamenjuju "Ocajne domacice" i krimi serije:eek: Da ne pominjem ZOP(zimski obrazovni program,sa fenomenalnim zimskim bioskopom) i letnji matine.Obrazovno-naucni program je skroz "pukao".Sve je prebaceno na RTS 2,koji je ruku na srce,mnooogo bolji nego RTS 1(a trebalo bi da bude obrnuto),ali posto je tamo stalno skupstina...:roll: Potom,filmski program koji je ocajan,gde se prikazuju neke akcione splacine B produkcije.Serijski program,koji je sveden na besomucno ponavaljanje "serija koje ste voleli",na "Prision Break",koji pola Srbije gleda zbog onog glavnog glumca,razne detektivske serije,koje lice kao jaje jajetu i domaci serijski program,koji se iako nikad losiji nije bio,reklamira da je najbolji i najgledaniji.Tu je i ona "svadba",koja moze da odgovara Pink trash koncepciji,ali RTS-u,nikako...I za kraj,tu su prenosi teniskih meceva,koji skroz razbijaju koncepciju programa,pa me ne bi cudilo da po prvi put u istoriji televizije,drugi dnevnik pocne u ponoc...Ima i RTS dobrih stvari,emisija kao "Kljuc","Balkanskom ulicom","TV lica kao sav normalan svet","Kvadratura kruga",odlican dokumentarni program,koji ako razvije svoje kapacitete,moze da postane najbolji os svih televizija u regionu.I za kraj,poslednje moje pizdenje na RTS se desilo juce.Na RTS-u je nedavno pocela da se prikazuje,kratka,ali simpaticna i lepo odradjena dokumentarna serija "Robna kuca".Upalim ja TV jos u 16 h,vidim ide teniski mec.Rekoh dobro,ovo ce do 17 h i onda pocinje.Medjutim u 17 h,nas javni servis umesto "Robne kuce",daje 8000000-tu reprizu "Selo gori...":dash::dash::dontunderstand: :dontunderstand: Da li je moguce da ces ti radije da das reprizu jedne serije,umesto nove epizode druge serije?:dash::dash: To me je razbesnelo,jer vec drugu nedelju preskacu sa prikazivanjem "Robne kuce".Jbs piplmetar,kad ti je rezon nula:thumbdown:

Poslednja izmena:
Prvo,sve je to propaganda.Taj Tijanic i RTS nisu nikakvo merilo kvaliteta.Slazem se da je Pink samo dno,ali ni RTS nije to sto treba da bude.Prvo,prave se price da je "Selo gori..." najgledanija serija svih vremena,sto je ocigledna laz.Primer:kad su se davnih 70-ih davali "Otpisani","Pozoriste u kuci" itd.ulice su ostajale prazne,jer su svi trcali da gledaju novu epizodu svojih omiljenih serija.A uporedi tadasnju SFRJ,sa danasnjom Srbijom.Kovacevic je po meni,da se razumemo,odlican dramski pisac,izuzetno pametan i obrazovan covek,i uvek mi je zadovoljstvo kad ga cujem kako govori,ali mu ovo nije trebalo.Prvo,covek je ocajan reditelj.Ako je vec hteo da radi ovako nesto,trebao je da uzme nekog dobrog i proverenog reditelja.Drugo,glumci su blagi ocaj(izuzev Peleta,Tanasija,Sultanovica,Bekjareva i simpaticnog Bandovica),pocev od izvestacene Ljiljane Blagojevic,preko one Ljubinke,pa sve do Kaline,koja je stvarno dno.Trece,tekst je izuzetno tezak za dramsku interpretaciju,sve mi lici na ekranizovan roman.Cetvrto,previse patetike,bas mnogo.Peto,Kovacevic unosi u seriju neke svoje licne politicke stavove,sto je skroz kontradiktorno,po meni.A sto se termina tice,to nema nikakve veze.To isto mogu da kazu Goran Gajic i ekipa "Roda",jer su se i one prikazivale u istom terminu
:worth: svaka cast za komenare! U potpunosti se slazem sa tobom!

Hvala.

Kako Kalina lose glumi,ono je strasno.

Ja uz nju ne volim ni da upotrebljavam reči kojima je u korenu gluma.:lol:

Jeste l' videli u prošloj epizodi,kad je umro Dača i Ljubinka došla na grob,kako nije imala pojma da odglumi za razliku od Gagulića kad su mu javili da mu je sin ubijen.:eek:
Ono je bilo užas.
Jeste Uzunović mnogo stariji i iskusniji,ali ona devojka mi je užas + ne zna čisto da govori.:roll:

Јеси ли видела ону девојчицу, која се јавила на телефон уместо Калине...:thumbdown:
Е то се зове лоша глума...:thumbdown:
Нисам могао да верујем како су оно могли да ставе у серију...:thumbdown:

Jao, jes`. :roll:
Naježih se od neprijatnosti gledajući/slušajući je.
Posebno na izgovor reči Ćomica. :roll:

S obzirom kako je teska uloga-odlicno je glumila.

Ma daaaj.Uvek možemo da opravdavamo.

Јеси ли видела ону девојчицу, која се јавила на телефон уместо Калине...:thumbdown:
Е то се зове лоша глума...:thumbdown:
Нисам могао да верујем како су оно могли да ставе у серију...:thumbdown:

Da samo što je Kalina završila Akademiju,a ona devojčica
nema više od 16 godina.

Posebno na izgovor reči Ćomica. :roll:

***** ti Ćomicu.
Otiš'o u London.
Možda će (da) se vrati.:cool:

ponekad pogledam, i da, serija je u principu dobra ideja, zanimljiva i realna tematika, al je nekako sve jeftino odrađeno, od glume, dramatizacije, prepatetike, preteranih klišea... al dobro makar je nešto malo drugačije i baca svetlo na nelke stvari, samo, po pravilu, ljudi ništa ne kapiraju i pričaju o nekim nevažnim stvarima...

Ova epizoda je bila najdosadnija.
10 minuta su prikazivali sahranu onog matorog.
10 minuta su prikazivali kad ova glupača odlazi,pa se mota po kući k'o gluvo kuče.
10 minuta su prikazivali kad onaj snajperista priča sa sinom.
Ovo ostalo je bilo...Kratko.
***,ubiše Šoneta...A majka mu je preminula prirodnom smrću.

Back