Тихи
Starosedelac
- Poruka
- 185.057
Ja ne vozim kola, nije me briga.
A jedes li sta. Kupujes li u prodavnici? Kad gorivo poskupljuje - sve ostalo poskupljuje.
Uzmi npr kiselo mleko
Pre nove 46 din nova cena 70 din
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja ne vozim kola, nije me briga.
Ne mora da znaci, vec je poskupelo i ne verujem da ce opet.A jedes li sta. Kupujes li u prodavnici? Kad gorivo poskupljuje - sve ostalo poskupljuje.
Ne mora da znaci, vec je poskupelo i ne verujem da ce opet.
Prosli put kad je poskupelo gorivo, letos, nista drugonije bilo narocito poskupelo, zejtin jedino. Sada je isuvise poskupelo sve da bi opet.
Nije 300% ali jeste poskupela. Pijem C kafu, ona je bila 82din zadnjih godina a sada je 125, to je znaci nekih 60%, i ne verujem da ce dalje.Pijes kafu?
Kafa ti je poskupela skoro 300% za godinu i po dana.
Drugo je berza, ja ti govorim o cenama u dragstorima. Nije sve sto citas na internetu tako u stvarnosti.Pijes kafu?
280%
Kostala pre godinu i po 0.9 dolara po unci sad je cena 2.52 dolara na berzi.
Kod nas je kiselo mlijeko od 400g (velika čaša) od Vindije 5kn (78 din).A jedes li sta. Kupujes li u prodavnici? Kad gorivo poskupljuje - sve ostalo poskupljuje.
Uzmi npr kiselo mleko
Pre nove 46 din nova cena 70 din
Nije 300% ali jeste poskupela. Pijem C kafu, ona je bila 82din zadnjih godina a sada je 125, to je znaci nekih 60%, i ne verujem da ce dalje.
Drugo je berza, ja ti govorim o cenama u dragstorima. Nije sve sto citas na internetu tako u stvarnosti.
Raspada ti se SNS ekonomija...i ne samo to.Pa cena sa berze se automatski reflektuje na cene u marketima. Samo sto se Srbi slabo izgleda razumeju u pare i cene i imaju kokosije pamcenje... Ne pamte cene od pre par godina a ne npr od pre 15-20
Ja se secam da je pasteta npr kostala 20 dinara carnex u marketu pre 15 godina a danas je 100 .
Bukvalno sa dva do tri njegova posta ga zakopaš za ceo forumaski život.Kako to Tihomire, da je u EU inflacija 5,5% na godišnjem nivou, posle praktički 10 godina deflacije, valjda znaš šta je deflacija, a u Rusiji i Srbiji preko 8% na godišnjem nivou na podlogu 10 godina inflacije? A Rusi imaju, pazi sad, đabe naftu i gas, a Srbi po "prijateljskoj povlaštenoj ceni"?
To je pitanje svih pitanja sada, kako to, kako to?
Raspada ti se SNS ekonomija...i ne samo to.
Kako to Tihomire, da je u EU inflacija 5,5% na godišnjem nivou, posle praktički 10 godina deflacije, valjda znaš šta je deflacija, a u Rusiji i Srbiji preko 8% na godišnjem nivou na podlogu 10 godina inflacije? A Rusi imaju, pazi sad, đabe naftu i gas, a Srbi po "prijateljskoj povlaštenoj ceni"?
To je pitanje svih pitanja sada, kako to, kako to?
Тест тест , пумпа у Рашкој области.Pijes kafu?
280%
Kostala pre godinu i po 0.9 dolara po unci sad je cena 2.52 dolara na berzi.
Tihomire, ja valjda živim u EU i znam cene. Ništa strašno se nije dogodilo. Benzin je bio skupli 2012, a one produkte koji su poskupili, jednostavno je zaobići, jer je konkurencija velika. Da ti slikovito pojasnim. U nekom dučanu imaš mogučnost izbora preko 200 ili 300 različitih sireva ili salama ili jogurta..... kupiš onoga, koji je na akciji, jer imaš uvek nekoliko njih na akciji. Znaći, troškovi za hranu ostaju isti. Energija nije poskupila kod svih distributera. Ako poskupi tvoj postojeći, promjeniš za jeftinijeg. Znači, troškovi ostaju isti. Kažeš poskupili avtomobili? Samo kod nekih proizvođaća. Kod nekih nisu i ima ih na lageru. Jednostavno promeniš znamku ili voziš svoj stari avtomobil još godinu ili dve. Drveni pelet, koji je zamenio gas već deset godina ista cena. Nikakve potrebe da griješ plastenik gasom, ili još bolje, investiraš u toplotnu pumpu, izbušiš vrtinu, te staviš par fotovoltaičnih panela i nezavisan si. Mogu tako do jutra da nabrajam....ah da, Tihomire u EU plate rastu....Raspada ti se svetska ekonomija . Samim tim i SNS ekonomija.
Jer vi ste slepci vezali evro za dolar. A dolar je Titanik koji tone. A slepci iz DS-a i SNS-a vezali dinar za evro. Samim tim svi tonemo.
Cista je laz da je inflacija u EU 5.5%. Realno je preko 30%
Evo ja kupio skoro automobil u Svajcarskoj neki sad gledam cene morao bi da ga platim MAKAR DVA PUTA VISE , za samo par meseci cene polovnih automobila otisle u nebesa....
Inace polovnjaci u Svajcarskoj su jeftini, ovaj model sto sam ja uzeo, u Evropi jos 50% skuplji najniza cena.
Tako je za sve ostalo.
Pa samo gas je u Evropi poskupeo 600-700%
To automatski prati i cena struje. A na ceni gasa i struje je bazirano pola evropske privrede.
Evo npr u Holandiji vlasnici plastenika masovno gase proizvodnju jer ne mogu da placaju 6 puta vecu cenu gasa i budu konkurentni.
Raspadate se.
pošto za sve što kupiš se donosi vozilima koja se napajaju tim gorivom, sve će da poskupi ako lačnana reakcija a plate će da ostanu iste! - tj neko vam je smanjio plate a da vam je to prećutao!Ja ne vozim kola, nije me briga.
pošto za sve što kupiš se donosi vozilima koja se napajaju tim gorivom, sve će da poskupi ako lačnana reakcija a plate će da ostanu iste! - tj neko vam je smanjio plate a da vam je to prećutao!
mnogi to na zalost ne kapiraju
Zato Vucic i vlada . I tadic pre njega. Vecina srpskog naroda ima vrlo tanak intelekt , pamcenje, secanje....
Koliko ljudi pamti da je Vucic penzionerima ukrao 20% od penzije 2016 i hiljade evra oduzeo nakon toga? Skoro niko
Svi pamte 20.000 din "pomoci" pred izbore....
Videcemo....ako se nastavi taj trend poskupljenja goriva, nastavice se i poskupljenje svega ostalog to naravno, ali to se ne desava pri svakom poskupljenju goriva, o tome pisem i to je bila moja poenta.pošto za sve što kupiš se donosi vozilima koja se napajaju tim gorivom, sve će da poskupi ako lačnana reakcija a plate će da ostanu iste! - tj neko vam je smanjio plate a da vam je to prećutao!